Jagten på Prags bedste steak

Prag, Tjekkiet | Publiceret 15-11-2016

Rejser man til Tjekkiet på en golfferie, så vil de fleste nok på forhånd forvente, at middagen bare er noget som skal overstås.

For hvem har ikke hørt historier om det traditionelle tjekkiske mad, der kan være en tung sag at danse med og ikke ligefrem kan kaldes for diætmad. Portioner i overmål og serveringer, hvor (svine)kød, kartofler, kål og surkål indgår i rigelige mængder.

Men behøver det nu også være sådan? Svaret fandt vi, da vi spurgte en lokal, som gav os sit bud på, hvor man skal spise i Prag.

Vi bad om at få anvist tre steder, hvor man kan få sig en ordentlig steak. Ikke små beværtninger eller undergrundssteder, men byens kendte flagskibe, hvor foodies kommer, og hvor der er garanti for at en god bøf kan stå distancen efter en lang dag på golfbanen.

Mange af Prags bedste, yngre kokke har de senere år taget skeen i den anden hånd og fornyet det tjekkiske køkken. Det er blevet lettere og gourmetscenen er samtidig også blevet mere sofistikeret. Et af de steder, som alle taler om er George Prime Steak.

Det prisvindende steakhouse ligger i Prags gamle bydel og er nabo til Emblem Hotel.

Stedet begejstrer med solide udskæringer, delikate seafood retter og robuste vine, der komplementerer anguskødet fra midtvesten (USA) på smukkeste vis. Det krogmodnede kød – 100 pct. black angus USDA prime beef - er i øvrigt et kapitel for sig. Kødet er købt og importeret fra de bedste farme, hvor dyrene har fået kornfoder og hvor hormoner og antibiotika er en by i Rusland. Inden bøffen serveres kommer den en tur på en 650 gr. varm grill, som sikrer, at kødet bibeholder al saften. På menukortet er bl.a. både T-bone steak og husets burger med foie gras på toppen.

Adresse: Platnéřská 19, Prag

Web: georgeprimesteak.com

Restaurant Čestr er et af Prags bedste steakhouses, anbefalet i Michelinguiden og et sted, som leverer passioneret og overbevisende gastronomi.

Čestr refererer til en særlig plettet tjekkisk kvægrace, som slagtes i selve huset og modnes på krog i minimum 60 dage.

Det velhængte oksekød er i højsædet. De flotte udskæringer serveres som store bøffer, men Čestr er også kendt for sin carpaccio med tynde skiver oksekød toppet med parmasanost og olie.

Stilen på restauranten er moderne med loungemusik og en hyggelig, afslappet stemning.

Adress: Legerova 75/57, Prague

Web: cestr.ambi.cz/en

La Casa Argentina er som navnet antyder et argentinsk steakhouse, hvor stemningen er afslappet og hvor publikum hører til i den yngre kategori. Restauranten er delt op i flere forskellige afdelinger, og den latinamerikanske atmosfære får et ekstra nyk opad, når tjeneren kommer med nogle store mojitos.

Der reklameres med, at restauranten har 380 sæder – 12 forskellige slags steaks og 119 vine og cocktails at vælge mellem.

Der er ikke tale om fine dining, som på eksempelvis George Prime Steak, men priserne er også mere fornuftige og bøfferne er så afgjort værd at køre efter.

Adress: Dlouhá 35/730, Prague

Web: acasaargentina.eu

Alle artikler

Tidligere vinder på ECCO Tour vandt Aegean Airlines Pro-Am

Tidligere vinder på ECCO Tour vandt Aegean Airlines Pro-Am

Den 14. udgave af den græske Aegean Airlines Pro-Am fik en populær vinder, og turneringen havde som altid deltagelse af spillere fra en lang række lande, herunder en del svenskere...

Forrygende første sæson af Race to Thailand

Forrygende første sæson af Race to Thailand

Landsfinalen ved Race to Thailand bød på masser af glade deltagere og flot golfspil. Flere sponsorer bidrog til at gøre dagen til en særlig festlig oplevelse...

Græsk golfresort anlægger to nye baner

Græsk golfresort anlægger to nye baner

Costa Navarino Hills er navnet på Grækenlands nyeste og hidtil mest ambitiøse golfprojekt, der omfatter anlæggelsen af to nye signatur golfbaner, der ventes at stå klar i september 2021...

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Portugal markerer sig på den internationale golfscene, hvor flere af landets bedste golfbaner har opnået flotte placeringer på den seneste 2019-rangliste fra Golf World Magazine...

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

GolfersGlobe skal til november til Thailand med årets vindere af Race to Thailand. Nu får du chancen for at komme med på turen, hvor vi skal spille nogle af Thailands bedste golfbaner....

Tre sidste finalehold fundet

Tre sidste finalehold fundet

RACE TO THAILAND: Sidste spillerunde blev lørdag den 7. sept. afviklet i Falster Golf Klub med 52 glade golfere. Banen fik stor ros på en dag, hvor det blev 'close race' om sejren og de tre landsfinalepladser...