GolfersGlobe donerer 20.000 kr. til fattige i Thailand

Chiang Mai, Thailand | Publiceret 05-10-2020

Deltagerne i ’Race to Thailand – presented by GolfersGlobe’ har hen over sommeren kunnet tilmelde sig turneringens HIO-konkurrence, hvor præmien var et golfophold sponsoreret af Lübker Golf & Spa Resort til en værdi af næsten 4.000 kr.

For at kunne deltage skulle der indbetales 50 kr. til den danske organisation Projekt Dåseringe, og efter en forrygende sommersæson er der blevet indsamlet 20.000 kr. til fattige i Thailand. Det indsamlede beløb bliver nu via Projekt Dåseringe sendt ubeskåret til Prostheses Foundation hospitalet i Chiang Mai.

Næsten 700 golfspillere deltog denne sommer i Race to Thailand – presented by GolfersGlobe, og mere end halvdelen valgte at tilmelde sig HIO-konkurrencen. Enten fordi de troede på at de kunne slå det gyldne slag, eller blot fordi de ønskede at støtte op omkring det gode formål.  

I Nordthailand har en gruppe af læger og frivillige i næsten 30 år arbejdet med at lave kunstige ben og lemmer til fattige børn og voksne. De fleste af de næsten 400.000 thailændere, der mangler et ben, bor langt ude i landdistrikterne og har ikke mulighed for at komme til hverken Chiang Mai eller Bangkok for at få lavet en benprotese.  

Men en benprotese betyder imidlertid alt for disse mennesker og deres familier. For med et nyt ben får de igen mulighed for at kunne forsørge deres familier ved eksempelvis at arbejde i rismarkerne eller palmeplantagerne.

’I Asien, og specielt i Thailand, er det især landminer, sukkersyge og slangebid, der fører til, at de fattige bliver benamputeret og derved ikke længere kan arbejde og forsørge familien. Derfor er vi utrolig glade for, at vi nu kan hjælpe nogle mennesker i nød’, lyder det fra Søren Barnak, der står bag ’Race to Thailand – presented by GolfersGlobe’.

Prostheses Foundation hospitalet er støttet af den thailandske kongefamilie, og pengene som nu sendes afsted fra Danmark vil indgå i indkøbet af en mobilklinik, der kan komme ud i de fjerntliggende landdistrikter og hjælpe fattige mennesker i nød.

                     

Fakta: En mobilklinik er en varevogn, der indrettes med hospitalsudstyr. Mange fattige thailændere bor ofte i uvejsomme bjergegne mange hunderede kilometer fra et hospital. For disse mennesker er det kun muligt at få en benprotese, hvis hospitalet kan sende en mobilklinik ud i de fjerntliggende landområder. Den mobile klinik kan på ugebasis lave mellem 100-150 kunstige ben. Siden starten i 1992 har Prostheses Foundation lavet næsten 25.000 kunstige ben.   

Fakta: Race to Thailand – presented by GolfersGlobe samarbejder med den danske organisation Projekt Dåseringe, der siden 2002 direkte har støttet hospitalet ’Prostheses Foundation’ i Chiang Mai i det nordlige Thailand.

Alle artikler

Italiensk mesterværk opgraderer kraftigt

Italiensk mesterværk opgraderer kraftigt

Castiglion del Bosco er i en klasse for sig. Nu vil resortet, i et Ryder Cup år, gøre golfbanen endnu mere attraktiv for medlemmer og gæster...

Golf i Thailand er kun for de rige

Golf i Thailand er kun for de rige

Thailand: Dyre medlemskaber og høje green fee priser på de bedste baner er kun en del af sandheden om golf i Thailand. Få den side af historien om golfsporten som turisterne aldrig ser...

Spansk golfresort vil med i eksklusivt selskab

Spansk golfresort vil med i eksklusivt selskab

Nye ejere med dybe lommer fortsætter med at poste millioner af euros i La Hacienda Links Golf Resort. Resortet skal være blandt Spaniens bedste...

Portugal får denne sommer en ny golfbane

Portugal får denne sommer en ny golfbane

Åbningen af ny golfbane syd for Lissabon markerer samtidig startskuddet til ny portugisisk golfdestination...

Godt nyt for kvindelige livsnydere

Godt nyt for kvindelige livsnydere

Cypriotisk luksusresort åbner ny opsigtsvækkende spa og wellness og markerer sig dermed som et af Middelhavsområdet mest interessante golfresorts...

Tag med på matchtur til Hua Hin

Tag med på matchtur til Hua Hin

Spændende matchtur til Thailands mest populære golfområde. Turen afvikles 22. marts - 3. april 2023 og er dermed den perfekte optakt til den nye golfsæson...