Ny Bangkok-bane er aldrig set før i Thailand

Bangkok, Thailand | Publiceret 26-11-2020

Ban Rakat Club er navnet på Bangkoks nye golfklub, der kommer til at ligge 25 minutters kørsel fra Suvarnabhumi International Airport i retning mod Chon Buri.

Selve golfbanen kommer til at hedde Ballyshear Golf Links, og det interessante ved denne historie er ikke så meget det, at åbner endnu en ny golfbane i Bangkok-området. Det interessante er mere om historien bag den nye bane, der er designet af Gil Hanse, der regnes som værende blandt verdens bedste golfbanearkitekter.

Ballyshear Golf Links, er Hanse’s første banedesign i Asien, og den amerikanske golfbanearkitekt er også manden, der sammen med sin forretningspartner Jim Wagner blev valgt til at designe Rio 2016 Olympic Golf Course.

Gil Hanse har tidligere stået for renoveringen af flere baner, som alle blev anlagt i ’The Golden Age of Golf Design’, der er betegnelsen for perioden mellem de to verdenskrige, hvor golfbanearkitekter som Donald Ross, Alistair Mackenzie and A.W. Tillinghast skabte nogle sande mesterværker.  

Ballyshear Golf Links i Bangkok er stærkt inspireret af ’The Lido Golf Course’, der åbnede oprindeligt i 1917 på Long Island lidt udenfor New York. The Lido Club blev designet af to pionerer indenfor amerikansk golfbanedesign, Charles Blair MacDonald og Seth Raynor og er i dag en af USA-historiens mest mytiske golfbaner.

’The Lido Golf Course’ lukkede allerede under 2. Verdenskrig, men nåede inden da at opnå status, som en af de bedste golfbaner i verden. Den alt for tidlige ’død’ var sidenhen bare med til at skabe endnu mere hype og skabe endnu flere mytiske fortællinger om Long Island banen.  

 

 

Det specielle ved The Lido Golf Course var at samtlige huller var inspireret eller endda ligefrem kopieret fra huller på andre golfbaner, som eksempelvis North Berwick i Skotland eller 16. Hul (The Channel) på Littlestone Golf Club øst for London.  

Når Ballyshear Golf Links åbner næste sommer vil hullerne have samme navne og samme udtryk (layout), som på den historiske Lido-bane.

Folkene bag Ban Rakat Club fortæller, at man med Ballyshear Golf Links ønskede at lave noget, som aldrig før var set i Bangkok området, og med sit helt særlige ’vintage design’ kommer golfbanen utvivlsomt til at skabe opmærksomhed.   

Ballyshear Golf Links bliver således fuldstændig anderledes end hvad man kender til i dag, og ejerne ser med spænding frem til, hvordan banen vil blive modtaget af golfturister og de mere end 1 mio. thailændere, som er registeret som golfspillere.  

Ballyshear Golf Links er anlagt i et fladt, men også vådt område, og ved anlæggelsen var det derfor nødvendigt at banke tusindvis af betonpæle ned i underlaget for at skabe den nødvendige stabilitet.

Ved anlæggelsen ønskede man at opnå et underlag og et udtryk, som kendes fra de klassiske linksbaner. Det er yderst sjældent, at man finder et sådant underlag i Sydøstasien, men ved at bruge en variant af den særlige Zeon zoysia græstype er man lykkes med at få skabt nogle hårde og faste fairways.

En del af designet er de særlige serpentin bunkers og de store waste areas, som adskiller flere huller

Ban Rakat Club bliver en ’Members-club’ med kun 400 medlemmer, men det forlyder, at hvis man i forvejen kontakter klubben, så vil det være muligt at komme på besøg og spille banen. Ballyshear Golf Links forventes at åbne i sommeren 2021.

Alle artikler

Sponsoreret Lübker: Finpuds golfsvinget op til sæsonstart

Lübker: Finpuds golfsvinget op til sæsonstart

Tag på et 3-dages golfskoleophold og bliv klar til den kommende golfsæson. Lübkers nytiltrådte PGA Pro, Morten Bartholin står for undervisning alle tre dage. Læs mere her…

Thailand åbner døren på klem for golfturister

Thailand åbner døren på klem for golfturister

Thailand åbner nu op for at golfspillere kan tilbringe den 14-dage lange karantæneperiode på et golfresort. Læs her om visareglerne og om hvordan du booker dit ophold...

Norwegian vinker farvel til langdistanceruter

Norwegian vinker farvel til langdistanceruter

Nu er det slut med at flyve til både Thailand og USA, hvis det foretrukne flyselskab er Norwegian. Det norske flyselskab vil istedet satse på de korte ruter i Norden og Europa...

Nyt klubhus er som et kunstværk

Nyt klubhus er som et kunstværk

PORTUGAL: Palmares på Algarvekysten har åbnet Portugals måske flotteste klubhus. Til den kommende sæson gør en michelinkok sin entre i køkkenet...

Finca Biniagual byder på oplevelser i særklasse

Finca Biniagual byder på oplevelser i særklasse

REJSEINSPIRATION: På Mallorca ligger en bodega, der med tysk akkuratesse og omhu fremstiller himmelske vine. GolfersGlobe var forbi sidst vi besøgte middelhavsøen...

Race to Thailand klar med turneringskalender

Race to Thailand klar med turneringskalender

Turneringskalenderen er klar og tilmeldingen er åben! I 2021 spilles der 14 steder rundt om i landet, og nye baner vil bl.a. være Helsingør, Korsør, Dronninglund, Holstebro og Silkeborg...