Guide: 5 gourmetrestauranter i Dubai

Dubai, Forenede Arabiske Emirater | Publiceret 14-02-2015

Spisemulighederne i Dubai er mange. De fleste hoteller har engageret sig med dygtige (udenlandske) kokke, som forstår at mikse det lokale køkken med de nyeste globale trends.

Dubai er kendt for at ville være størst og bedst, når det eksempelvis gælder arkitektur, events, design. Og den kulturelle rigdom og mangfoldighed sætter også sine spor på byens mange high-end restauranter.

Byen vokser med rekordfart, og i takt med den ekspansive udvikling åbner der konstant nye og internationalt ansete restauranter. Med kendte kokke bag gryderne skabes der bølgebrydninger på den gastronomiske scene, når stjernerne ankommer til byen med deres revolutionerende ideer og innovative tilgang til tingene.

Husker man på, at Dubai’s befolkning er sammensat af næsten 200 forskellige nationaliteter, så forstår man også, hvorfor restaurationsscenen er en pluralistisk mangfoldighed af forskellige restauranttyper. Mange steder tages der udgangspunkt i det traditionelle arabiske køkken og det hele tilsættes nøje afmålte doser fra den europæiske og asiatiske køkkentradition. 

Nobu
Populær restaurant både blandt lokale og gourmet connoisseur, der har studeret den lokale gastronomiske scene. Indretningen er en blanding af store borde, hvor gæsterne sidder blandet og mindre spiseområder. Husker man at bestille bord i god tid er der chance for at få bord på restaurantens udendørs terrasse, som er meget eftertragtet. 
Adresse: Atlantis The Palm, Dubai, Palm Jumeirah – web: atlantisthepalm.com

Zuma
Zuma har ligget på listen ‘The World’s 50 Best Restaurants’. I Dubai’s finansielle centrum bliver gæsterne budt på serveringer fra det japansk/asiatiske køkken. Både om aftenen og midt på dagen er restauranten meget velbesøgt. The ‘Ebisu express menu’ er en populær frokostmenu og aftenkortet byder både på grillet sea bass og chilimarineret lam efter koreansk opskrift. Selv de gæster, som har bestilt bord må ofte vente i baren, hvor man så passende kan nyde stemningen og snuppe sig en cocktail eller en kop varm sake.
Adresse: Gate Village 06, DIFC – web: zumarestaurant.com

Al Nafoorah
Palm Jumeirah, med det ikoniske design, er kendt af de fleste. Det er her man finder Al Nafoorah. Restauranten byder på en storslået spiseoplevelse, baseret på det lokale køkken og de arabiske traditioner. Al Nafoorah nævnes ofte, når snakken falder på de bedste libanesiske restauranter i Dubai. Man deler retterne (mezze) til en start og risikerer at blive mæt af den overflod af ’første serveringer’, der bliver stillet på bordet. Men hold igen for hovedretterne må man bestemt ikke snyde sig selv for.
Adresse: Jumeirah Zabeel Saray, Palm Jumeirah – web: jumeirah.com

CUT by Wolfgang Puck
CUT by Wolfgang Puck er langt fra det eneste steakhouse i Dubai. Men det er her man tager hen, hvis man har hang til velhængt australsk Angus kød og store rib-eye bøffer serveret fra den store grill. 
Adresse: The Address at Downtown Dubai, Mohammed Bin Rashid Boulevard – web: theaddress.com

Toko Dubai
Vil man prøve en restaurant, der byder på en sofistikeret asiatisk spiseoplevelse, så prøv Toko Dubai i Dubais centrum. Toko Dubai kommer fra Sydney, hvor man med stor succes har bespist et internationalt publikum i den australske storby. Nu er konceptet flyttet ind på Vida Downtown Dubai, hvor gæsterne bliver præsenteret for et sandt overflødighedshorn af små serveringer som med garanti pirrer alle sanser.
Adresse: Mohammed bin Rashid Boulevard, The Old Town, Downtown Dubai – web: toko-dubai.com

 

Alle artikler

Gæstespillere løb med alle finalepladserne

Gæstespillere løb med alle finalepladserne

Hele 39 gæstespillere havde fundet vej til Sct. Knuds, da der blev spillet Race to Thailand. I det 52 mand store felt måtte hjemmebanespillerne se alle finalepladserne blive besat af spillere udefra...

Er golf i Sydkorea på vej mod at blive en folkesport?

Er golf i Sydkorea på vej mod at blive en folkesport?

Udviklingen af golfbaner i Sydkorea har historisk set gennemgået tre faser. I nyere tid er anlæggelsen af offentlige golfbaner blevet det som investorerne satser på...

Ny fotoserie får britisk linksbane til at stråle

Ny fotoserie får britisk linksbane til at stråle

Billedserie: Prince’s Golf Club i Kent-området viser al sin pragt. Klubben er godt igang med et større renoveringsarbejde, som vil være færdigt før The Open i 2020 skal spilles på nabobanen, Royal St. George’s...

Rekordstort felt deltog i Race to Thailand

Rekordstort felt deltog i Race to Thailand

96 spillere stillede til start, da Ledreborg Palace Golf Club lagde bane til en afdeling af Race to Thailand - presented by GolfersGlobe...

Lumine Beach Club genåbner beach club

Lumine Beach Club genåbner beach club

Costa Daurada kystens førende golfresort genåbner beach club efter en renovering på 700.000 kr.

Sommerstemning i Simons Golf Club

Sommerstemning i Simons Golf Club

RACE TO THAILAND: Humøret var højt, da der fredag den 5. juli blev spillet en runde af Race to Thailand i Simons Golf Club. Sponsorer deltog med tasting og var dermed med til at skabe perfekte rammer...