Lad Michelin diktere golfrejsens mål

Nordtyskland, Tyskland | Publiceret 06-05-2017

For mange inkluderer det at tage på golfferie også at der skal spises nogle gode middage på diverse lokale restauranter. Ja, for nogle rimer golf ligefrem på gourmet.

Hører du til dem, hvorfor så ikke tage skridtet fuldt ud og planlægge din næste golfrejse ved hjælp Guide Michelin. Vi giver dig her 5 tips til steder, hvor du kan rejse hen og spille verdensklassegolf og samtidig få mulighed for at sidde med på første række til nogle sublime spiseoplevelser.

Finca Cortesin (Spanien) – hotellets signaturrestaurant, den japansk inspirerede KABUKI RAW har 1 Michelin stjerne (2017)

Gleneagles (Skotland) - Andrew Fairlie er navnet på den 2-stjernede Michelinrestaurant (2017), som ligger på et af Skotlands mest berømte golfresorts.

Alter Meierhof (Nordtyskland) - Restaurant 'Meierei Dirk Luther' er Alter Meierhof’s signaturrestaurant, kåret som Tysklands bedste hotelrestaurant i 2011 og et kulinarisk flagskib for hele området. Restauranten er hædret med to Michelinstjerner (2017).

Penha Longa (Portugal) - Restaurant LAB kunne i 2016 bryde ud i jubel, da det blev offentliggjort, at restauranten havde fået tildelt sin første Michelinstjerne. Med den nyvundne stjernestatus manifesterede det 5-stjernede golfresort sig som et af Portugals førende gourmethoteller.

Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort (Frankrig) – Hotellets restaurant Le Faventia har en Michelin stjerne (2017) og byder gæsterne indenfor til en totaloplevelse af fransk-provence gastronomi.

                                             

Historisk overblik
Den prestigefyldte spiseguide Michelin har været ledetråd for mange rejsende gennem tiden. I dag findes guiden online, men inden du går i krig med at finde egnede hoteller og golfbaner i nærheden af en Michelinrestaurant, så får du her et historisk overblik over guidens udvikling.

Michelin Guiden blev i tidernes morgen startet af dækfabrikanten André Michelin. Årstallet var 1900, og guiden kom i en første udgave, fordi dækproducenten gerne så, at flere biler kom ud og køre på de franske landeveje. Som dækproducent var der nemlig en lige linje mellem det og flere solgte bildæk.

Den lille røde guide blev det første år trykt i 35.000 eksemplar. Distributionen skete ved, at den blev delt gratis ud til alle interesserede, og guiden kom til at indeholde nyttige oplysninger om, hvor man kunne få tanket benzin, skiftet dæk eller udskiftet en glødepære på bilen.

Samtidig indeholdt guiden tips til, hvor rejsende kunne overnatte og samtidig få sig et godt måltid mad. 

I 1920'erne fandt Michelin på at uddele en stjerne til de bedste spise- og overnatningssteder, og i begyndelsen af 1930’erne blev ordningen udvidet, så de bedste restauranter nu kunne få både 2 og 3 stjerner.

De eftertragtede stjerner
Når inspektørerne rejser rundt på uanmeldt besøg gives der i dag kun stjerner for det gastronomiske niveau, mens service, atmosfære og stedets samlede indtryk tildeles fra 1-5 sæt bestik.

Får en restaurant tildelt 1 stjerne er det et udtryk for, at det er en ’rigtig god restaurant i sin kategori’

Ved tildelen af to stjerner rykkes der et niveau op, og stedet hører blandt restauranter, som det er værd at køre en omvej for at besøge.

Restauranter der får tildelt 3 stjerner er steder, som det decideret er værd at rejse efter.

Når inspektørerne skal komme med en vurdering, som i sidste ende kan kaste stjernestøv af sig, sker det på baggrund af følgende fem kriterier:

· Kvaliteten på råvarerne
· Håndværket - det vil sige smagen og tilberedningen
· Personligheden – er det lykkes kokken at få sit eget udtryk frem i serveringerne
· Får man som gæst noget for pengene
· Kvalitet over tid – uanset hvornår restauranten besøges skal det være en fantastisk oplevelse

I 2016 indeholdt guiden 486 restauranter fordelt på 20 europæiske lande. Først fra 2006 begyndte guiden at blive udgivet i lande udenfor Europa.

Det globale perspektiv betyder, at Michelin guiden i dag dækker over 28 lande, herunder USA, Japan, Kina, Korea og Thailand og der er angiveligt i nærheden af 3.000 restauranter med i den totale portefølje.

Planlægger man en golfrundtur i Danmark er der håb forude. Guiden i den nordiske udgave, 'The Michelin Guide Nordic Countries' kan nemlig sagtens bruges i Danmark, der i 2017 har 24 michelin-restauranter. Et af de steder, som findes i Michelin guiden for de nordiske lande er Henne Kirkeby Kro, som i 2017 fik tildelt sin anden stjerne. Du kan læse mere om kroen ved at KLIKKE HER.

Alle artikler

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Cypern’s fire mest kendte golfbaner, Aphrodite Hills PGA National, Eléa, Minthis og Secret Valley åbner nu igen op for besøgende. Åbningen vil ske gradvis i flere faser...

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Har man prøvet at spille PGA Catalunya eller måske Golf de Pals, og længes man tilbage, så er der godt nyt. Spanien er så småt ved at åbne op igen, og turisterne er mere end velkomne...

Singha Beer fortsætter sponsorat

Singha Beer fortsætter sponsorat

RACE TO THAILAND: Mange deltagere havde sidste år fornøjelsen af at vinde en kasse med Thailands bedste øl, da de deltog i RTT. Og nu er der godt nyt, for Singha Beer har valgt at fortsætte deres sponsorat i 2020...

Costa del Sol genåbner golfbaner

Costa del Sol genåbner golfbaner

Uge 21 bliver en mærkedag i nyere spansk turismehistorie, for fra mandag den 18. maj begynder flere af Costa del Sols mange golfbaner at genåbne. Læs her om et par af de baner, som nu kan spilles...

Video: Mallorca er klar til at genåbne

Video: Mallorca er klar til at genåbne

De spanske golfbaner begynder nu igen at åbne op, og et af de steder, hvor man glæder sig til igen at tage imod turisterne er på Mallorca. Klik her og se, hvordan øens golfbaner gør reklame for sig selv...

Undgå stress på golfrejsen

Undgå stress på golfrejsen

SPONSOROMTALE: Bagagehåndteringsfirma, VALiZO, servicerer rejsende, som vil undgå stress på ferien og derfor gerne vil have afhentet kuffert og golfbag på hjemmeadressen...