Ny sæson med fokus på spillernes handicap

Publiceret 05-05-2022

 

INFORMATION TIL DELTAGERE AF GOLFTURNERINGER AFHOLDT AF GOLFERSGLOBE

 

Vi står på tærsklen til en ny golfsæson, hvor vi forhåbentligt får en masse dejlige timer sammen på golfbanerne, når GolfersGlobe afvikler Race to Thailand og i samarbejde med Golf Experten står bag Greece Open.

Igen i år vil vi gerne fra GolfersGlobe’s side melde klart og tydeligt ud, at vi ønsker at skabe nogle attraktive golfturneringer i den rette ånd, hvor der tages hensyn til det store flertal, som ønsker at konkurrere på ens og fair vilkår.    

For at sikre dette kan ske har vi besluttet, at alle hold, som slutter på en plads, der giver adgang til vores landsfinaler kan risikere at skulle udlevere handicap-historik fra de seneste 3 år.

Der vil dog kun blive tale om en kontrol, hvis spillerens resultat ser bemærkelsesværdigt ud. Der er i den forbindelse blevet nedsat en handicap udvalg, som vil se nærmere på spillerens handicap-historik.  

Tilladt at spille godt
Det er altså vigtig at understrege, at vi som turneringsarrangør anerkender gode scores og altid vil respondere med et stort tillykke, men at vi samtidig, hvis vi finder det nødvendigt, er forpligtet til at undersøge om den enkelte spiller har efterlevet golfreglerne, som bl.a. siger, at spilleren altid skal sørge for, at ens handicap afspejler den reelle styrke.

Sidste år valgte GolfersGlobe at gå ud i offentligheden med en melding om, at vi i samarbejde med en anden af landets turneringsarrangører, Henrik Bergqvist fra Green Time, ville gøre en aktiv indsats for at få afviklet vores turneringer på en måde, så alle kan deltage og alle kan have en fair chance for at vinde. 

Det budskab gentager vi i år! Du kan længere nede læse mere uddybende om, hvad vi har påtænkt os at gøre i den kommende sæson for at sikre, at det for flertallets bedste er sjovt og attraktivt at spille med i vores turneringer.

                    

Læs også: Turneringsarrangører gør fælles front

          

Formål:

at sikre fair konkurrence i turneringer for amatør-golfere igennem stikprøvekontrol samt eventuel ekstra-ordinær (turneringsspecifik) regulering af en spillers officielle handicap i tilfælde af påfaldende gode resultater eller ”mistænkelig” udvikling/stilstand i spillerens handicaphistorik.

Begrundelse:

der er over de sidste par år konstateret en stigende tendens til at flere og flere turneringer på tværs turneringsarrangører bliver vundet i exceptionelle gode scores. En gennemgang af resultater og udviklingen i hcp-historikken af en række spillere giver desværre mistanke om pleje af handicap, som derfor ikke er retvisende for spillerens niveau. Tendensen ses typisk i turneringer for den almindelige golfspiller, og hvor de første pladser udløser deltagelse i finaleturneringer i udlandet. 

Metode til at skabe fair konkurrence:

For at skabe en fair konkurrence for det store flertal, og de mange golfere med et retvisende hcp, har GolfersGlobe besluttet at nedsætte et handicapudvalg, der, hvis det vurderes at være nødvendigt, vil revidere alle vindende scores (top 3-4 i hver af de indledende runder ved både Race to Thailand og Greece Open). Revisionen kan enten munde ud i en diskvalifikation eller en administrativ efterregulering af spillerens handicap i de tilfælde, hvor der opstår tvivl om, hvorvidt dette er retvisende.

Det betyder også, at spilleren og dermed holdet kan få frataget deres placering, læs: landsfinaleplads eller finalepladser i enten Thailand eller Grækenland.

Revision og kontrol:

For at retningslinjerne gøres så objektive og fair som mulig, har vi lavet en enkelt model, som kigger på spillerens handicap-udvikling:

1) i det indeværende år

2) gennem de sidste 3 år (er en spiller eksempelvis gået fra hcp. 6 til 12 på to år vil det kræve en forklaring)

3) En nærmere granskning af resultater og indrapporterede scores i private runder og officielle turneringer.

Det skal understreges, at en spiller kun vil blive undersøgt, hvis spilleren har kvalificeret sig til en af vores landsfinaler og der opstår mistanke om, at spilleren ikke har et retvisende handicap.

Ifølge det ’nye’ WHS handicapsystem siger Regel 1 om ’Spilleransvar’, at man ikke må omgå reglerne med det formål at opnå en unfair fordel. En unfair fordel kan være, at man bevidst indleverer scores, der er dårligere end ens reelle spillestyrke med det formål at opnå et højere hcp.

Handicapudvalget kan bl.a. kræve en nærmere undersøgelse, hvis en spillers handicap over en periode er gået væsentligt op eller har stået bemærkelsesværdigt stille. Dette skal selvfølgelig ses i sammenhæng med, hvis pågældende spiller til turneringer gentagne gange præsterer langt bedre end handicap, mens samme spiller i private runder har svært ved at opnå tilstrækkelig med point til at blive reguleret ned i handicap.  

Alle turneringsdeltagere, der slutter i top-3, er forpligtet til at fremskaffe og indsende sin score historik fra Golfbox på forespørgsel fra turneringsledelsen. Manglende samarbejdsvilje vil automatisk medføre diskvalifikation og fratagelse af præmier.

Ovenstående er i kortfattet form skrevet ind i vores turneringsbetingelser både under Race to Thailand og Greece Open.

Læs mere om Race to Thailand

Læs mere om Greece Open

 

Alle artikler

Siciliansk golfresort byder på førsteklasses oplevelser

Siciliansk golfresort byder på førsteklasses oplevelser

ITALIEN: Det 5-stjernede Verdura Resort (European Tour Destination) står klar til en ny sæson efter at resortets to golfbaner er genåbnet efter en flerårig lang renoveringsfase…

Afslut golfferien med eventyr i Palermo

Afslut golfferien med eventyr i Palermo

SICILIEN: Rocco Forte Hotel lokker golfturister med smag på livets gode sider til at blive på Sicilien og nyde nogle dage i luksus og gå på opdagelse i Palermo...

D'Wine er garant for flotte vinpræmier

D'Wine er garant for flotte vinpræmier

D'wine fortsætter som sponsor ved både Race to Thailand og Greece Open, og det betyder at deltagerne kan se frem til masser af vin på præmiebordene...

Hua Hin står foran en ny start

Hua Hin står foran en ny start

THAILAND: Populær golfturnering vender tilbage, og i Hua Hin syder det af optimisme i takt med at den thailandske regering gradvis ophæver indrejserestriktionerne...

Ny sæson med fokus på spillernes handicap

Ny sæson med fokus på spillernes handicap

Igen i 2022 vil GolfersGlobe have fokus på at afvikle nogle attraktive golfturneringer i den rette ånd, hvor der tages hensyn til det store flertal, som ønsker at konkurrere på ens og fair vilkår. Læs mere her...

Ambitiøst golfresort vil være Asiens nye hotspot

Ambitiøst golfresort vil være Asiens nye hotspot

VIETNAM: PGA NovaWorld Phan Thiet vil drive udviklingen frem i den sydlige Binh Thuan provins og gøre området til en af asiens mest besøgte golfdestinationer...