I Japan produceres verdens bedste golfjern

Mie-Præfekturet, Japan | Publiceret 16-02-2017

Hos feinschmeckere og golf connoisseurs bringer det de store smil frem, når blot man nævner Miura.

For ikke indviede er reaktionen snarere et stort spørgsmålstegn.

Det drejer sig om Miura Golf, der efter manges mening, laver verdens fineste smedede golfjern.

Blandt den almindelige golfer er Miura knap så kendt, for det japanske firma bruger ikke tiden på store markedsføringskampagner og masseproducerer ikke golfjern til de brede masser.

Miura Golf ligger i byen Himeji (Hyogo-præfekturet). Det er her, i et gammelt stålindustriområde, at japaneren Katsuhiro Miura sammen med sønnerne Yoshitaka og Shinei forsyner en række af verdens bedste golfspillere med sublime golfjern.

I århundrede var Himeji kendt som stedet, hvor de berømte samurai sværd blev fremstillet. Katsuhiro Miura arbejdede i industrien, men begyndte i en ung alder at interessere sig for at fremstille golfjern. Siden 1957 har Miura fra sit lille værksted lagt alle sine håndværksmæssige evner i at fremstille måske verdens bedste ‘golfvåben’, de smukke Miura golfjern.

Alle jern er håndlavet og fremstillet enkeltvis. Her er på ingen måde tale om masseproduktion, og jernsættene markedsføres da også som ‘A new way to discover perfection’.

Et Miura jernsæt adskiller fra, hvad man er vant til at se på markedet for golfjern, og når talen falder på Miura tales der i samme åndedrag om passion og dedikation.

Japansk perfektionisme og det ultimative golfjern, hvis man spørger golfconniseurs.

I årtier har Miura Golf sat standarden og været en ledestjerne for mange af verdens øvrige golfudstyrsproducenter.

Det er håndværk med en særlig sans for kvalitet.

Det er storytelling som fascinerer.

Leverandør til verdens største stjerner
Det hedder sig, at jernene er lavet af ’hands of God’, og det er en offentlig hemmelighed at mange af verdens bedste golfspillere har spillet med Miura golfjern, kamufleret med deres respektive udstyrssponsorers logo.

Kendt er det, at både Retief Goosen og José María Olazábal har spillet med Miura jern og vundet majortitler med de japanske golfjern.

Og selvom Tiger Woods officielt benægter at have spillet med Miura jern, så har det japanske brand angiveligt lavet golfjern til Tiger med Titleist-logoet påklistret.

Som et ægte kunstværk
En unik feeling ved boldtræffet er noget af det, som kendetegner Miura. Den fornemmelse der opleves, når køllehovedet træffer bolden skulle efter sigende være noget helt enestående, fordi det smedede jern er så komprimeret, som tilfældet er.

Som det kendes fra produktionen af samurai sværd, og iøvrigt også fra eksklusive japanske køkkenknive, slås og formes stålet i jernets køllehoved tre gange undervejs.

Derved skabes en særlig molekylær struktur i jernet, som hvis man kigger gennem et mikroskop mere ligner en krukke fyldt med sand end en krukke fyldt med perler.

Det omhyggelige arbejde giver færre hulrum eller små luftbobler i hovedet på golfjernet, og i sidste ende giver det altså den ultimative feeling, når bolden rammes i sweet spot.

Måden som Miura produceres på må mildest talt betegnes som en afvigelse fra normen, og Miura jernene appellerer da også til purister, der stiller krav om stilrenhed og enkelthed.

Når man kigger på det smukke blade-jern vil manges umiddelbare reaktion nok være, at det jern kan jeg ikke spille med. Men mesteren selv ser anderledes på det.

I Katsuhiro Miura’s optik er et håndlavet bladejern, hvor der er kræset for detaljerne, nemmere at spille med og mere tilgivende end et dårligt produceret oversize golfjern.

Ingen ved med sikkerhed hvor mange sæt, der produceres på værkstedet i Himeji. Det er nemlig en ’fabrikshemmelighed’, men gisninger peger i retning af 50 golfsæt pr. uge.

I Danmark kan et fittet jernsæt sagtens koste mellem 2.500 og 3.500 kr. pr. golfjern og som billedet ovenfor viser, så producerer Miura også både puttere og wedges. 

                                                                               

Skal man på en golfrejse til Japan, så kan det faktisk lade sig gøre at skifte nærmere bekendtskab med den berømte golfproducent. Få mere info i forbindelse med bestilling af en golfrejse til Japan

Alle artikler

Topbrand investerer 25 mio. pund i nye faciliteter

Topbrand investerer 25 mio. pund i nye faciliteter

Dundonald Links i Skotland investerer 25 mio. britiske pund i nyt klubhus, hotel og lodges. Med de nye tiltag vil resortet manifestere sig blandt Skotlands bedste...

Matchtur: Tag med GolfersGlobe til Thailand

Matchtur: Tag med GolfersGlobe til Thailand

RACE TO THAILAND: Sammen med ClassicGolf arrangerer GolfersGlobe forårets (2021) mest spændende matchtur til Thailand. Vi besøger Chiang Mai og Hua Hin. Læs mere her...

VIDEO: Græsk resort sætter barren højt

VIDEO: Græsk resort sætter barren højt

Costa Navarino vinder pris for nyt klubhus og fremviser ambitiøse planer, der vil forvandle resortet til en golfdestination og gøre området til det alle taler om...

Race to Thailand - sæsonen der gik

Race to Thailand - sæsonen der gik

BILLEDGALLERI: Vi har samlet nogle indtryk fra 2020-sæsonen af Race to Thailand - presented by GolfersGlobe, hvor næsten 700 deltagere kæmpede om den eftertragtede finalerejse...

GolfersGlobe donerer 20.000 kr. til fattige i Thailand

GolfersGlobe donerer 20.000 kr. til fattige i Thailand

Deltagerne i ’Race to Thailand – presented by GolfersGlobe’ har hen over sommeren kunnet støtte fattige i Thailand og samtidig deltage i turneringens gennemgående Hole-In-One konkurrence.

Vinderne af årets Race to Thailand

Vinderne af årets Race to Thailand

RACE TO THAILAND PRESENTED BY GOLFERSGLOBE: Sæsonen fik en flot afslutning på Lübker Golf & Spa Resort, hvor 60 spillere kæmpede om de to finalepladser i Thailand i 2021...