Miniguide: Tag på Wine Tour ved Cape Town

Cape Town området, Sydafrika | Publiceret 05-05-2017

Historien fortæller, at der er blevet dyrket vin i Sydafrika lige siden de første hollændere kom til i midten af 1600-tallet. De mange hundrede års stolte traditioner for vindyrkning kan turisterne i dag glæde sig over, når de kommer til Sydafrika. 

Sydafrika må siges at være et af verdens smukkeste vinlande, og i omkring Cape Town ligger den ene romantiske vingård efter den anden. Mange er opført i traditionel Cape Dutch-stil med hvidkalkede mure og takkede gavle. De fleste steder tilbyder der både bespisning og overnatning, og faktisk er det her på vingårdene at man får nogle af Sydafrikas bedste restaurantoplevelser.

De mest kendte distrikter er Stellenbosch, Paarl og Franschhoek, men også Constantia, der ligger lige bag Taffelbjerget, er bestemt også et besøg værd.

Mange af vindistrikterne omkring Cape Town indgår i forskellige vinruter. Verdens længste vinrute, Route 62 går således fra Paarl, lige udenfor Cape Town til Oudtshoorn, en strækning på 366 km. Undervejs på turen kommer man ikke kun forbi vingårde. Ruten tager også de rejsende forbi smukke citron- og appelsinplantager, idylliske landsbyer, varme kilder i Montagu, og man kan i det hele taget opleve et afvekslende landskab med grønne (vin)marker og imponerende bjergpas.

Besøg også universitetsbyen Stellenbosch, der ligger i et bjergrigt område godt 40 km øst for Cape Town. Lidt længere øst for Stellenbosch finder man Franshoek, som ofte kaldes for Sydafrikas gastronomiske hovedstad. Her ligger restauranterne side om side og tilbyder sublime spiseoplevelser til fornuftige priser efter danske forhold.

Sydafrika er i det hele taget et slaraffenland for vinelskere. Nedenfor har vi håndplukket 6 steder, som alle ligger i køreafstand fra Cape Town.

Cape Point Vineyards
35 km syd for Cape Town, med udsigt til Table Mountain og havet, ligger Cape Point Vineyards. Fra vingårdens store terrasse kan man sidde og nyde udsigten ud over det smukke landskab, mens der smages på de gode vine og smånippes til lidt lokal ost.

Eagles’ Nest Winery
På vejen sydover fra Cape Town til Cape Point Vineyards passeres Eagles’ Nest Winery. Stedet byder på en overflod af forskellige vine. Man tilbyder gæsterne, at de om sommeren kan købe en picnickurv med lidt mad og vin og dermed få sig en dejlig frokost ude i den smukke sydafrikanske natur.

Constantia Glen
Ganske nær Cape Town centrum ligger Constantia Glen. Stedet er opkaldt efter en tidligere guvenørs datter. Hele området er et af Sydafrikas ældste vinområder og tæller også det kendte Steenberg. Naturen er enestående og foruden vin, frisk luft og smukke omgivelser kan man også få sig et godt måltid mad i selskab med de prisvindende Sauvignon Blanc vine.

Flagstone Wineries
Tager man hovedvejen N2 og kører mod sydøst for Cape Town kommer man efter godt 50 km til Flagstone Wineries ved Sommerset West. For alle, der interesserer sig for vin er Flagstone helt sikkert et navn, som giver en god genklang. Flagstone Wineries producerer nogle af Sydafrikas bedste Shiraz vine og signaturvinen Dark Horse har vundet et utal af priser.

Flagstone Wineries beskriver selv deres filosofi således;

We believe that wine can change the world.
Not in a very big way perhaps, but if wine is crafted with care, dedication and love, it will bring a little joy into the world.
This is what we do at Flagstone. We make little bottles of joy.

Solms-Delta Wine Estate
Midt i Cape Winelands og ikke langt fra hverken Stellenbosch og Franschhoek ligger Solms-Delta Wine Estate. Til stedet hører et skovområde, hvor man kan tage på picnic, hvis ikke man foretrækker at spise på stedets Fyndraai Restaurant. På Solms-Delta Wine Estate kan man få sig en sydafrikansk totaloplevelse med både vin, mad og musik, og for de interesserede findes der også et spændende museum.

Stellenbosch Vineyards
Et af Sydafrikas største brands er Stellenbosch. Vinmarkerne ligger blot 30 minutters kørsel fra Cape Town. Besøg stedet og spis en frokost på den kendte Bistro 13, mens I smager på vinene.

                                                      

Kunne du tænke dig at komme på en golfrejse til Sydafrika, så KLIK HER for at læse mere om hoteller, golfbaner og de forskellige områder. Inden du bestiller et REJSETILBUD, så læs også nogle af de mange artikler om, hvad du kan opleve på golfrejsen til Sydafrika. 

Alle artikler

Fantastisk flot afslutning på Greece Open

Fantastisk flot afslutning på Greece Open

12 forventningsfulde hold stillede til start ved landsfinalen i Greece Open – presented by Golf Experten. De havde alle en forrygende dag på Great Northern...

Costa Navarino gør klar til at åbne nyt hotel

Costa Navarino gør klar til at åbne nyt hotel

Costa Navarino åbner denne sommer endnu et hotel, W Costa Navarino, og styrker dermed sin position, som en af Europas førende golfdestinationer...

Fantastisk start på årets Race to Thailand

Fantastisk start på årets Race to Thailand

Maj og juni måneds afdelinger af Race to Thailand – presented by GolfersGlobe blev alle vundet af lokale spillere. 12 hold er foreløbig klar til landsfinalen...

Thailand fjerner rejserestriktioner!

Thailand fjerner rejserestriktioner!

BREAKING NEWS: Thailand fjerner krav om Thailand Pass og sløjfer krav om brugen af mundbind. De nye regler gælder fra den 1. juli 2022...

Royal Oak træder ind som ny HIO sponsor

Royal Oak træder ind som ny HIO sponsor

Deltagerne ved Race to Thailand kan denne sommer vinde et eksklusivt luksusophold i Royal Oak Golf Club, hvis man lykkedes med at lave en Hole-In-One på et udvalgt par 3-hul...

Thailand oplever stor interesse

Thailand oplever stor interesse

Thailand rangerer, ifølge ny undersøgelse, højt blandt verdens bedste post-pandemiske destinationer. Noget af det som lokker turisterne til er golfbanerne...