Guide: 5 gourmetrestauranter i Dubai

Dubai, Forenede Arabiske Emirater | Publiceret 14-02-2015

Spisemulighederne i Dubai er mange. De fleste hoteller har engageret sig med dygtige (udenlandske) kokke, som forstår at mikse det lokale køkken med de nyeste globale trends.

Dubai er kendt for at ville være størst og bedst, når det eksempelvis gælder arkitektur, events, design. Og den kulturelle rigdom og mangfoldighed sætter også sine spor på byens mange high-end restauranter.

Byen vokser med rekordfart, og i takt med den ekspansive udvikling åbner der konstant nye og internationalt ansete restauranter. Med kendte kokke bag gryderne skabes der bølgebrydninger på den gastronomiske scene, når stjernerne ankommer til byen med deres revolutionerende ideer og innovative tilgang til tingene.

Husker man på, at Dubai’s befolkning er sammensat af næsten 200 forskellige nationaliteter, så forstår man også, hvorfor restaurationsscenen er en pluralistisk mangfoldighed af forskellige restauranttyper. Mange steder tages der udgangspunkt i det traditionelle arabiske køkken og det hele tilsættes nøje afmålte doser fra den europæiske og asiatiske køkkentradition. 

Nobu
Populær restaurant både blandt lokale og gourmet connoisseur, der har studeret den lokale gastronomiske scene. Indretningen er en blanding af store borde, hvor gæsterne sidder blandet og mindre spiseområder. Husker man at bestille bord i god tid er der chance for at få bord på restaurantens udendørs terrasse, som er meget eftertragtet. 
Adresse: Atlantis The Palm, Dubai, Palm Jumeirah – web: atlantisthepalm.com

Zuma
Zuma har ligget på listen ‘The World’s 50 Best Restaurants’. I Dubai’s finansielle centrum bliver gæsterne budt på serveringer fra det japansk/asiatiske køkken. Både om aftenen og midt på dagen er restauranten meget velbesøgt. The ‘Ebisu express menu’ er en populær frokostmenu og aftenkortet byder både på grillet sea bass og chilimarineret lam efter koreansk opskrift. Selv de gæster, som har bestilt bord må ofte vente i baren, hvor man så passende kan nyde stemningen og snuppe sig en cocktail eller en kop varm sake.
Adresse: Gate Village 06, DIFC – web: zumarestaurant.com

Al Nafoorah
Palm Jumeirah, med det ikoniske design, er kendt af de fleste. Det er her man finder Al Nafoorah. Restauranten byder på en storslået spiseoplevelse, baseret på det lokale køkken og de arabiske traditioner. Al Nafoorah nævnes ofte, når snakken falder på de bedste libanesiske restauranter i Dubai. Man deler retterne (mezze) til en start og risikerer at blive mæt af den overflod af ’første serveringer’, der bliver stillet på bordet. Men hold igen for hovedretterne må man bestemt ikke snyde sig selv for.
Adresse: Jumeirah Zabeel Saray, Palm Jumeirah – web: jumeirah.com

CUT by Wolfgang Puck
CUT by Wolfgang Puck er langt fra det eneste steakhouse i Dubai. Men det er her man tager hen, hvis man har hang til velhængt australsk Angus kød og store rib-eye bøffer serveret fra den store grill. 
Adresse: The Address at Downtown Dubai, Mohammed Bin Rashid Boulevard – web: theaddress.com

Toko Dubai
Vil man prøve en restaurant, der byder på en sofistikeret asiatisk spiseoplevelse, så prøv Toko Dubai i Dubais centrum. Toko Dubai kommer fra Sydney, hvor man med stor succes har bespist et internationalt publikum i den australske storby. Nu er konceptet flyttet ind på Vida Downtown Dubai, hvor gæsterne bliver præsenteret for et sandt overflødighedshorn af små serveringer som med garanti pirrer alle sanser.
Adresse: Mohammed bin Rashid Boulevard, The Old Town, Downtown Dubai – web: toko-dubai.com

 

Alle artikler

Atlanterhavsø lokker med unikke golfbaner

Atlanterhavsø lokker med unikke golfbaner

VIDEO: Den portugisiske ø, Madeira, som ligger ud fra Marokkos kyst, er meget mere end et rejsemål kun for naturelskere. Øen byder på nogle rigtig flotte golfbaner. Læs mere på linket her...

Populær Dubai bane genåbner efter renovering

Populær Dubai bane genåbner efter renovering

Arabian Ranches Golf Club genåbner efter en større renovering med omlæggelse af samtlige 18 greens. Banen regnes blandt Dubai's mest populære blandt almindelige golfspillere...

I Thailand finder man de bedste golfoplevelser

I Thailand finder man de bedste golfoplevelser

VIDEO: Der findes mere end 250 golfbaner i Thailand, hvilket gør landet til Asiens førende golfdestination. Se videoen og kom med på en rundtur i Amazing Thailand...

Dubai Hills kåret som ‘World’s Best New Course’.

Dubai Hills kåret som ‘World’s Best New Course’.

Dubai's nyeste golfbane, Dubai Hills, er blevet kåret som verdens bedste nye golfbane. Banen er designet, så den passer til den almindelige golfer, dvs. med brede fairways og et generelt spillevenligt layout...

Yas Links Abu Dhabi vinder fornem pris

Yas Links Abu Dhabi vinder fornem pris

Yas Links Abu Dhabi kåret som bedste golfoplevelse i UAE. I artiklen vises en præsentationsvideo fra Abu Dhabi, hvor flere kendte golfpersonligheder taler varmt for et besøg i ørken-emiratet...

Sponsoreret Eagle Club teer op til ny sæson

Eagle Club teer op til ny sæson

Danmarks største indoor træningscenter har op til den nye vintersæson forbedret spiloplevelsen med masser af nye baner i de 8 golf simulatorer...