GolfersGlobe donerer 20.000 kr. til fattige i Thailand

Chiang Mai, Thailand | Publiceret 05-10-2020

Deltagerne i ’Race to Thailand – presented by GolfersGlobe’ har hen over sommeren kunnet tilmelde sig turneringens HIO-konkurrence, hvor præmien var et golfophold sponsoreret af Lübker Golf & Spa Resort til en værdi af næsten 4.000 kr.

For at kunne deltage skulle der indbetales 50 kr. til den danske organisation Projekt Dåseringe, og efter en forrygende sommersæson er der blevet indsamlet 20.000 kr. til fattige i Thailand. Det indsamlede beløb bliver nu via Projekt Dåseringe sendt ubeskåret til Prostheses Foundation hospitalet i Chiang Mai.

Næsten 700 golfspillere deltog denne sommer i Race to Thailand – presented by GolfersGlobe, og mere end halvdelen valgte at tilmelde sig HIO-konkurrencen. Enten fordi de troede på at de kunne slå det gyldne slag, eller blot fordi de ønskede at støtte op omkring det gode formål.  

I Nordthailand har en gruppe af læger og frivillige i næsten 30 år arbejdet med at lave kunstige ben og lemmer til fattige børn og voksne. De fleste af de næsten 400.000 thailændere, der mangler et ben, bor langt ude i landdistrikterne og har ikke mulighed for at komme til hverken Chiang Mai eller Bangkok for at få lavet en benprotese.  

Men en benprotese betyder imidlertid alt for disse mennesker og deres familier. For med et nyt ben får de igen mulighed for at kunne forsørge deres familier ved eksempelvis at arbejde i rismarkerne eller palmeplantagerne.

’I Asien, og specielt i Thailand, er det især landminer, sukkersyge og slangebid, der fører til, at de fattige bliver benamputeret og derved ikke længere kan arbejde og forsørge familien. Derfor er vi utrolig glade for, at vi nu kan hjælpe nogle mennesker i nød’, lyder det fra Søren Barnak, der står bag ’Race to Thailand – presented by GolfersGlobe’.

Prostheses Foundation hospitalet er støttet af den thailandske kongefamilie, og pengene som nu sendes afsted fra Danmark vil indgå i indkøbet af en mobilklinik, der kan komme ud i de fjerntliggende landdistrikter og hjælpe fattige mennesker i nød.

                     

Fakta: En mobilklinik er en varevogn, der indrettes med hospitalsudstyr. Mange fattige thailændere bor ofte i uvejsomme bjergegne mange hunderede kilometer fra et hospital. For disse mennesker er det kun muligt at få en benprotese, hvis hospitalet kan sende en mobilklinik ud i de fjerntliggende landområder. Den mobile klinik kan på ugebasis lave mellem 100-150 kunstige ben. Siden starten i 1992 har Prostheses Foundation lavet næsten 25.000 kunstige ben.   

Fakta: Race to Thailand – presented by GolfersGlobe samarbejder med den danske organisation Projekt Dåseringe, der siden 2002 direkte har støttet hospitalet ’Prostheses Foundation’ i Chiang Mai i det nordlige Thailand.

Alle artikler

Topbrand investerer 25 mio. pund i nye faciliteter

Topbrand investerer 25 mio. pund i nye faciliteter

Dundonald Links i Skotland investerer 25 mio. britiske pund i nyt klubhus, hotel og lodges. Med de nye tiltag vil resortet manifestere sig blandt Skotlands bedste...

Matchtur: Tag med GolfersGlobe til Thailand

Matchtur: Tag med GolfersGlobe til Thailand

RACE TO THAILAND: Sammen med ClassicGolf arrangerer GolfersGlobe forårets (2021) mest spændende matchtur til Thailand. Vi besøger Chiang Mai og Hua Hin. Læs mere her...

VIDEO: Græsk resort sætter barren højt

VIDEO: Græsk resort sætter barren højt

Costa Navarino vinder pris for nyt klubhus og fremviser ambitiøse planer, der vil forvandle resortet til en golfdestination og gøre området til det alle taler om...

Race to Thailand - sæsonen der gik

Race to Thailand - sæsonen der gik

BILLEDGALLERI: Vi har samlet nogle indtryk fra 2020-sæsonen af Race to Thailand - presented by GolfersGlobe, hvor næsten 700 deltagere kæmpede om den eftertragtede finalerejse...

GolfersGlobe donerer 20.000 kr. til fattige i Thailand

GolfersGlobe donerer 20.000 kr. til fattige i Thailand

Deltagerne i ’Race to Thailand – presented by GolfersGlobe’ har hen over sommeren kunnet støtte fattige i Thailand og samtidig deltage i turneringens gennemgående Hole-In-One konkurrence.

Vinderne af årets Race to Thailand

Vinderne af årets Race to Thailand

RACE TO THAILAND PRESENTED BY GOLFERSGLOBE: Sæsonen fik en flot afslutning på Lübker Golf & Spa Resort, hvor 60 spillere kæmpede om de to finalepladser i Thailand i 2021...