Guide til Portugals bedst bevarede hemmelighed

Algarve, Portugal | Publiceret 18-11-2017

Den portugisiske Algarvekyst er særdeles populær og byer som Lagos, Faro og Vilamoura, også kendt som ’Lille Monaco’, kan være som heksekedler, når sommeren er på sit højeste.

Hvert år valfarter turisterne til Algarvekysten, og den næsten 200 kilometer lange kysstrækning er da også den perfekte destination for både golfspillere og livsnydere, der kan bruge tiden på at solbade, slappe af og spise sig vej gennem det fremragende portugisiske køkken.

Anantara Vilamoura

Ofte skal golfferien bookes i god tid, hvis man ønsker at bo på de bedste hoteller i eksempelvis Vilamoura.

Men jo længere man bevæger sig østpå, jo længere bliver der mellem turisterne, og i jo højere grad kan man som turist opleve det ægte Portugal.

Her findes der kilometervis af brede sandstrande, idylliske små kystbyer, med hvidkalkede huse, og lokale fiskerestauranter, der serverer frisk fisk til priserne man knap kan forstå.

Det er tydeligt, at de lokale forstår at leve livet, og slår man sig ned på en fortovsrestaurant for at nyde et glas vin, så skal man ikke blive overrasket, hvis regningen kun lyder på 3 euro.

Da GolfersGlobe besøgte det sydøstligste hjørne af Portugal blev vi da også taget med storm. Området omkring Tavira og længere østpå er vidunderligt, og selvom det også blev til en smuttur ind over den spanske grænse for at spise lidt spansk tapas på torvet i Ayamonte, så var det alligevel den portugisiske side, som vandt i denne omgang.

Vores udsendte giver dig her en række tips til, hvor du skal bo, hvad du skal opleve og hvilke golfbaner, som vi anbefaler, at du spiller.

Her skal du bo
På vores tur boede vi bl.a. på Praia Verde Boutique Hotel, som er et lille chic hotel med blot 3 etager, poolområde og en fremragende restaurant.

Dermed er vores anbefaling også givet videre. Giv dig selv en oplevelse, som du sent vil glemme. Bestil bord og nyd en god middag i restauranten på Praia Verde.

Det vil du ikke fortryde. Den store stab af tjenere yder en fremragende service, og maden er fantastisk.

Hotellet ligger omgivet af en skov af flotte pinjetræer, og bor man toppen af hotellet er der kig ud over trætoppene og helt ud til havet, som ses i det fjerne.

Fra hotellet kan man ad et lille stisystem hurtigt komme ned til den skønne sandstrand, Praia Verde. Hernede ligger der også flere restauranter og skal man spise rigtig godt uden at blive ruineret, så anbefaler vi et besøg på Pézinhos na Areia, hvor man får serveret områdets bedste, friske fisk.

Efter et par nætter på Prai Verde var næste stop på vores tur det eksklusive 5-stjernede golfresort, Monte Rei Golf & Country Club.

Her overnattede vi også to nætter, og du kan læse mere om resortet på linket ovenfor.

Oplevelsen på Monte Rei hørte til i en særlig liga. Det er ganske enkelt unikt. Serviceniveauet er helt oppe og ringe, og de store resortvillaer, med enten 3 eller 4 soveværelser, har al den luksus og bekvemmelighed, man kan forestille sig.

I klubhuset findes 2 restauranter – bl.a. signaturrestauranten Vista, hvor man kan bestille en 6, 8 eller 10-retters tastingmenu med tilhørende vine. Her er restaurantens sommerlier naturligvis behjælpelig med at udvælge de rette vine.

Normalt er ’Value for money’ noget, der forbindes med et godt produkt eller oplevelse til en forholdsvis lav pris, og selvom Monte Rei ikke er billigt, så får man alligevel masser for sine penge. Luksus, eksklusivitet og en livsnyderoplevelse, som ikke kan gøres op i kroner og øre.

Disse byer besøgte vi
Uanset om man bor på Praia Verde eller Monte Rei, så er der ikke langt til en række af områdets mange hyggelige byer. Vi nåede undervejs at besøge Vila Real de Santo Antonio og Castro Marim, som begge ligger på grænsen til Spanien. Førstnævnte by er fuld af liv og med godt 20.000 indbyggere findes der her et stort udvalg af restauranter og butikker. På byens centrale torveplads, Praca Marques de Pombal, samles de lokale, og i gaderne rundt om pladsen findes smukke, gamle bygninger og hyggelige cafeer.

Fort Sao Sebastiao, Castro Marim

Mindre liv er der i nabobyen Castro Marim, der blev opført i romersk tid. Til gengæld er det her, at man finder en af områdets helt store turistattraktioner, Fort Sao Sebastiao og byens slot, der blev opført af Kong Afonso III tilbage i det 13. århundrede.

En af aftener, mens vi boede på Monte Rei, valgte vi at køre til Tavira. Køreturen er på 20 minutter hver vej, men der køres på gode veje, så det er nemt at komme dertil. Byen ligger ved en flod og er blandt andet kendt for den gamle bro, Ponte Romana, som forbinder byen på hver side ad floden.

Det var lykkes os at få bord på den særdeles populære, lokale restaurant D’Gusta, hvor der serves portugisiske specialiteter til særdeles fornuftige priser, og hvor der i øvrigt også serveres en fremragende sangria. Restauranten har ingen hjemmeside, men spørg på hotellet. De kender helt sikkert stedet og kan hjælpe med at booke bord.

Sidste aften besøgte vi Cabanas, som ligger på vejen fra Monte Rei og til Tavira. I rundkørslen ved Benamor Golf drejes der ned mod havet, hvor der ligger en række små hyggelige beværtninger, og det er også her, at man finder Restaurante Noélia e Jerónimo.

Restauranten er af den lidt mere eksklusive slags, men prisniveauet er på ingen måder skræmmende. Og så er stedet kendt for at servere de lækreste fiskeretter. Den aften, hvor vi kiggede forbi var restauranten stuvende fuld af lokale, som helt tydeligt godt vidste, hvor man skal tage hen en lørdag aften, når der ikke skal gås på kompromis med dagens højdepunkt.

Disse golfbaner spillede vi
Inden vi tog til Algarve for at spille golf havde vi undersøgt området for, hvilke golfbaner, som fandtes. Valget faldt på Quinta do Vale Golf Course og Monte Rei North Course, selvom vi også kunne have spillet baner som Benamor Golf eller Castro Marim Golf & Country Club. Sidstnævnte bane kørte vi forbi og det så ganske godt ud, uden at vi dog var ude og spille banen.

Vi valgte de to baner fordi vi havde hørt godt om dem, og fordi de er designet af henholdsvis Seve Ballesteros (Quinta do Vale Golf Course) og Jack Nicklaus (Monte Rei). Monte Rei er endda også kåret som Portugals bedste golfbane.

Vi mødte på vores tur, flere golfspillere, som havde hørt om Monte Rei, men som havde fravalgt den på grund af prisen. Dertil må vi bare sige, at man i den grad snyder sig selv for en kæmpeoplevelse, hvis man er i dette hjørne af Portugal uden at spille dette vidunderlige golfanlæg. Prisen er høj, men den er alle pengene værd!

Nå, men vi lagde ud med en runde på Quinta do Vale Golf Course. Det er selvfølgelig en anden liga end Monte Rei, men det viste sig at være en rigtig, rigtig god golfbane. Flad og med masser af vand på for-9 og langt mere kuperet på bag-9. Når man går rundt på banen har man hele tiden udsigten til Guadiana River og Spanien på modsatte bred.

Det er i sig selv en sjov og anderledes oplevelse at gå og spille golf i et land og hele tiden kunne se et andet land.

Quinta do Vale Golf Course har fået nye ejere, og banen er under konstant udvikling. Ledelsen gør en stor indsats for at dreje på de rigtige knapper, så golfoplevelsen hele tiden bliver bedre, og det er man indtil videre lykkes rigtig godt med.

De næste to dage spillede vi Monte Rei. En af Jack Nicklaus signaturbaner og et virkeligt klasseanlæg!

Greens rullede 11,5 på stimpmeteren, og bunkers var så dybe og udfordrende at man ville ønske at man aldrig var havnet i dem. Layoutet er gennemført, og de enkelte huller er anlagt på en måde, så man på intet tidspunkt rives ud af øjeblikket, fordi andre spillere bryder forstyrrende ind. Der er 12 minutter mellem hver starttid, og det betyder faktisk, at man er ’alene’ på hvert hul. Kun omgivet af naturen, indrammet af stilheden og med udsigt til Serra do Caldeirao bjergene. Det var slående og utrolig smukt.

Masser af X-faktor
Detaljer, som at man bliver eskorteret til og fra driving range, og at man efter runden får udleveret et emblem med sit navn indgraveret er bare med til at fuldende oplevelsen af, at man har prøvet noget specielt.

Oplevelsen var 6-stjernet, ligesom det hotel som planlægges opført på resortet indenfor de kommende par år. Her er 5 stjerner ikke godt nok.

Efter 5 dage i et hjørne af Portugal, som endnu er ukendt for de fleste, men som fortjener lang mere opmærksomhed, rejste vi hjem med følelsen af, at have oplevet noget helt unikt. En af den slags oplevelser, som er værd at rejse efter og som bliver ved med at dukke op, når man får stillet spørgsmålet ’Hvor har du haft din bedste golfferieoplevelse'.

                                                        

KLIK HER, hvis du vil læse mere om golfrejser til Algarvekysten i Portugal og bestille et rejsetilbud

                          

 

Alle artikler

Mange lod sig lokke af Stensballegaard

Mange lod sig lokke af Stensballegaard

RACE TO THAILAND: Der stillede et talstærkt felt til start i Stensballegaard, hvor dagen sluttede af med præmieoverrækkelse, en masse flotte præmier og tre nye landsfinalehold...

Sponsoreret Flere vil have strøm på golfvognen

Flere vil have strøm på golfvognen

Danskerne køber golf elvogne, som aldrig før. Salget er eksploderet og forklaringen er ligetil, hvis man spørger Danmarks største forhandler...

Sponsoreret Ny sponsor står bag dansk opfindelse

Ny sponsor står bag dansk opfindelse

Lucca Golf er ny sponsor ved Race to Thailand - presented by GolfersGlobe. Det danske firma står bag opfindelsen, SWING TRAINER, som med success er blevet introduceret på det danske marked...

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

RACE TO THAILAND: Der venter vinderne en oplevelse for livet, når kursen til marts 2021 sættes mod Chiang Mai. Se her hvilke golfbaner, der skal spilles på turen til Thailand...

Thailand offentliggør plan for genåbning

Thailand offentliggør plan for genåbning

Thailand er klar med plan, der gennem tre faser hen over sommeren vil åbne landet for udenlandske turister...

Masser af glade golfere i Blåvandshuk

Masser af glade golfere i Blåvandshuk

RACE TO THAILAND - PRESENTED BY GOLFERSGLOBE: Stor tilslutning i Blåvandshuk, da årets udgave af RTT blev skudt igang...