Karnevalsfestligheder i hele Spanien

Gran Canaria, Spanien | Publiceret 31-01-2016

Er du på golfferie i Spanien, Murcia, Gran Canaria eller Tenerife i februar måned skal du ikke gå glip af festlighederne, der finder sted i mange byer. 

Spanierne forstår i den grad at feste, og i hele februar måned er byer som Murcia, Cádiz og Las Palmas de Gran Canaria fuld af musik, farver og fantastiske udklædninger.

Nedenfor få du en kort introduktion til karnevalsfestlighederne i Murcia, Cádiz, Las Palmas de Gran Canaria og Santa Cruz de Tenerife. 

Karneval i Águilas (Murcia), 30. januar-20. februar 2016
Festlighederne i Águilas begynder for alvor torsdag den 4. februar med La Suelta de la Mussona. Festen sættes i gang med, at en figur, der er halvt menneske og halvt dyr, og som symboliserer splittelsen mellem menneskets civiliserede side og dyriske natur, slippes løs. De følgende dage fortsætter begivenhederne med bl.a. El Pregón, den officielle åbningstale, og La Batalla de Don Carnal y Doña Cuaresma, der er et symbolsk opgør mellem, på den ene side, tilfredsstillelsen af de menneskelige lyster, og på den anden side overholdelsen af de kristne principper i sidste 40 dage op til påske. Det er kødets lyster, Don Carnal, der står tilbage som vinder, og de tre efterfølgende dage er der derfor mulighed for at opleve et festfyrværkeri af karnevalsoptog gennem byens gader.

Karneval i Cádiz (Andalusien), 4.-14. februar 2016
I Cádiz er karnevalet noget, som optager byens borgere det meste af året. Forberedelserne er mange og lange frem mod kulminationen, selve festlighederne, der finder sted fra den 4.-14. februar.

Vil man deltage i karnevalet i Cádiz er et kostume og lysten til at more sig alt hvad man behøver for at få det fulde udbytte af denne underholdende byfest. Det meget originale karneval i Cádiz er kendt for at være ’gadens fest’. Over hele karnevalsperioden på 11 dage er der masser af underholdning og fantasifulde indslag. Hele byen forvandles til én stor karnevalsplads, hvor gaderne fyldes med festglade mennesker, der synger, danser og morer sig til langt ud på de lyse timer.

Karneval i Las Palmas de Gran Canaria, 29. januar-21. februar 2016
2016-karnevalet i hovestaden Las Palmas de Gran Canaria har 1920'erne som hovedtema. Blandt mange højdepunkter er kroningen af karnevalsdronningen (fredag den 12. februar), Drag Queen-galla (fredag den 19.) og det store karnevalsoptog (lørdag den 20. februar). Ved kåringen af karnevalets dronning lægges der først og fremmest vægt på, at hun skal bære en flot, original og spektakulær udklædning. Karnevalet slutter med ’Sardinens begravelse’, hvor alle karnevalsdeltagerne er klædt ud som enker, der ’græder som pisket’ over karnevalets afslutning.

Karneval i Santa Cruz de Tenerife, 3.-14. februar 2016
Er du på vej til Tenerife på golfferie, så er der noget at se frem til. Karnevalet i Santa Cruz de Tenerife er det mest ’brasilianske’ af alle Spaniens karnevalsfestligheder og samtidig kendt for at være et af de mest populære i hele verden. I løbet af 10 dage fyldes gaderne af et menneskemylder og glæden, friheden og fantasien får frit spil. Et af karnevalets absolutte højdepunkter er kroningen af karnevalsdronningen. Begivenheden finder som regel sted om onsdagen i den første uge af karnevalsfestlighederne. Til den spektakulære konkurrence indtager kandidaterne en 1.200 kvadratmeter stor scene. Her præsenterer de deres kæmpemæssige kjoler i forsøget på at overgå hinanden i overdådighed og skønhed. I nogle tilfælde vejer kjolerne mere end 100 kilo.

Husk at du kan læse mere golfrejser på GolfersGlobe, hvor du finder både information og inspiration til golfrejsen til Spanien og 25 andre lande rundt om i verden.

Alle artikler

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Cypern’s fire mest kendte golfbaner, Aphrodite Hills PGA National, Eléa, Minthis og Secret Valley åbner nu igen op for besøgende. Åbningen vil ske gradvis i flere faser...

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Har man prøvet at spille PGA Catalunya eller måske Golf de Pals, og længes man tilbage, så er der godt nyt. Spanien er så småt ved at åbne op igen, og turisterne er mere end velkomne...

Singha Beer fortsætter sponsorat

Singha Beer fortsætter sponsorat

RACE TO THAILAND: Mange deltagere havde sidste år fornøjelsen af at vinde en kasse med Thailands bedste øl, da de deltog i RTT. Og nu er der godt nyt, for Singha Beer har valgt at fortsætte deres sponsorat i 2020...

Costa del Sol genåbner golfbaner

Costa del Sol genåbner golfbaner

Uge 21 bliver en mærkedag i nyere spansk turismehistorie, for fra mandag den 18. maj begynder flere af Costa del Sols mange golfbaner at genåbne. Læs her om et par af de baner, som nu kan spilles...

Video: Mallorca er klar til at genåbne

Video: Mallorca er klar til at genåbne

De spanske golfbaner begynder nu igen at åbne op, og et af de steder, hvor man glæder sig til igen at tage imod turisterne er på Mallorca. Klik her og se, hvordan øens golfbaner gør reklame for sig selv...

Undgå stress på golfrejsen

Undgå stress på golfrejsen

SPONSOROMTALE: Bagagehåndteringsfirma, VALiZO, servicerer rejsende, som vil undgå stress på ferien og derfor gerne vil have afhentet kuffert og golfbag på hjemmeadressen...