Marokko er fuld af oplevelser

Marrakech, Marokko | Publiceret 17-01-2016

Marokko har de seneste år markeret sig som en af Afrikas bedste golfdestinationer med mere end 30 golfbaner fordelt ud på Marrakech og hele Atlanterhavs kyststrækningen med Agadir og Casablanca som de største områder.

Men spørgsmålet er om det nordafrikanske land har andet at byde på end golfbaner som Al Maaden Golf Course, Assoufid Golf Club og Mazagan Golf? Svaret er ja! Og nedenfor får du nogle bud på, hvorfor Marokko skal stå på din liste over fremtidige golfdestinationer.

Sandheden er nemlig, at Marokko er en golfdestination, der appellerer til golfspillere, der vil opleve mere på golfferien end lige det som foregår fra 1. tee til 18. green.

Transporttiden fra mange europæiske hovedstæder gør Marokko til en attraktiv golfdestination. Og rejser man til Marokko vil man opleve et land og en kultur, der er som kinesisk æske. Nye oplevelser dukker hele tiden op, og en golfferie til det nordafrikanske land er som ’1001 Nats Eventyr’.

Uanset om golfferien skal kombineres med en badeferie ved Atlanterhavet eller man i stedet søger kultur- og gourmetoplevelser, historiske monumenter, markedspladser eller shopping i souken, så findes det i Marokko.

Kontrasterne er mange, og langt de fleste oplevelser er ikke længere væk end et godt langt drive fra golfbanen. Så det er med andre ord nemt at gøre golfferien til en unik ferieoplevelse, præget af nordafrikansk mystik.

Ofte vil man opleve det at rejse rundt i Marokko som en rejse tilbage i tiden, og hvor end man kommer hen støder man på Marokkos fascinerende historie. Byer som Marrakech, Fez, Meknes og Rabat er alle et vidnesbyrd på landets spændende fortid.

Totaloplevelser i Marrakech
Paladser, Medina’er og kasbahs (forter) tiltrækker tusindvis af turister, og Marrakech, med den store markedsplads og de røde bymure, er en af landets mest populære destinationer. Midt i det enorme menneskemylder kan man opleve slangetæmmere, akrobater og gadehandlere, der forsøger at sælge smykker, sko, lædervarer og krydderier. Når man har fået nok af det, så kan man passende følge røgen og bruge tiden på at tage for sig af retterne fra de mange små gadekøkkener.

Mens maden fortæres kan man opleve vogne, tungt læssede og trukket af æsler, komme sneglende forbi, og bevæger man sig rundt i den store medina skal man hele tiden passe godt på ikke at gå i vejen for en af de mange scootere, der konstant kommer susende forbi. Inde i selve souken kan man lade sig suge ind i de labyrintlignende smalle passager eller trække vejret ved at besøge de små værksteder i sidegaderne i Marrakech ældste bydel.

Er Marrakech destinationen man har valgt at tage til, så bør man også prøve den oplevelse det er, at tage på jeep tur op i Atlasbjergene. Blot 90 minutters kørsel fra Marrakech findes nemlig Afrikas højeste skiresort, Oukaimeden. Skisæsonen strækker sig fra december til marts, og Marrakech er dermed et af de få steder i verden, hvor man kan stå på ski tidligt om morgenen og snuppe en runde golf sidst på eftermiddagen.

Den gyldne Atlanterhavskyst
Marokkos kyststrækninger vender både ud mod Atlanterhavet og Middelhavet, og et sted som Agadir er kendt som Marokkos svar på den franske riviera. Her findes der gyldne badestrande, dyre luksushoteller med All Inclusive og nogle særdeles gode golfbaner. Det er også ved Agadir, at man kan opleve Afrikas største souk, Souk El Had.

Lige nord for Agadir findes surferparadiset ved Taghazout Bay, og i samme område, på kanten af Atlanterhavet, finder man også Tazegzout Golf Club, der er designet af den verdensberømte golfbanearkitekt Kyle Phillips.

Mad fra det marokkanske køkken
Det marokkanske køkken er mangfoldigt. De krydrede smagsoplevelser står i kø, og der er heldigvis noget for enhver smag. Gourmetrestauranter findes der på mange af de store luksushoteller både i Marrakech, Agadir og Casablanca, og bor man i en lille Riad kan man være så heldig at den lokale ’madmor’ disker op med lækkerier, som ikke fås magen til nogen andre steder.

Med den historiske tilknytning til Frankrig byder det lokale marokkanske køkken på et væld af franske varianter. Lam, kylling og oksekød er ofte på menuen og mættende salater, cous cous og delikater søde kager er en fast del af repertoiret.

Marokkansk Hammam
Marokkos badehuse (Hammams) er en indgroet del af Marokkos kultur, og ser man et øjeblik bort fra golfbanerne, så er badehusene en af Marokkos største turistattraktioner. Badehusene findes i stort set alle byer, og ofte ligger de i forbindelse med de større hoteller. Men de findes også nede i sidegaderne, de ældgamle badehuse, som fortrinsvis bruges af de lokale.

Ude langs med Atlanterhavskysten ligger de dyre, flotte hoteller, som tilbyder wellness behandlinger i moderne Thalassoterapi-centre med opvarmet havvand, og spørger man sig lidt for, så kan man finde steder, som tilbyder Berber massage efter ældgamle traditioner og med brug af lokalt producerede olier.

Man når sjældent at opleve det hele på en uges golfferie til Marokko, men så meget desto mere er der grund til at vende tilbage til Marokko. For at spille golf og for at opleve den mangfoldighed af oplevelser, som landet har at byde på.

Alle artikler

Tidligere vinder på ECCO Tour vandt Aegean Airlines Pro-Am

Tidligere vinder på ECCO Tour vandt Aegean Airlines Pro-Am

Den 14. udgave af den græske Aegean Airlines Pro-Am fik en populær vinder, og turneringen havde som altid deltagelse af spillere fra en lang række lande, herunder en del svenskere...

Forrygende første sæson af Race to Thailand

Forrygende første sæson af Race to Thailand

Landsfinalen ved Race to Thailand bød på masser af glade deltagere og flot golfspil. Flere sponsorer bidrog til at gøre dagen til en særlig festlig oplevelse...

Græsk golfresort anlægger to nye baner

Græsk golfresort anlægger to nye baner

Costa Navarino Hills er navnet på Grækenlands nyeste og hidtil mest ambitiøse golfprojekt, der omfatter anlæggelsen af to nye signatur golfbaner, der ventes at stå klar i september 2021...

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Portugal markerer sig på den internationale golfscene, hvor flere af landets bedste golfbaner har opnået flotte placeringer på den seneste 2019-rangliste fra Golf World Magazine...

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

GolfersGlobe skal til november til Thailand med årets vindere af Race to Thailand. Nu får du chancen for at komme med på turen, hvor vi skal spille nogle af Thailands bedste golfbaner....

Tre sidste finalehold fundet

Tre sidste finalehold fundet

RACE TO THAILAND: Sidste spillerunde blev lørdag den 7. sept. afviklet i Falster Golf Klub med 52 glade golfere. Banen fik stor ros på en dag, hvor det blev 'close race' om sejren og de tre landsfinalepladser...