Miniguide: Tag på Wine Tour ved Cape Town

Cape Town området, Sydafrika | Publiceret 05-05-2017

Historien fortæller, at der er blevet dyrket vin i Sydafrika lige siden de første hollændere kom til i midten af 1600-tallet. De mange hundrede års stolte traditioner for vindyrkning kan turisterne i dag glæde sig over, når de kommer til Sydafrika. 

Sydafrika må siges at være et af verdens smukkeste vinlande, og i omkring Cape Town ligger den ene romantiske vingård efter den anden. Mange er opført i traditionel Cape Dutch-stil med hvidkalkede mure og takkede gavle. De fleste steder tilbyder der både bespisning og overnatning, og faktisk er det her på vingårdene at man får nogle af Sydafrikas bedste restaurantoplevelser.

De mest kendte distrikter er Stellenbosch, Paarl og Franschhoek, men også Constantia, der ligger lige bag Taffelbjerget, er bestemt også et besøg værd.

Mange af vindistrikterne omkring Cape Town indgår i forskellige vinruter. Verdens længste vinrute, Route 62 går således fra Paarl, lige udenfor Cape Town til Oudtshoorn, en strækning på 366 km. Undervejs på turen kommer man ikke kun forbi vingårde. Ruten tager også de rejsende forbi smukke citron- og appelsinplantager, idylliske landsbyer, varme kilder i Montagu, og man kan i det hele taget opleve et afvekslende landskab med grønne (vin)marker og imponerende bjergpas.

Besøg også universitetsbyen Stellenbosch, der ligger i et bjergrigt område godt 40 km øst for Cape Town. Lidt længere øst for Stellenbosch finder man Franshoek, som ofte kaldes for Sydafrikas gastronomiske hovedstad. Her ligger restauranterne side om side og tilbyder sublime spiseoplevelser til fornuftige priser efter danske forhold.

Sydafrika er i det hele taget et slaraffenland for vinelskere. Nedenfor har vi håndplukket 6 steder, som alle ligger i køreafstand fra Cape Town.

Cape Point Vineyards
35 km syd for Cape Town, med udsigt til Table Mountain og havet, ligger Cape Point Vineyards. Fra vingårdens store terrasse kan man sidde og nyde udsigten ud over det smukke landskab, mens der smages på de gode vine og smånippes til lidt lokal ost.

Eagles’ Nest Winery
På vejen sydover fra Cape Town til Cape Point Vineyards passeres Eagles’ Nest Winery. Stedet byder på en overflod af forskellige vine. Man tilbyder gæsterne, at de om sommeren kan købe en picnickurv med lidt mad og vin og dermed få sig en dejlig frokost ude i den smukke sydafrikanske natur.

Constantia Glen
Ganske nær Cape Town centrum ligger Constantia Glen. Stedet er opkaldt efter en tidligere guvenørs datter. Hele området er et af Sydafrikas ældste vinområder og tæller også det kendte Steenberg. Naturen er enestående og foruden vin, frisk luft og smukke omgivelser kan man også få sig et godt måltid mad i selskab med de prisvindende Sauvignon Blanc vine.

Flagstone Wineries
Tager man hovedvejen N2 og kører mod sydøst for Cape Town kommer man efter godt 50 km til Flagstone Wineries ved Sommerset West. For alle, der interesserer sig for vin er Flagstone helt sikkert et navn, som giver en god genklang. Flagstone Wineries producerer nogle af Sydafrikas bedste Shiraz vine og signaturvinen Dark Horse har vundet et utal af priser.

Flagstone Wineries beskriver selv deres filosofi således;

We believe that wine can change the world.
Not in a very big way perhaps, but if wine is crafted with care, dedication and love, it will bring a little joy into the world.
This is what we do at Flagstone. We make little bottles of joy.

Solms-Delta Wine Estate
Midt i Cape Winelands og ikke langt fra hverken Stellenbosch og Franschhoek ligger Solms-Delta Wine Estate. Til stedet hører et skovområde, hvor man kan tage på picnic, hvis ikke man foretrækker at spise på stedets Fyndraai Restaurant. På Solms-Delta Wine Estate kan man få sig en sydafrikansk totaloplevelse med både vin, mad og musik, og for de interesserede findes der også et spændende museum.

Stellenbosch Vineyards
Et af Sydafrikas største brands er Stellenbosch. Vinmarkerne ligger blot 30 minutters kørsel fra Cape Town. Besøg stedet og spis en frokost på den kendte Bistro 13, mens I smager på vinene.

                                                      

Kunne du tænke dig at komme på en golfrejse til Sydafrika, så KLIK HER for at læse mere om hoteller, golfbaner og de forskellige områder. Inden du bestiller et REJSETILBUD, så læs også nogle af de mange artikler om, hvad du kan opleve på golfrejsen til Sydafrika. 

Alle artikler

Matchtur: Tag med GolfersGlobe til Thailand

Matchtur: Tag med GolfersGlobe til Thailand

RACE TO THAILAND: Sammen med ClassicGolf arrangerer GolfersGlobe forårets (2021) mest spændende matchtur til Thailand. Vi besøger Chiang Mai og Hua Hin. Læs mere her...

VIDEO: Græsk resort sætter barren højt

VIDEO: Græsk resort sætter barren højt

Costa Navarino vinder pris for nyt klubhus og fremviser ambitiøse planer, der vil forvandle resortet til en golfdestination og gøre området til det alle taler om...

Race to Thailand - sæsonen der gik

Race to Thailand - sæsonen der gik

BILLEDGALLERI: Vi har samlet nogle indtryk fra 2020-sæsonen af Race to Thailand - presented by GolfersGlobe, hvor næsten 700 deltagere kæmpede om den eftertragtede finalerejse...

GolfersGlobe donerer 20.000 kr. til fattige i Thailand

GolfersGlobe donerer 20.000 kr. til fattige i Thailand

Deltagerne i ’Race to Thailand – presented by GolfersGlobe’ har hen over sommeren kunnet støtte fattige i Thailand og samtidig deltage i turneringens gennemgående Hole-In-One konkurrence.

Vinderne af årets Race to Thailand

Vinderne af årets Race to Thailand

RACE TO THAILAND PRESENTED BY GOLFERSGLOBE: Sæsonen fik en flot afslutning på Lübker Golf & Spa Resort, hvor 60 spillere kæmpede om de to finalepladser i Thailand i 2021...

Sir Nick Faldo designer en sand perle

Sir Nick Faldo designer en sand perle

19. hul får ny betydning ved nyåbnet golfhul i Vietnam. Se det fantastiske golfhul i artiklen her...