Lad Michelin diktere golfrejsens mål

Costa del Sol, Spanien | Publiceret 06-05-2017

For mange inkluderer det at tage på golfferie også at der skal spises nogle gode middage på diverse lokale restauranter. Ja, for nogle rimer golf ligefrem på gourmet.

Hører du til dem, hvorfor så ikke tage skridtet fuldt ud og planlægge din næste golfrejse ved hjælp Guide Michelin. Vi giver dig her 5 tips til steder, hvor du kan rejse hen og spille verdensklassegolf og samtidig få mulighed for at sidde med på første række til nogle sublime spiseoplevelser.

Finca Cortesin (Spanien) – hotellets signaturrestaurant, den japansk inspirerede KABUKI RAW har 1 Michelin stjerne (2017)

Gleneagles (Skotland) - Andrew Fairlie er navnet på den 2-stjernede Michelinrestaurant (2017), som ligger på et af Skotlands mest berømte golfresorts.

Alter Meierhof (Nordtyskland) - Restaurant 'Meierei Dirk Luther' er Alter Meierhof’s signaturrestaurant, kåret som Tysklands bedste hotelrestaurant i 2011 og et kulinarisk flagskib for hele området. Restauranten er hædret med to Michelinstjerner (2017).

Penha Longa (Portugal) - Restaurant LAB kunne i 2016 bryde ud i jubel, da det blev offentliggjort, at restauranten havde fået tildelt sin første Michelinstjerne. Med den nyvundne stjernestatus manifesterede det 5-stjernede golfresort sig som et af Portugals førende gourmethoteller.

Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort (Frankrig) – Hotellets restaurant Le Faventia har en Michelin stjerne (2017) og byder gæsterne indenfor til en totaloplevelse af fransk-provence gastronomi.

                                             

Historisk overblik
Den prestigefyldte spiseguide Michelin har været ledetråd for mange rejsende gennem tiden. I dag findes guiden online, men inden du går i krig med at finde egnede hoteller og golfbaner i nærheden af en Michelinrestaurant, så får du her et historisk overblik over guidens udvikling.

Michelin Guiden blev i tidernes morgen startet af dækfabrikanten André Michelin. Årstallet var 1900, og guiden kom i en første udgave, fordi dækproducenten gerne så, at flere biler kom ud og køre på de franske landeveje. Som dækproducent var der nemlig en lige linje mellem det og flere solgte bildæk.

Den lille røde guide blev det første år trykt i 35.000 eksemplar. Distributionen skete ved, at den blev delt gratis ud til alle interesserede, og guiden kom til at indeholde nyttige oplysninger om, hvor man kunne få tanket benzin, skiftet dæk eller udskiftet en glødepære på bilen.

Samtidig indeholdt guiden tips til, hvor rejsende kunne overnatte og samtidig få sig et godt måltid mad. 

I 1920'erne fandt Michelin på at uddele en stjerne til de bedste spise- og overnatningssteder, og i begyndelsen af 1930’erne blev ordningen udvidet, så de bedste restauranter nu kunne få både 2 og 3 stjerner.

De eftertragtede stjerner
Når inspektørerne rejser rundt på uanmeldt besøg gives der i dag kun stjerner for det gastronomiske niveau, mens service, atmosfære og stedets samlede indtryk tildeles fra 1-5 sæt bestik.

Får en restaurant tildelt 1 stjerne er det et udtryk for, at det er en ’rigtig god restaurant i sin kategori’

Ved tildelen af to stjerner rykkes der et niveau op, og stedet hører blandt restauranter, som det er værd at køre en omvej for at besøge.

Restauranter der får tildelt 3 stjerner er steder, som det decideret er værd at rejse efter.

Når inspektørerne skal komme med en vurdering, som i sidste ende kan kaste stjernestøv af sig, sker det på baggrund af følgende fem kriterier:

· Kvaliteten på råvarerne
· Håndværket - det vil sige smagen og tilberedningen
· Personligheden – er det lykkes kokken at få sit eget udtryk frem i serveringerne
· Får man som gæst noget for pengene
· Kvalitet over tid – uanset hvornår restauranten besøges skal det være en fantastisk oplevelse

I 2016 indeholdt guiden 486 restauranter fordelt på 20 europæiske lande. Først fra 2006 begyndte guiden at blive udgivet i lande udenfor Europa.

Det globale perspektiv betyder, at Michelin guiden i dag dækker over 28 lande, herunder USA, Japan, Kina, Korea og Thailand og der er angiveligt i nærheden af 3.000 restauranter med i den totale portefølje.

Planlægger man en golfrundtur i Danmark er der håb forude. Guiden i den nordiske udgave, 'The Michelin Guide Nordic Countries' kan nemlig sagtens bruges i Danmark, der i 2017 har 24 michelin-restauranter. Et af de steder, som findes i Michelin guiden for de nordiske lande er Henne Kirkeby Kro, som i 2017 fik tildelt sin anden stjerne. Du kan læse mere om kroen ved at KLIKKE HER.

Alle artikler

Resort satser på at blive blandt de bedste

Resort satser på at blive blandt de bedste

SKOTLAND: Dundonald Links på den skotske vestkyst har investeret 220 mio. kr. i golfbane, ferieboliger, nyt klubhus og hotelværelser. Nu vil man være blandt de bedste...

Cypriotisk resort genåbner golfbane

Cypriotisk resort genåbner golfbane

Cypern: Efter en investering i størrelseordenen 45 mio. kr. genåbner Minthis Resort nu golfbanen op til den forestående højsæson...

Nordjyder vinder Race to Thailand 2021

Nordjyder vinder Race to Thailand 2021

LANDSFINALEN VED RACE TO THAILAND: René Tversted Hejlesen og Tommy Morsing Nielsen blev suveræne vindere, da landsfinalen blev spillet i Silkeborg...

GOLFERSGLOBE DONERER 16.000 KR. TIL FATTIGE I THAILAND

GOLFERSGLOBE DONERER 16.000 KR. TIL FATTIGE I THAILAND

Deltagerne i ’Race to Thailand – presented by GolfersGlobe’ har igen i år kunnet støtte fattige i Thailand og samtidig deltage i turneringens gennemgående Hole-In-One konkurrencer...

Topresort investerer 50 mio. kr. i banerenovering

Topresort investerer 50 mio. kr. i banerenovering

PORTUGAL: Efter en 50 mio. kr. renovering er den ikoniske South Course på Quinta do Lago klar til genåbning...

Lad os stå for jeres Company Day

Lad os stå for jeres Company Day

COMPANY DAY: Inviter kunder og foretningsforbindelser på golfbanen og få en uforglemmelig dag. Lad GolfersGlobe stå for arbejdet...