Loy Krathong Festival er stort i Thailand

Pattaya, Thailand | Publiceret 24-11-2015

Loy Krathong Festival er en af Thailands mest populære begivenheder og fejres i hele landet fra Chiangmai i nord til Hua Hin, Koh Samui og Phuket i syd.

Loy Krathong Festival fejres hvert år i november måned, nærmere bestemt den første fuldmånedag i den tolvte måned i den thailandske kalender.

I selv de mindste byer rundt om i Thailand afholdes der særlige Loy Krathong ceremonier, og for både turister og lokale er der tale om en unik kultur begivenhed.

Når mørket falder på samles man ved floder, vandløb og strande og sender små flydende Krathonger ud på vandet. Det siges at med søsættelsen af de små Krathonger bortsendes alle dårligdomme og man renses for de synder der er begået gennem året.

‘Loy’ betyder at flyde mens ‘Krathong’ er betegnelsen for et lille fartøj. De små krathongbåde laves af bananblade som sirligt dekoreres med blomster og forsynes med et lille lys og røgelsespinde. Når krathongbådene sendes afsted lægges der i bunden en mønt til guderne med ønsket om at opnå velstand.

Loy Krathong er oprindeligt en ældgammel indisk hinduistisk tradition, mens den særlige thailandske udgave af Loy Krathong går mere end 700 år tilbage i historien. Ifølge historifortællingen lavede en smuk kvinde, ansat ved hoffet, nogle små lanterner udformet af bananblade. Da kongen så de små lotusformede konstruktioner blev han så begejstret, at han bekendtsgjorde, at disse små ‘krathongs’ fra nu af hvert år skulle sættes i vandet.

Mange, der deltager i begivenheden for første gang oplever det nærmest som en spiritual oplevelse.  

De unge har deres egen fortolkning af udsættelsen af de små krathonger. Sættes to Krathonger ud samtidig og følges de ad, ja så er det meningen at det unge par skal blive sammen, mens det modsatte forløb giver stof til eftertanke.

Opsendelsen af rispapir lanterner, Yi Peng Festival, finder steder næsten samtidig med Loy Krathong Festival. Opsendelsen af de ofte hundredevis af lanterner sker til ære for Buddha og skaber et fantastisk smuk syn, når de lysende lanterner, i fuldmånens skær, stiger op mod den sorte nattehimmel. Man siger, at med opsendelsen af de lysende lanterner forsvinder både uheld og ulykker, især hvis lampen når at forsvinde på nattehimlen førend den er brændt helt ud.  

Alle artikler

Sponsoreret Flere vil have strøm på golfvognen

Flere vil have strøm på golfvognen

Danskerne køber golf elvogne, som aldrig før. Salget er eksploderet og forklaringen er ligetil, hvis man spørger Danmarks største forhandler...

Sponsoreret Ny sponsor står bag dansk opfindelse

Ny sponsor står bag dansk opfindelse

Lucca Golf er ny sponsor ved Race to Thailand - presented by GolfersGlobe. Det danske firma står bag opfindelsen, SWING TRAINER, som med success er blevet introduceret på det danske marked...

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

RACE TO THAILAND: Der venter vinderne en oplevelse for livet, når kursen til marts 2021 sættes mod Chiang Mai. Se her hvilke golfbaner, der skal spilles på turen til Thailand...

Thailand offentliggør plan for genåbning

Thailand offentliggør plan for genåbning

Thailand er klar med plan, der gennem tre faser hen over sommeren vil åbne landet for udenlandske turister...

Masser af glade golfere i Blåvandshuk

Masser af glade golfere i Blåvandshuk

RACE TO THAILAND - PRESENTED BY GOLFERSGLOBE: Stor tilslutning i Blåvandshuk, da årets udgave af RTT blev skudt igang...

TAP Air Portugal genåbner rute fra København

TAP Air Portugal genåbner rute fra København

Nu genåbner TAP Air Portugal ruten fra København til Lissabon og golfspillere kan derfor se frem til inden så længe at kunne komme på golfrejse i skønne Portugal...