Hotel, faciliteter og omgivelser slår golfbanerne

Sydfrankrig, Frankrig | Publiceret 19-12-2021

Terre Blanche er noget af det ypperligste, man kan støve op, når talen falder på verdens bedste golfresorts. Det mener i hvert fald Golf World TOP 100 World Resorts, der sender det franske resort ind i Top-10 blandt verdens bedste resorts. Listen, der indeholder golfresorts fra 33 lande, er udarbejdet i samarbejde med det førende britiske golfmagasin Today’s Golfer.

På listen finder man både resorts, der appellerer til golfpar og golfturen med vennerne, og så er der medtaget resorts, der i den grad appellerer til golf aficionados, der er villig til at hive den store pengepung frem for at få adgang til verdens ’helligste haller’.

Terre Blanche opnår bemærkelsesværdig placering
Kun 9 golfresorts i verden har opnået en bedre pointhøst end Terre Blanche. Det sydfranske golfresort, der i forvejen er kåret som kontinentaleuropas bedste golfresort, overgås kun af to skotske resorts, Gleneagles og Turnberry og ligger bedre placeret end steder som Costa Navarino (Europas pt. mest omtalte resort), Adare Manor (vært for Ryder Cup i 2027) samt PGA Catalunya, Rosapenna og Verdura Golf Resort (Siciliens golfjuvel).  

Panelet som udarbejder den prestigefyldte liste; Golf World TOP 100 World Resorts, består af syv jurymedlemmer, der på baggrund af 4 opsatte kriterier afsiger deres dom over verdens bedste golfresorts.

I bedømmelsen skal jurymedlemmerne forholde sig til golfbanen(erne), indkvarteringsforholdene, ikke-golf relaterede faciliteter og endelig vurderes det i hvilke omgivelser resortet er beliggende.   

   

Visse resorts er begunstiget af at have golfbaner med en beliggenhed og en skønhed, som man næsten ikke kan fatte, mens andre resorts udemærker sig ved at have hotel og indkvarteringsforhold, der slår det meste.

                    

Se listen med samtlige Top-100 golfresorts nederst i artiklen

          

I juryens bedømmelse af Terre Blanche nåede medlemmerne frem til følgende resultat:

  
- Golf course(s) – Terre Blanche 30/40
- Accommodation – Terre Blanche 20/20
- Non-golf amenities – Terre Blanche 20/20
- Setting - Terre Blanche 18/20
 

Terre Blanche, der åbnede i 2004, er det eneste resort i Top-10, som ikke har en golfbane på listen over World Top 100 Golf Courses. Til gengæld har det sydfranske resort stort set alt det andet og scorer da også tæt på topkarakterer på alle øvrige punkter.   

Terre Blanche har, som det bliver betegnet, en unik beliggenhed mellem Provence og Côte d'Azur. Samtidig har resortet nu efterhånden i en årrække haft stor fokus på miljøet, hvilket har fået juryen til at vurderer, at Terre Blanche er med til at promovere det, som her bliver kaldt for ’the golf of tomorrow’.

Muligt at spille golf i Terre Blanche
I Frankrig finder man en række private golfbaner eller resorts, som er tillukkede og udviser en udpræget utilnærmelighed overfor offentligheden. Men det er baner, som GolfersGlobe sjældent beskæftiger sig med, da banerne kun byder medlemmer velkommen indenfor.

Anderledes er det med Terre Blanche, der selvom resortet altså er blandt verdens bedste, også tager imod gæster. I hvert fald på én af banerne.

Terre Blance, hvis motto er; ’Who comes once will always return’, består af to golfbaner, Le Château og Le Riou, et 5-stjernet hotel, en Michelin restaurant samt en lang række øvrige topklasse faciliteter.

                    

Golfbanerne er designet af den britiske golfbanearkitekt Dave Thomas, der også står bag baner som The Belfry og The San Roque Club.  

Le Riou er golfbanen, der primært er for medlemmerne. Lidt eksklusivitet skal der trods alt være at lokke med, når der skal tiltrækkes nye medlemmer.  

En af vores læsere, der har besøgt Terre Blanche, har sendt os denne beskrivelse:

’Jeg har været så heldig ved flere lejligheder at besøge Terre Blanche og spille både Le Château og Le Riou. Senest i november spillede vi Le Riou, som ellers kun er for medlemmer, men da der var en lokal turnering på Le Château, som blev afviklet i snegletempo, blev vi lukket ud blandt medlemmerne på Le Riou. Sådan kan man jo være så heldig engang imellem.

Jeg spillede sammen med gode venner og familie, og man kan ikke undgå andet end at blive overvældet over de forhold der møder en.

Ved ankomst blev vi taget imod af en vagt, som guidede os ned til parkeringspladsen; vel og mærke den for gæster og ikke medlemmernes egen. Vi blev hentet på p-pladsen og i buggy kørt ned til golfshoppen, hvor personalet altid er utrolig søde. Da vi havde klaret greenfee osv. blev vi spurgt om vi ville låne en buggy eller om vi ville køres ned til træningsanlægget. Sådan, der mangler ikke noget, når det gælder serviceniveau!

Træningsfaciliteter, hvor man kan stå både inde og ude, er helt fantastiske. Det hele oser af klasse. På vejen fra klubhuset passerede vi ’helipadden’, hvor medlemmerne kan lande, når de kommer på besøg. En del af medlemmerne er bosiddende i udlandet.  

Selve banerne er kuperede, og man får nogle fantastiske views over bjergene. Når man er kommet sig over de mange overvældende indtryk, så er banen faktisk ret medgørlig, og selvom hullerne er lange, så er der god plads. Nu er jeg jo ikke lavhandicapper, og det kan være, at en scratchspiller fra champions tee vil se anderledes på banen.

Det er svært ikke at være begejstret, og får man chancen, så skal man efter min mening ikke tænke sig om ret mange sekunder, førend man takker ja tak til en runde golf i Terre Blanche. For forude venter der nemlig en golfoplevelse alt inklusive, som man sikkert vil huske mange år ud i fremtiden.

Se listen over de 100 bedste golfresorts i verden

Alle artikler

Michelinkok checker ind på portugisisk resort

Michelinkok checker ind på portugisisk resort

27 Trent Jones golfhuller, boutiquehotel, nyt klubhus og nu også en fine dinning restaurant. Palmares Ocean Living & Golf Resort rykker op blandt de bedste golfresorts i Portugal...

Costa Navarino åbner nyt hotel

Costa Navarino åbner nyt hotel

Det internationale hotelbrand Marriott International, Inc. skal stå for driften af det nye beachfront luksushotel på Costa Navarino. Hotellet åbner denne sommer…

Hotel, faciliteter og omgivelser slår golfbanerne

Hotel, faciliteter og omgivelser slår golfbanerne

RANGLISTE: Terre Blanche kåret blandt verdens 10 bedste golfresorts. En af vores læsere har besøgt det sydfranske resort og fortæller i artiklen om sine indtryk…

Ny irsk golfbane stryger ind i Top-100

Ny irsk golfbane stryger ind i Top-100

St. Patrick's Links er nyeste skud på stammen i Rosapenna Golfresort i det nordvestlige Irland. Banen, der åbnede denne sommer, regnes allerede blandt Irlands bedste linksbaner...

Race to Thailand rykker indendørs

Race to Thailand rykker indendørs

Den landsdækkende golfturnering kommer nu i en indendørs udgave, når Race to Thailand Indoor Winter Series den kommende vinter spilles i landets største indoor centre i Esbjerg, Aarhus og København...

RACE TO THAILAND KLAR MED NY TURNERINGSKALENDER

RACE TO THAILAND KLAR MED NY TURNERINGSKALENDER

RACE TO THAILAND: GolfersGlobe er ovenud begejstret for at kunne præsentere det bedste turneringsprogram nogensinde. Se hvor der spilles i 2022. Tilmeldingen er åben!