Jagten på Prags bedste steak

Prag, Tjekkiet | Publiceret 15-11-2016

Rejser man til Tjekkiet på en golfferie, så vil de fleste nok på forhånd forvente, at middagen bare er noget som skal overstås.

For hvem har ikke hørt historier om det traditionelle tjekkiske mad, der kan være en tung sag at danse med og ikke ligefrem kan kaldes for diætmad. Portioner i overmål og serveringer, hvor (svine)kød, kartofler, kål og surkål indgår i rigelige mængder.

Men behøver det nu også være sådan? Svaret fandt vi, da vi spurgte en lokal, som gav os sit bud på, hvor man skal spise i Prag.

Vi bad om at få anvist tre steder, hvor man kan få sig en ordentlig steak. Ikke små beværtninger eller undergrundssteder, men byens kendte flagskibe, hvor foodies kommer, og hvor der er garanti for at en god bøf kan stå distancen efter en lang dag på golfbanen.

Mange af Prags bedste, yngre kokke har de senere år taget skeen i den anden hånd og fornyet det tjekkiske køkken. Det er blevet lettere og gourmetscenen er samtidig også blevet mere sofistikeret. Et af de steder, som alle taler om er George Prime Steak.

Det prisvindende steakhouse ligger i Prags gamle bydel og er nabo til Emblem Hotel.

Stedet begejstrer med solide udskæringer, delikate seafood retter og robuste vine, der komplementerer anguskødet fra midtvesten (USA) på smukkeste vis. Det krogmodnede kød – 100 pct. black angus USDA prime beef - er i øvrigt et kapitel for sig. Kødet er købt og importeret fra de bedste farme, hvor dyrene har fået kornfoder og hvor hormoner og antibiotika er en by i Rusland. Inden bøffen serveres kommer den en tur på en 650 gr. varm grill, som sikrer, at kødet bibeholder al saften. På menukortet er bl.a. både T-bone steak og husets burger med foie gras på toppen.

Adresse: Platnéřská 19, Prag

Web: georgeprimesteak.com

Restaurant Čestr er et af Prags bedste steakhouses, anbefalet i Michelinguiden og et sted, som leverer passioneret og overbevisende gastronomi.

Čestr refererer til en særlig plettet tjekkisk kvægrace, som slagtes i selve huset og modnes på krog i minimum 60 dage.

Det velhængte oksekød er i højsædet. De flotte udskæringer serveres som store bøffer, men Čestr er også kendt for sin carpaccio med tynde skiver oksekød toppet med parmasanost og olie.

Stilen på restauranten er moderne med loungemusik og en hyggelig, afslappet stemning.

Adress: Legerova 75/57, Prague

Web: cestr.ambi.cz/en

La Casa Argentina er som navnet antyder et argentinsk steakhouse, hvor stemningen er afslappet og hvor publikum hører til i den yngre kategori. Restauranten er delt op i flere forskellige afdelinger, og den latinamerikanske atmosfære får et ekstra nyk opad, når tjeneren kommer med nogle store mojitos.

Der reklameres med, at restauranten har 380 sæder – 12 forskellige slags steaks og 119 vine og cocktails at vælge mellem.

Der er ikke tale om fine dining, som på eksempelvis George Prime Steak, men priserne er også mere fornuftige og bøfferne er så afgjort værd at køre efter.

Adress: Dlouhá 35/730, Prague

Web: acasaargentina.eu

Alle artikler

Lotus Valley tilbyder attraktive golfpakker

Lotus Valley tilbyder attraktive golfpakker

THAILAND: Lotus Valley Golf Resort nær Bangkok slår dørene op for nyt boutique hotel. Resortet tilbyder nu en komplet pakke med ophold og golf på en lækker Gary Player bane...

Rejsebeskrivelser fra Algarvekystens hjerte

Rejsebeskrivelser fra Algarvekystens hjerte

GolfersGlobe har besøgt Algarvekysten i det sydlige Portugal og bringer her vores indtryk fra en af golfeuropas mest interessante områder...

Danskere spiller tourskole i spansk ferieparadis

Danskere spiller tourskole i spansk ferieparadis

VIDEO: LUMINE Mediterránea Beach & Golf Community lægger græs til dette års tourskole. Når pro'erne er væk indtages det populære resort igen af almindelige golfspillere...

Lucas Bjerregaard åbner nyt golfakademi...

Lucas Bjerregaard åbner nyt golfakademi...

Danske Lucas Bjerregaard åbner golfakademi hos Dom Pedro Hotels & Golf Collection på den portugisiske algarvekyst. Hør hvad den danske tourspiller siger om det nye akademi...

Atlanterhavsø lokker med unikke golfbaner

Atlanterhavsø lokker med unikke golfbaner

VIDEO: Den portugisiske ø, Madeira, som ligger ud fra Marokkos kyst, er meget mere end et rejsemål kun for naturelskere. Øen byder på nogle rigtig flotte golfbaner. Læs mere på linket her...

Populær Dubai bane genåbner efter renovering

Populær Dubai bane genåbner efter renovering

Arabian Ranches Golf Club genåbner efter en større renovering med omlæggelse af samtlige 18 greens. Banen regnes blandt Dubai's mest populære blandt almindelige golfspillere...