Sponsoreret indhold

Guide: 6 bærebags til golfferien

Barbados, Barbados | Publiceret 11-06-2018

Skal du ud og rejse og have golfkøllerne med, så gælder det om at have en god bærebag, som ikke vejer for meget.

Vi giver dig her en guide til 6 fede bærebags, men først kigger vi en smule tilbage i tiden.

Historien om golfsportens oprindelse er blevet fortalt igen og igen. Golf som vi kender det i dag skulle angiveligt være startet i Skotland for flere hundrede år siden. Dengang blev der brugt et fåtal af køller, som spillerne ganske enkelt bar under armen.

I begyndelsen af 1900-tallet blev det almindeligt at bruge en golfbag til sine golfkøller. Det var dengang almindeligt at bruge en caddy til at bære køllerne, men da forholdet til kirken i visse lande betød, at caddies ikke måtte arbejde om søndagen blev der udviklet en lille ’Sunday-bag’, så spilleren selv kunne bære deres køller uden at blive overbelastet.

Størrelsesmæssigt var der i ’The Sunday-bag’ eller ’Pencil-bag’ plads til, hvad der i moderne tid svarer til et halvt golfsæt.

I takt med at golfspillet udviklede sig, og rykkede fra de utæmmede græsarealer (links-land) til rigtige golfbaner, skete der også en udvikling af golfjernene, der blev mere specialiseret. Det førte til, at spillerne gradvist begyndte at få flere jern i bag’en.

Ny regel førte til udviklingen af nye bærebags
I 1939 vedtog USGA 14-køllers-reglen, som var det maksimale antal køller, der måtte være i bag’en, og dermed blev der også satte nye standarder for, hvor stor en golfbag nødvendigvis måtte være.

I 1970’erne var det fortsat almindeligt, at bærebag’en var fremstillet af enten lærred eller vinyl. De var ofte ret så tunge, men Rick Reimers, der var golf pro i San Jose, Californien, fik ideen til at fremstille en lettere bag ved at bruge samme materialer, som blev brugt ved produktionen af rygsække.

Sun Mountain sætter standarden
Ideen om at fremstille en lettere bærebag resulterede i, at Reimers firma, Sun Mountain kunne sende den revolutionerende golfbag, BACK 9 på markedet. Bag’en var fremstillet af nylon og vejede mindre end det halve af de traditionelle golfbags, som fandtes på markedet. BACK 9, og efterfølgeren FRONT 9, fra Sun Mountain kom til at sætte nye standarder for, hvordan en golfbag skulle fremstilles og se ud.

I 1986 revolutionerede Sun Mountain atter markedet, da den første golfbag med ’folde-ud ben’ blev introduceret. Den første standbag på markedet blev kaldt for ECLIPSE®.

Sun Mountain har igennem en lang årrække således være first-mover på udviklingen indenfor bærebags, og siden introduceringen af de første moderne golfbag’s har Sun Mountain udviklet nye features som bæresystemet, som det kendes i dag, hvor man har en strop over hver skulder. I 2007 kom så den første vandtætte bag fra Sun Mountain, H2NO.

Der findes naturligvis andre former for bags’ som de mere rummelige vognbags og de helt store Staff-bag’s som pro’erne oftest benytter.

Men det er de færreste golfspillere, der kunne drømme om at slæbe en af de to sidstnævnte bag-typer med på en golfferie. De er simpelthen alt for tunge, og mange golfrejsecover er ganske ikke designet til at kunne rumme så store bags.

Fokus på vægt og features
I dag fremstiller de store udstyrsproducenter som Titleist, Ping, Callaway og Taylormade alle bærebags. Noget af det, som der konstant arbejdes på er at gøre bag’en så let som overhovedet muligt, så totalvægten med 14 jern, en flaske vand og lidt bolde gør det tåleligt for spilleren at bære rundt på bag’en i 3,5 - 4 timer. En bærebag vejer i dag typisk mellem 2-2,5 kg. 

Siden den første vandtætte bag blev sendt på markedet er der ligeledes blev arbejdet på detaljerne og i dag fås de fleste bærebags med vandtætte lynlåse, ligesom der medfølger e t cover til at trække hen over jernene i tilfælde af regn.

Handskeholder, håndklædeholder, paraplyholder, ekstra foret rum til værdigenstande samt kølerum til mad- og drikkevarer er nogle af de øvrige features, som i dag findes på de fleste bærebags.

I samarbejde med Golf Experten har GolfersGlobe lavet en guide til, hvilke 6 bærebags, der passer perfekt til at tage med på golfferien.

Sun Mountain 14-Way bærebag

2018-nyhed fra Sun Mountain. Bag'en er den dyreste blandt vores anbefalinger. Men kvalitet fornægter sig ikke, og dette er den ultimative bærebag fra et historisk brand. 

14-Way modellen er en videreudvikling af den tidligere H2NO vandtætte bærebag. Bag'en er gjort lettere, og Sun Mountain 14-Way er 100 pct. vandtæt. Det gælder også alle lommer, som er udstyret med specialtudviklede vandtætte lynlåse.

Bag'en er udstyret med den nye EZ Fit Dual Strap bæresele, der både er behagelig og nem at justere. Modellen fås i flere forskellige farver. 

Pris 2.399 kr. MERE INFO

                         

MacGregor Tourney Plus bærebag 


Den amerikanske golfudstyrsproducent MacGregor har eksisteret siden 1897. Store navne har gennem tiden spillet med udstyr fra MacGregor. Ved Masters i 1975 brugte de sidste fire spillere på banen, Jack Nicklaus, Johnny Miller, Tom Weiskopf og Tom Watson alle den karakteristiske grønne og hvide staff bag fra MacGregor.

Bærebag’en fås i 5 forskellige farvevarianter og kan lige nu købes til en tilbudspris på 799 kr. MERE INFO

                         

Big Max Aqua Hybrid


Golfudstyrsproducenten Big Max blev grundlagt i 1994 og er i dag Europas største producent af bl.a. golf trolleys. Big Max har igennem en årrække vundet utallige priser for innovation og funktionalitet og med denne bærebag får man en virkelig lækker bag, der bl.a. er helt vandtæt. Det gælder også lynlåsene, hvor der benytte specialdesignede vandtætte lynlåse, der kommer fra Japan. Ofte driller mekanismen til ’slå-ud-benene’ når bærebag’en skal stå på en trolley eller en buggy, men her har Big Max udviklet deres egen flade mekaniske system, som reducerer problemerne med at få bag’en til at stå ordentligt på eksempelvis en trolley.  

Pris: 1.799 kr. MERE INFO

                         

PING Hoofer bærebag

Den amerikanske udstyrsproducent, Ping blev stiftet i 1959 af Karsten Solheim, der oprindeligt kom fra Bergen-området i Norge. I starten fremstillede Ping udelukkende puttere. Mens Karsten Solheim arbejdede som ingeniør for General Electric fremstillede han puttere hjemme i garagen. Navnet Ping fandt Solheim på efter at han havde lyttet til lyden, når metalfladen ramte bolden. I dag er Ping kendt for at producere en bred vifte af højteknologisk udstyr og bl.a. også nogle fantastiske golfbags.

Hoofer bærebag fra Ping er en all-around bærebag, hvor der ikke mangler noget. Bag’en er produceret i letvægtsmaterialet polypropyl, der virker afvisende overfor fugt. I bag’en, der vejer 2,5 kg., er der 14 opdelte rum, som går hele vejen ned til bunden. Det er med til at give optimal beskyttelse af dine køller og jern. Hoofer bag’en har bæreseler med indlagt skum, som gør at disse sidder behageligt på skuldrene.  

Pris: 1.599 kr. MERE INFO

                         

Titleist 4UP StaDry

Titleist producerer og sælger high-end golfudstyr og har gjort det siden 1930’erne. Titleist Pro V1 golfbolden behøver vist ingen nærmere præsentation, og det samme kan siges om meget af Titleist øvrige golfudstyr.

Titleist er et af verdens førende brand inden for golfudstyr, og det gælder selvfølgelig også deres golfbags.

Titleist 4UP StaDry er for dig, som sætter pris på superkvalitet og som ønsker en let bærebag, som både er en stilmæssig nydelse og samtidig har en masse lækre funktionaliteter. Denne bag er med en vægt på blot 1,3 kg. guidens letteste bag, og som navnet antyder er bag'en lige som de øvrige bags også vandtæt.

Pris: 1.599 kr. MERE INFO

                         

Benross HTX WP

Benross har siden 1997 lavet produkter til konkurrencedygtige priser. ’Excellence Made Affordable’ er mottoet hos Benross og det gælder også denne HTX Waterproof bærebag. Der findes i toppen 5 opdelte rum til dine jern, og du kan vedhæfte både dit håndklæde, golfhandske og paraply. Bag’en har tilmed også en håndtag, som gør det let at løfte bag’en eksempelvis ud af bilen.

Pris på tilbud til 1.399 kr. MERE INFO

Alle artikler

Enestående resultater i Holstebro Golfklub

Enestående resultater i Holstebro Golfklub

BANEARKITEKTUR: Masterplanen for Skovbanen i Råsted er blevet studeret minutiøs, og ved at fjerne uhensigtsmæssige (dårlige) spilleoplevelser har man fået skabt et nyt og mere moderne design...

Køb golfrejsen hos Classicgolf

Køb golfrejsen hos Classicgolf

RACE TO THAILAND: Classicgolf er igen i år med som samarbejdspartner ved Race to Thailand. Classicgolf sælger bl.a. golfrejser til Thailand. Mød dem til vores mange golfevents hen over sommeren…

Fattige thailændere får støtte fra Danmark

Fattige thailændere får støtte fra Danmark

VELGØRENHED: ‘Race to Thailand – presented by GolfersGlobe’ støtter fattige i Thailand, som har brug for en benprotese. Læs her om tankerne bag velgørenhedsprojektet...

D'Wine er garant for flotte vinpræmier

D'Wine er garant for flotte vinpræmier

D'wine fortsætter som sponsor ved Race to Thailand, og det betyder at deltagerne kan se frem til masser af vin på præmiebordene...

Golfexperten fortsætter som HIO-sponsor

Golfexperten fortsætter som HIO-sponsor

Skulle det lykkes en dygtig spiller at lave HIO ved en af spillerunderne i Race to Thailand, så kan det gyldne slag igen i år udløse golfudstyr for 15.000 kr. efter eget valg...

Fransk champagnehus fortsætter sponsorat

Fransk champagnehus fortsætter sponsorat

Piper-Heidsieck Champagne, der er et af de mest præmierede champagnehuse gennem de sidste 20 år, fortsætter sig engagement i Race to Thailand presented by GolfersGlobe...