I et smukt dalområde ligger en skjult golfperle

Publiceret 07-03-2023

I Thailand ligger de store golfområder i Hua Hin, Pattaya, Bangkok og til dels på Phuket.

Men med mere end 250 golfbaner fordelt ud over hele Thailand, findes der i periferien af de store golfdestinationer masser af spændende golfbaner.

Det gælder også i Phang Nga provinsen nord for Phuket. GolfersGlobe tog på tur for at besøge Katathong Golf Resort and Spa.

Katathong Golf Resort and Spa ligger en god times kørsel nord for Phukets internationale lufthavn.

Golfbanen er anlagt i et gammelt mineområde, og dalen er omgivet af skovbeklædte bjerge. Det er både smukt og frodigt og skaber denne helt særlige ’jungle’ stemning, som man så ofte oplever på de golfbaner, der ligger lidt afsides.

 

 

Vi havde set frem til et par dage, hvor vi bare skulle spille golf og slappe af. Alt levede op til forventningerne, og lad os starte med at slå fast, at Katathong Golf Resort and Spa er lidt af en skjult golfperle.  

Under vores besøg kunne vi dog konstatere, at selve golfbanen trænger til ’hjælp’. Her som så mange andre steder ramte corona-tiden hårdt og man måtte kigge langt efter turisterne.

Den slags sætter sine spor. Men den 68-årige ejer, der har skabt sig en formue på minedrift, har store planer for stedet.

Et flot og velfungerende hotel er i dag i drift, og nu skal der satses på at give golfbanen et tiltrængt løft. Noget af det som halter er greenområderne, som kræver en ekstra indsats, hvis de skal stå mål med banens øvrige layout.

Til at hjælpe med til at tage banen til det næste niveau har man hyret Mr. Saradej Sudasna, der har erfaring fra en lang række golfbaner i Thailand. Som konsulent skal han være med til at forløse banens store potentiale.

Mr. Sudasna er en erfaren herre indenfor golfverdenen, og hans store viden om golfbaner skal nu virke som katalysator for udviklingen i Katathong Golf Resort and Spa 

Siden efteråret 2022 har Mr. Sudasna arbejdet på en gennemgribende plan for alt hvad der har med golfbanen at gøre.

Der skal investeres i nye maskiner, hyres mere banepersonale, ansættes en chefgreenkeeper og meget, meget mere.

Golfbanen i ‘The Valley of Dreams’, som dalen er blevet døbt, har et spændende design, og med den beliggenhed som stedet har, og den relativ korte afstand til Phuket, har man alle forudsætninger for at få skabt en spændende og anderledes golfdestination.

Målet er at tiltrække turister, som både vil besøge den livlige ferieø, Phuket og samtidig have nogle afslappende dage på et godt resort, der både har egen spa-afdeling, pool, restaurant, flotte værelser og mulighed for at låne cykler så man kan køre rundt og opleve området.

Hotellet byder på flotte værelser, et lækkert poolområde og et serviceniveau, som er helt i top

Katathong Golf Course er anlagt i et kuperet dalområde. Banen, der både er spændende og udfordrende, må betegnes som en god resortbane. Hullerne er ikke al for lange, men de forholdsvis smalle fairways kræver dog alligevel en sikker hånd fra tee.

Generelt har personalet på resortet en høj standard. De fleste taler eller forstår engelsk og alle, som vi mødte, viste os den smukke side af Thailand ved at lyse op i et stort smil, hver gang vi stødte på dem.  

Det gjaldt også vores caddies, som talte overraskende godt engelsk. Samtidig havde de særdeles godt styr på banen helt ned i den mindste detalje. En af forklaringerne er, at nye caddies sendes på et træningsforløb, hvor de skal bestå en eksamen, førend de kommer på græs.

Samtidig kan man både på rangen og på banen støde på caddies, som er ude og træne golfspillet. For ledelsen i Katathong Golf Resort and Spa har nemlig givet caddies lov til at træne og spille på banen på udvalgte dage. På den måde er man med til at sikre, at spillerne får kyndig vejledning i alle spillets facetter, når det er nødvendigt.

 

                    

LÆS OGSÅ: I THAILAND ER GOLF KUN FOR DE RIGE 

          

 

 

 

 

Alle artikler

Nu åbner La Réserve Golf Links

Nu åbner La Réserve Golf Links

MAURITIUS: Med åbningen af La Réserve Golf Links har det tropiske ø-paradis fået endnu en golfbane i verdensklasse. Golfbanen er en del af Heritage Resorts...

Vinturisme lokker golfspillere til Spansk region

Vinturisme lokker golfspillere til Spansk region

Costa Brava er kendt for sine mange flotte golfbaner og rige (vin)kultur. Regionen i nordøst er for længst gået hen og blevet et af Spaniens mest spændende golfrejsemål...

Sponsoreret Ajman resort lokker med eksklusivt tilbud

Ajman resort lokker med eksklusivt tilbud

AJMAN: Al Zorah Golf Club er gået sammen med det super eksklusive The Oberoi Beach Resort og har lavet en 'Stay-and-Play' golfpakke, der henvender sig til golfspillere, der vil prøve noget ekstraordinært...

Suveræne vindere af Race to Thailand

Suveræne vindere af Race to Thailand

RACE TO THAILAND: Finalenrejsen til Thailand blev en fantastisk oplevelse for alle deltagerne. Makkerparret Jan Kronborg g Henrik Johnson blev suveræne vindere af RTT 2023.

Hæder til 3 must-visit baner i Abu Dhabi

Hæder til 3 must-visit baner i Abu Dhabi

De tre Abu Dhabi golfbaner Yas Links, Yas Acres Golf and Country Club og Saadiyat Beach Golf Club løb med masser af hæder ved årets World Golf Awards 2023...

Velgørenhedsindsamling gav 15.000 kr.

Velgørenhedsindsamling gav 15.000 kr.

RACE TO THAILAND: Hen over sommeren blev der indsamlet 15.000 kr., da deltagerne ved RTT tilmeldte sig de løbende HIO-konkurrencer. Pengene sendes nu til Thailand...