Loy Krathong Festival er stort i Thailand

Pattaya, Thailand | Publiceret 24-11-2015

Loy Krathong Festival er en af Thailands mest populære begivenheder og fejres i hele landet fra Chiangmai i nord til Hua Hin, Koh Samui og Phuket i syd.

Loy Krathong Festival fejres hvert år i november måned, nærmere bestemt den første fuldmånedag i den tolvte måned i den thailandske kalender.

I selv de mindste byer rundt om i Thailand afholdes der særlige Loy Krathong ceremonier, og for både turister og lokale er der tale om en unik kultur begivenhed.

Når mørket falder på samles man ved floder, vandløb og strande og sender små flydende Krathonger ud på vandet. Det siges at med søsættelsen af de små Krathonger bortsendes alle dårligdomme og man renses for de synder der er begået gennem året.

‘Loy’ betyder at flyde mens ‘Krathong’ er betegnelsen for et lille fartøj. De små krathongbåde laves af bananblade som sirligt dekoreres med blomster og forsynes med et lille lys og røgelsespinde. Når krathongbådene sendes afsted lægges der i bunden en mønt til guderne med ønsket om at opnå velstand.

Loy Krathong er oprindeligt en ældgammel indisk hinduistisk tradition, mens den særlige thailandske udgave af Loy Krathong går mere end 700 år tilbage i historien. Ifølge historifortællingen lavede en smuk kvinde, ansat ved hoffet, nogle små lanterner udformet af bananblade. Da kongen så de små lotusformede konstruktioner blev han så begejstret, at han bekendtsgjorde, at disse små ‘krathongs’ fra nu af hvert år skulle sættes i vandet.

Mange, der deltager i begivenheden for første gang oplever det nærmest som en spiritual oplevelse.  

De unge har deres egen fortolkning af udsættelsen af de små krathonger. Sættes to Krathonger ud samtidig og følges de ad, ja så er det meningen at det unge par skal blive sammen, mens det modsatte forløb giver stof til eftertanke.

Opsendelsen af rispapir lanterner, Yi Peng Festival, finder steder næsten samtidig med Loy Krathong Festival. Opsendelsen af de ofte hundredevis af lanterner sker til ære for Buddha og skaber et fantastisk smuk syn, når de lysende lanterner, i fuldmånens skær, stiger op mod den sorte nattehimmel. Man siger, at med opsendelsen af de lysende lanterner forsvinder både uheld og ulykker, især hvis lampen når at forsvinde på nattehimlen førend den er brændt helt ud.  

Alle artikler

Matchtur: Tag med GolfersGlobe til Thailand

Matchtur: Tag med GolfersGlobe til Thailand

RACE TO THAILAND: Sammen med ClassicGolf arrangerer GolfersGlobe forårets (2021) mest spændende matchtur til Thailand. Vi besøger Chiang Mai og Hua Hin. Læs mere her...

VIDEO: Græsk resort sætter barren højt

VIDEO: Græsk resort sætter barren højt

Costa Navarino vinder pris for nyt klubhus og fremviser ambitiøse planer, der vil forvandle resortet til en golfdestination og gøre området til det alle taler om...

Race to Thailand - sæsonen der gik

Race to Thailand - sæsonen der gik

BILLEDGALLERI: Vi har samlet nogle indtryk fra 2020-sæsonen af Race to Thailand - presented by GolfersGlobe, hvor næsten 700 deltagere kæmpede om den eftertragtede finalerejse...

GolfersGlobe donerer 20.000 kr. til fattige i Thailand

GolfersGlobe donerer 20.000 kr. til fattige i Thailand

Deltagerne i ’Race to Thailand – presented by GolfersGlobe’ har hen over sommeren kunnet støtte fattige i Thailand og samtidig deltage i turneringens gennemgående Hole-In-One konkurrence.

Vinderne af årets Race to Thailand

Vinderne af årets Race to Thailand

RACE TO THAILAND PRESENTED BY GOLFERSGLOBE: Sæsonen fik en flot afslutning på Lübker Golf & Spa Resort, hvor 60 spillere kæmpede om de to finalepladser i Thailand i 2021...

Sir Nick Faldo designer en sand perle

Sir Nick Faldo designer en sand perle

19. hul får ny betydning ved nyåbnet golfhul i Vietnam. Se det fantastiske golfhul i artiklen her...