Golfturismen boomer i Skotland

Edinburgh & East Lothian, Skotland | Publiseret 23-04-2017

Skulle nogen være i tvivl, så bliver det i en ny undersøgelse slået fast med syvtommersøm; golfsporten i Skotland er et kæmpe hit.

Undersøgelsen, som er gennemført af VisitScotland og Scottish Enterprise, viste, at i 2016 bidrog golfturismen i Skotland med hele 2,5 mia. kr. til landets økonomi. Siden 2008 er tallet steget med over en halv mia. kr.

Golf i Skotland er således big business, og det er især amerikanerne, som bidrager med det skotske golfeventyr.

Amerikanerne står nemlig for 30 pct. af samtlige golfrelaterede overnatninger i Skotland. Undersøgelsen viste også, at hvor en almindelig turist i gennemsnit bruger 700 kr. i døgnet, så er tallet for golfere hele 3.000 kr.

Det høje tal hænger naturligvis sammen med at de dyreste og mest kendte golfbaner i Skotland først kan spilles når green feen på minimum 1500 kr. er betalt.

Blandt de adspurgte i undersøgelsen svarede 57 pct., at de havde været i Skotland før. Det glæder naturligvis skotterne, som slår på, at en golfrejse til Skotland altså ikke nødvendigvis er en ‘once in a lifetime’ oplevelse.

Med til historien om the Home of Golf hører der den væsentlige deltalje, at ud af de mere end 300.000 turister, som hvert år kommer til Skotland for at spille golf er kun 12 pct. af dem kvinder.

Det er en statistik, som man meget gerne vil have forbedret, og med udsigten til at skulle afholde Solheim Cup på Gleneagles i 2019 håber man på, at den positive udvikling vil fortsætte i de kommende år, så der i 2020 vil klinge godt 2,7 mia. kr. ned i den skotske statskasse.

Planlægger du en golfferie til Skotland, så får du her GolfersGlobe’s top-5 liste over golfbaner, som er værd at rejse efter.

Machrihanish Dunes
Verdens mest naturlige golfbane kalder de lokale Machrihanish Dunes, som da også er blevet kåret som den bane, hvor man får den største golfoplevelse blandt samtlige baner i Skotland.

The Renaissance Club
The Renaissance Club Course er designet af den amerikanske golfbanearkitekt Tom Doak. Banen, der åbnede i 2008 har sat nye standarder for, hvordan en moderne linksbane skal designes.

Castle Stuart Golf Links
Castle Stuart Golf Links (2009), der er beliggende i det skotske højland, er et mesterværk af en golfbane. Castle Stuart Golf Links ligger ud til fjorden Moray Firth og fra banen er der udsigt til bl.a. Wyvis bjergkæden, den imponerende Kessock Bridge, det historiske Fort George og The Chanonry lighthouse.

Kilmarnock Barassie Golf Club
Kilmarnock Barassie Golf Club ligger ved Troon på den skotske vestkyst. Der er blevet spillet golf i Kilmarnock Barassie Golf Club siden 1887, så det er en klub med stolte traditioner og en lang historie bag sig. Men det er også en klub, som med glæde byder gæster velkommen indenfor.

Fairmont St Andrews
Fairmont St Andrews Golf Courses er et fremragende golfanlæg som består af de to mesterskabsbaner, The Torrance og The Kittocks. Banerne ligger ud mod Nordsøen ved St Andrew bugten og man befinder sig med andre ord midt i ’The Home of Golf’.

Panmure Golf Club
Panmure Golf Club (1845) ligger mellem Monifieth og Carnoustie på Skotlands østkyst og kun tre kvarters kørsel nord for St Andrews. Panmure Golf Course byder på en perlerække af flotte golfhuller, som tilmed har nogle greens, der regnes blandt bedste (hvis ikke de bedste) i hele Carnoustie området.

                                          

Kunne du tænke dig, at komme på en golfrejse til Skotland, så find dit hotel under de skotske destinationer og send os en forespørgsel ved at udfylde bestillingsformularen. Vi sender dig et tilbud indenfor 2 hverdage. 

Alle artikler

Nyt golfrejsemagasin er UDKOMMET!

Nyt golfrejsemagasin er UDKOMMET!

Mangler du inspiration til golfferien, så læs vores nye golfrejsemagasin. Magasinet er fuld af spændende rejsestof fra bl.a. Den Dominikanske Republik, og du kan vinde golfophold i både Spanien og Italien...

Vind golfophold for 2 personer til Toscana

Vind golfophold for 2 personer til Toscana

Er du skrevet op til at modtage det gratis golfrejsemagasin fra GolfersGlobe deltager du i lodtrækningen om et golfophold for 2 personer til Argentario Golf Resort & Spa. Skriv dig op her...

Olazábal designer græske golfbaner

Olazábal designer græske golfbaner

VIDEO: Det 5-stjernede græske golfresort Costa Navarino sigter mod at kunne åbne yderligere to nye golfbaner i 2021. Arbejdet er sat i gang...

Video: Golf i Normandiet

Video: Golf i Normandiet

I fantastiske Normandiet findes der både historie, kultur, gastronomi og nogle spændende golfbaner. Klik her for at se hvilke golfbaner området byder på...

Vind golfophold for 2 personer til Mallorca

Vind golfophold for 2 personer til Mallorca

Er du skrevet op til at modtage det gratis golfrejsemagasin fra GolfersGlobe deltager du i lodtrækningen om et golfophold for 2 personer på det 4-stjernede ME Mallorca inkl. tre runder golf...

Rejsetema: Tag på golfferie til Nordirland

Rejsetema: Tag på golfferie til Nordirland

GolfersGlobe er taget til Nordirland for at besøge det område, hvor The Open skal spilles i 2019. Følg os på Facebook, hvor vi fra mandag den 1. oktober vil poste billeder og videoklip fra turen...