GUIDE: 72 timer i Kent

Sydøst, England | Publiceret 25-10-2017

Kent-området øst for London kaldes ofte for ’Garden of England’. Området er bl.a. kendt for sin fantastiske kystlinje med de små idylliske byer og de mange kulturelle seværdigheder, herunder ikke mindst middelalderbyen Canterbury, hvor man finder en af Englands ældste og mest berømte katedraler, Canterbury Cathedral.

Der er masser at se og opleve i Kent-området og nedenfor får du GolfersGlobe’s guide til, hvad du skal opleve, hvis du er taget på en 3-dages golftur til dette hjørne af England.

To af England bedste linksbaner, Prince’s Golf Club og Royal St. George’s Golf Club ligger tæt ved den lille middelalderby Sandwich. Banerne støder op mod hinanden ved 5. hul på Prince’s Golf Club og 13. hul på Royal St. George’s.

Det er oplagt at booke en overnatning på The Lodge i Prince’s Golf Club, der ligger lige der, hvor de to baner grænser op mod hinanden.

På The Lodge bor man særdeles godt i store lejligheder med to separate soveværelser og fælles stue. Til lejlighedskomplekset hører der både en bar og en restaurant.

Royal St. George’s er The Open banen, så den vil vi anbefale, at man gemmer og i stedet lægger ud med en runde på Prince’s Golf Club. Banen, der ligger ud mod den engelske kanal er en flot og spændende linksbane. Faktisk er der 27 huller, men det er de to sløjfer, The Shore og The Dunes, som udgør mesterskabsbanen. Som altid, fristes man til at sige, byder runden på masser af udfordringer, når der er tale om linksgolf, men med en tidlig starttid er der chance for, at man når rundt på de første 9 huller, inden vinden tager til.

Holes der ud på sidste hul omkring frokosttid, så er der rig mulighed for at sætte kursen mod Canterbury.

Byens katedral (vist herover og på det store billede i toppen) er det man kommer for, men den gamle bydel med de små gader og hyggelige cafeer er bestemt også et besøg værd og det samme er byens hovedstrøg med de mange butikker.

Fra Canterbury kan man nu vælge enten at køre mod nordkysten og besøge den lille kystby, Whitstable med de små hyggelige butikker og mange serveringsteder, hvor man på tætteste hold kan gøre sine egne erfaringer med ’The English Afternoon Tea’ og tilhørende kagebord.

Eller man kan køre til en anden lille by Broadstairs med den brede sandstrand og de hvide kalkklipper, der rejser sig direkte op ad sandet, og som både turister og lokale ynder at gå rundt om, når havet har trukket sig tilbage og efterladt sandbunden bar og tilgængelig.

 

Når sulten melder sig er det tid at vende tilbage til The Lodge i Prince’s Golf Club. Inden middagen i den hyggelige restaurant samles gæsterne til en drink i baren, hvor udveksles erfaringer fra dagens golfrunde på tværs af handicap og nationaliteter. 

2. dag
På andendagen er det blevet tid til at prøve kræfter med Royal St. George’s. Oplevelsen er unik og det samme er et efterfølgende besøg i klubhuset. Det kræver dog at man har husket at medbringe jakke, skjorte og slips, for ellers er der ingen adgang. En sandwich i bagbutikken kan man dog altid få. Her er liv og glade dage blandt de lokale spillere, som blander sig med de mange golfturister, der er kommet hertil for at få sat flueben ved den legendariske The Open-bane.

Igen kan det anbefales at få sig en tidlig starttid for så kan man da i det mindste nå at få spillet et par huller, inden det som regel blæser op og gør forholdene særdeles vanskelige.

Fra Royal St. George’s har man kun 5 minutters kørsel ind til Sandwich. Byen ligger ikke ud til vandet, men en bred sejlbar kanal fører ud til den Engelske Kanal og har man lyst og tid, så tilbydes der sejlture, hvor man bl.a. kan være heldig at se sælerne boltre sig i havet. Ellers kan man vælge at checke ind på The Bell Hotel og i stedet bruge tiden på at gå omkring i den lille by, der er som taget ud af en scene fra en Barnaby-film.

I byen findes der et godt udvalg af pubber og restauranter og bl.a. spiser man særdeles godt på byens italienske restaurant, Luigi’s Italian Restaurant, der er nabo til The Bell Hotel.

3. dag
Efter en overnatning i Sandwich er det tid til at køre sydpå mod Dover og derfra videre til Littlestone Golf Club. På vejen til golfbanen anbefales det at gøre et stop enten ved Dover Castle, hvis historie kan føre helt tilbage til 1100-tallet. 

Eller også besøge Dovers berømte hvide kalkstenklipper. Klipperne er et imponerende syn (dog mest fra vandsiden), men det er også her, at man finder mindesmærket Battle of Britain Memorial for de britiske piloter, der døde under henholdsvis 1. og 2. Verdenskrig.

Er man mere til badebyer, så kan et besøg i Deal anbefales. Byen ligger tættere på Sandwich end Dover gør, og det er især området nede langs med havet, som er værd at bruge tid på. Her ligger små hyggelige hoteller med udsigt til havet og med mulighed for at få sig en kop formiddagskaffe, inden golfrunden.

Littlestone Golf Club er en af den slags baner, som er er værd at køre efter. Man bliver bestemt ikke skuffet, hvis man da ellers synes om linksgolf. Banen ligger i et åbent landskab og byder på en god variation af golfhuller. Når vinden blæser stiger sværhedsgraden, men det glemmer man heldigvis hurtigt, når man efter runden sidder i det hyggelige klubhus og får sig en pint.

På turen tilbage nordpå skal man berige sig selv med den oplevelse det er at køre helt ude langs med havet. Når man svinger ud fra parkeringspladsen i Littlestone Golf Club skal man dreje til venstre hen ad St Andrew’s Road. Vejen fører direkte ud til havet, hvor man svinger til venstre ad Coast Road. Turen langs havet er ikke lang førend man rammer hovedvejen nordpå, men det er til gengæld en smuk afslutning på en forhåbentligvis fantastisk dag på golfbanen.

Sidste stop på turen kunne meget passende være The Royal Hotel i Deal. Hotellet ligger på vandsiden med udsigt til Deal Pier og i gåafstand (langs med havet) til Deal Castle. På The Royal Hotel bor man praktisk talt med fødderne i vandkanten og har samtidig den mest fantastiske udsigt ud over Den Britiske Kanal. Hvad kan man mere ønske sig efter tre dages fantastiske kultur- og golfoplevelser i Kent.

Alle artikler

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Cypern’s fire mest kendte golfbaner, Aphrodite Hills PGA National, Eléa, Minthis og Secret Valley åbner nu igen op for besøgende. Åbningen vil ske gradvis i flere faser...

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Har man prøvet at spille PGA Catalunya eller måske Golf de Pals, og længes man tilbage, så er der godt nyt. Spanien er så småt ved at åbne op igen, og turisterne er mere end velkomne...

Singha Beer fortsætter sponsorat

Singha Beer fortsætter sponsorat

RACE TO THAILAND: Mange deltagere havde sidste år fornøjelsen af at vinde en kasse med Thailands bedste øl, da de deltog i RTT. Og nu er der godt nyt, for Singha Beer har valgt at fortsætte deres sponsorat i 2020...

Costa del Sol genåbner golfbaner

Costa del Sol genåbner golfbaner

Uge 21 bliver en mærkedag i nyere spansk turismehistorie, for fra mandag den 18. maj begynder flere af Costa del Sols mange golfbaner at genåbne. Læs her om et par af de baner, som nu kan spilles...

Video: Mallorca er klar til at genåbne

Video: Mallorca er klar til at genåbne

De spanske golfbaner begynder nu igen at åbne op, og et af de steder, hvor man glæder sig til igen at tage imod turisterne er på Mallorca. Klik her og se, hvordan øens golfbaner gør reklame for sig selv...

Undgå stress på golfrejsen

Undgå stress på golfrejsen

SPONSOROMTALE: Bagagehåndteringsfirma, VALiZO, servicerer rejsende, som vil undgå stress på ferien og derfor gerne vil have afhentet kuffert og golfbag på hjemmeadressen...