Guide: 14 steder som er værd at besøge i 2018

Publiceret 27-12-2017

Da GolfersGlobe ved indgangen til 2017 spurgte danske golfspillere, hvilke destinationer, der var deres foretrukne golfdestinationer kom Spanien og Portugal suverænt ind på de to første pladser.

Men når drømmene fik frit løb kom destinationer som Thailand, Sydafrika og USA også med på listen over danskernes drømmedestinationer. Og i det hele taget er der en tendens til, at danske golfspillere er både rejselystne og eventyrlystne. Det betyder, at vi efter at have afprøvet det kendte en vist antal gange begynder at orientere os mod nye spændende og måske ligefrem fjernere rejsemål.

På GolfersGlobe er vi vilde med at rejse. Og ikke nok med det. Vi er også eventyrlystne og optaget af at besøge nye steder. 

For at sætte gang i rejsedrømmene har vi på redaktionen sammensat en liste over 14 rejsemål, som vi mener er værd at besøge i 2018.

Estland
Ligesom Oslobåden er populær blandt danskere, så har finnerne i årevis taget færgen fra Helsinki til Tallinn. I Estland findes der en række spændende golfbaner. Flere af dem ligger tæt på hovedstaden, men vil man opleve en anden side af Estland, så skal man tage til Pärnu Bay, som kun ligger 1,5 times kørsel sydvest for Tallinn.

Her ligger Estlands og en af Europas bedste nye golfbaner, Pärnu Bay Golf Links. Selve Pärnu by er en populær kurby, hvor man helt sikkert godt kan bruge nogle dage og gøre golfferien til Estland til en kombination af golf- og kulturoplevelser. SAS er blandt de flyselskaber, der flyver fra København til Tallinn. Flyvetiden er kun halvanden time.

Nordirland
Der findes en lang række spændende golfdestinationer på de britiske øer og Nordirland er en af dem. Har man ikke før været i Belfast, så er der helt sikkert noget at se frem til.

Et besøg på Titanic museet og en taxi-tur med de berømte Black Taxi Tour er noget af det man skal opleve. Byen har udviklet over de seneste årtier og er i dag et spændende turistmål. I 2019 spilles The Open på Royal Portrush, men det er bestemt ikke den eneste golfbane, som er et værd at besøg. Er man på disse kanter, så bør Castlerock Golf Club og Portstewart Golf Club også stå på listen over de baner, som skal spilles. 

GolfersGlobe besøger igen Nordirland i 2018, hvor vi bl.a. skal opleve den berømte Causeway Coastal Route, der siges at være én af de smukkeste ruter, som findes i Europa. På den mere end 200 km. lange tur langs med kysten fra Belfast til Londonderry kommer man gennem charmerende kystbyer, forbi mytiske slotte og historiske sights og kan desuden også opleve nogle imponerende udsigter.

Grækenland
Grækenland er ofte noget som forbindes med badeferie, fønikere og oldtidskultur, men rent faktisk er Grækenland også på vej til at markere sig som golfdestination. I hvert fald den græske halvø Peloponnes, hvor man finder Costa Navarino, der er kåret som European Golf Resort of the Year 2017.

Området er fantastisk, men også eksklusivt. Golfresortet, som man finder her er prydet med 5 stjerner, og de to golfbaner er designet af henholdsvis Bernhard Langer og Robert Trent Jones Jr.

I sommersæsonen flyves der direkte til området, mens det i de tidlige forårsmåneder efter det sene efterår er nødvendigt at komme hertil via Athen.

Japan
Hører man til dem, som er vild med Asien og allerede har prøvet at være på golfferie i eksempelvis Thailand, så er Japan et godt bud på den næste store golfoplevelse. Golfsporten i Japan har de senere år gennemgået en forvandling og frem mod OL i 2020 er der nu for alvor kommet fokus på golf som noget, der kan tiltrække turister.

GolfersGlobe besøgte Japan i det tidlige forår og blev taget med storm. Dette fantastiske land har alt, hvad kan man drømme om af kultur, historie og fantastiske golfbaner for slet ikke at snakke om det japanske køkken med både sushi og kobekød. Japan er et unikt rejsemål, og det kan kun være et spørgsmål om tid, førend 'Solens Rige' oplever stigende popularitet som golfdestination fra andre end golfspillere fra nabolandene, som allerede rejser hertil i stor stil.

Danmark
Danmark skal med på listen, for selvom vi har udlængsel og drømmer om at spille golfbaner under fremmede himmelstrøg, så har Danmark efterhånden så mange gode golfbaner, som er et besøg værd.

Så når sommeren er på sit højeste, hvorfor så ikke bare blive hjemme og spille en runde green fee på en dansk golfbane og måske gøre en lille tur ud af det og booke en overnatning på et af landets mange spændende hoteller.

Vi kan ikke nævne alle de baner, som efter vores opfattelse er værd at besøge, men på listen findes både baner, som vi har besøgt og baner, som vi drømmer om at besøge i 2018. Listen får du her;

Golfklubben Hvideklit
Nordvestjysk Golfklub
Silkeborg Ry Golfklub
Lübker Golf Resort
Lyngbygaard Golf
Esbjerg Golfklub
Fanø Golf Links
Great Northern
Helsingør Golf Club
Simons Golf Club
Ledreborg Palace Golf
Skjoldenæstholm (Trent Jones)
The Scandinavian

Abu Dhabi
Dubai er stedet alle taler om, når det er med i overvejelserne om golfrejsen skal gå til de Forenede Arabiske Emirater. Det er da også her, at man finder de fleste golfbaner og det sted som er længst fremme ren turismemæssigt. Men mange anser Abu Dhabi for at være det 'nye Dubai', og gode golfbaner skorter det bestemt ikke på i Abu Dhabi.

Så når tiden ikke lige bruges på et besøg i den berømte Sheikh Zayed Grand Mosque eller en tur i Ferrari World Abu Dhabi, så lokker emiratet med baner som Abu Dhabi Golf Club, Yas Links Golf Club og Saadiyat Beach Golf Club.

Island
Siger man ’Golfrejser til Island’ så vil de fleste nok ryste lidt på hovedet. Men det behøver man faktisk slet ikke at gøre for Island har nemlig noget helt særligt at byde på; Midnatsgolf.

Ud over at være hjemsted for at nogle skønne golfbaner, der ligger omgivet af lavalandskab, så er Island også et af de få steder i verden, hvor der midt på sommeren kan spilles golf hele døgnet rundt.

Faktisk er den oplevelse så populær, at der afholdes særlige sommerturneringer med teetider omkring midnat og i de følgende timer. Og så er Island jo alene et besøg værd for at opleve Reykjavik og The Blue Lagoon. Skal man på ferie i USA, så tilbyder Icelandair, at man gratis kan tage et stop-over på Island. Det kan udnyttes til at spille en runde golf, inden turen fortsætter. 

Italien
I årevis har Italien haltet efter nationer som Spanien og Portugal, når det gælder om at tiltrække golfturister. Men offentliggørelsen af at Ryder Cup skal afvikles i Italien i 2022 har fået sat gang i den italienske markedsføringsmaskine. Det er egentligt utroligt, at der skulle det til, for Italien er jo i forvejen kendt som et skønt rejseland.

Man behøver bare sige italiensk vin eller nævne det italienske køkken for at bringe smilet frem hos de fleste, som har rejst i støvlelandet. Og når desserten så består af mere end 140 golfbaner, så er det oplagt at kigge mod Italien, hvis man vil opleve en forholdsvis uprøvet golfdestination og samtidig nyde livets gode sider.

De italienske golfbaner har måske, set over en bred kam, ikke helt samme niveau som i Spanien eller Portugal, men både i Toscana, Emilia-Romagna og på Sicilien findes der nogle skønne baner og dertil hørende golfresorts. Det hersker der slet ingen tvivl om.

Thailand
Det er ingen hemmelighed, at GolfersGlobe er begejstret for Thailand, som golfdestination. Vi har besøgt landet et utal af gange og udgav i begyndelsen af 2017 også en guide til Thailands 20 bedste golfbaner. Første gang vi stiftede bekendtskab med Thailand var på en rejse til Chiang Mai i det nordlige Thailand.

Man kan flyve fra Bangkok til Chiang Mai med Thai Airways. Det tager godt en time eller man kan bevæge sig ud på en mere eksotisk rejse og tage nattoget fra Bangkok med ankomst i Chiang Mai næste morgen. Det nordlige Thailand er et fantastisk rejsemål. Naturen er smukt, og byerne langt fra så overendt af turister, som man kender det fra eksempelvis Phuket eller Pattaya.

Og så er golfbanerne noget helt særligt. Især hvis man vælger at spille dem som ligger ude i ’junglen’, der hvor naturoplevelsen er i højsædet på en måde, som man ikke kan opleve andre steder i Thailand. GolfersGlobe anbefaler, at man som minimum prøver at spille Chiangmai Highland og Gassan Khuntan, som begge byder på storslåede golf- og naturoplevelser.

Vietnam
Med vores næste anbefaling bliver vi i Asien og tager til Vietnam. Det er et land som GolfersGlobe stadig mangler at besøge, men alle bulletiner lyder på, at Vietnam bliver den næste store golfdestination i Asien. Derfor tør vi også godt vove pelsen og anbefale Vietnam som golfdestination.

Fra nord til syd anlægges der nye golfbaner af kendte golfbanearkitekter som Sir Nick Faldo, Colin Montgomerie og Greg Norman og vel og mærke baner af høj kvalitet.

Samtidig er Vietnam et særdeles spændende rejseland og rejsen kan både omfatte storbyoplevelser og strandferie og for de aktive er der rig mulighed for at få indsigt i landets spændende historie og kultur.

Trinidad-Tobago
GolfersGlobe har tidligere besøgt Trinidad Tobago. Dengang var der på Tobago reelt kun én golfbane, som var til at spille, Plantation Golf Course på Magdalena Grand Beach and Golf Resort.

Det var til gengæld også en rigtig fin bane. Øens anden golfbane, Mount Irvine Bay Golf Course havde et spændende layout, men var desværre på daværende tidspunkt ikke i nogen god forfatning. Så en golfrejse til Trinidad-Tobago skal nok snarere ses som en kombineret badeferie og golfferie.

Men tager man de briller på, så er Trinidad-Tobago en fantastisk feriedestination og et af den slags steder, der bliver ved med at dukke op blandt de gode ferieminder.

T&T ligger helt nede ud for Venezuelas kyst, og selvom landet dermed befinder sig udenfor det frygtede orkanbælte, så er landet ikke blandt amerikanernes favoritsteder i Caribien. I hvert fald ikke endnu. Derimod regnes T&T for at være det sted, hvor man stadig kan opleve det autentiske Caribien. Livet leves tilbagelænet, og så er det selvfølgelig værd at nævne, at priserne slet ikke er 'stukket af', som det ses andre steder på de caribiske øer. 

Slovenien
Det kan være svært at finde nye uopdagede golfdestinationer i Europa. Der skal nok indenfor en årrække dukke nye destinationer op i nogle af de tidligere østlande – Ungarn er et bud – men rent faktisk, så findes der allerede i dag et sted, som er værd at overveje.

Slovenien, der er nabo til blandt Italien og samtidig ligger ud mod Adriaterhavet, råder godt nok kun over få rigtig gode golfbaner, men til gengæld har landet så meget mere at byde på.

En golfferie til Slovenien kan sagtens kombineres med nogle dage i Norditalien og under opholdet i Slovenien skal både Bled og hovedstaden Ljubljana helt sikkert besøges.

Portugal
GolfersGlobe besøgte i efteråret 2017 den portugisiske Algarvekyst. Det kom der denne GUIDE ud af. Rejser man til Algarvekysten kan man vælge at besøge den mere populære del, som ligger i den vestlige ende. Her findes de største byer og en lang række skønne hoteller og flotte golfbaner.

Men vil man hellere hen et sted, hvor der er lidt mere fred og ro, så søg mod øst. Ja, faktisk helt hen på grænsen ind til Spanien.

Her er man sikker på, at man har det meste for sig selv (endnu) og der ligger i området masser af hyggelige byer, gode hoteller, dejlige restauranter og et par rigtig gode golfbaner. På billedet ses Monte Rei, der hører blandt Portugals bedste golfbaner. 

Spanien
Cran Canaria er en vidunderlig golfdestination. Øen er ikke større end man kan komme rundt og opleve det meste, og så ligger golfbanerne meget bekvemt primært samlet på den sydlige del af øen.

Og golfbanerne er over en bred kam rigtig flotte og byder dermed også på nogle skønne golfoplevelser. Vi anbefaler, at man prøver at spille Lopesan Meloneras, Anfi Tauro og de to Salobre-baner.

Gran Canaria kan besøges året rundt og er især en populær vinterdestination. Du kan HER læse en guide til, hvad du kan opleve på golfferien til Gran Canaria.

                                                                 

Savner du inspiration til golfferien så tilmeld dig vores nyhedstjeneste, hvor vi cirka én gang om måneden sender dig masser af rejsetips og gode tilbud. Tilmeld dig på linket HER

                          

Alle artikler

Mange lod sig lokke af Stensballegaard

Mange lod sig lokke af Stensballegaard

RACE TO THAILAND: Der stillede et talstærkt felt til start i Stensballegaard, hvor dagen sluttede af med præmieoverrækkelse, en masse flotte præmier og tre nye landsfinalehold...

Sponsoreret Flere vil have strøm på golfvognen

Flere vil have strøm på golfvognen

Danskerne køber golf elvogne, som aldrig før. Salget er eksploderet og forklaringen er ligetil, hvis man spørger Danmarks største forhandler...

Sponsoreret Ny sponsor står bag dansk opfindelse

Ny sponsor står bag dansk opfindelse

Lucca Golf er ny sponsor ved Race to Thailand - presented by GolfersGlobe. Det danske firma står bag opfindelsen, SWING TRAINER, som med success er blevet introduceret på det danske marked...

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

RACE TO THAILAND: Der venter vinderne en oplevelse for livet, når kursen til marts 2021 sættes mod Chiang Mai. Se her hvilke golfbaner, der skal spilles på turen til Thailand...

Thailand offentliggør plan for genåbning

Thailand offentliggør plan for genåbning

Thailand er klar med plan, der gennem tre faser hen over sommeren vil åbne landet for udenlandske turister...

Masser af glade golfere i Blåvandshuk

Masser af glade golfere i Blåvandshuk

RACE TO THAILAND - PRESENTED BY GOLFERSGLOBE: Stor tilslutning i Blåvandshuk, da årets udgave af RTT blev skudt igang...