Golf i Skotlands oversete hjørne

På billedet ses Trump International Golf Links | Publiceret 07-09-2015

Når talen falder på Skotland, så tænker de fleste nok St Andrews. Og St Andrews området er da bestemt også en lækkerbisken hvad angår golf.

Hvad de fleste derimod overser er, at der lidt længere mod nord, oppe ved Aberdeen i Aberdeenshire området findes nogle lige så fantastiske golfbaner.

I det nordøstlige hjørne af Skotland findes der faktisk mere end 70 golfbaner, som spænder lige fra historiske linksbaner til skønne indlandsparkbaner.

Området er som sagt en anelse overset, fordi mange golfere enten søger mod St Andrews eller området sydøst for Edinburgh, også kendt som East Lothian området.

En drømmedestination
Men Aberdeen-området har faktisk nogle fantastiske tilbud til golfspillere, og baner som Carnoustie, Royal Aberdeen,Cruden Bay og Trump International Golf Links bør stå øverst på listen over golfbaner, som man skal spille på en golfrejse til Skotland.

Det nordøstlige hjørne har sågar sin egen Scottish Golf Trails, som bl.a. omfatter flere af ovennævnte baner samt Murcar Golf Club og Newburgh on Ythan Golf Club.

Og foruden al golfen, så er Aberdeenshire også det område i hele Storbritannien, hvor der, hvis man måler på areal, findes flest gamle borge og slotte. En lang række af de prægtige bygninger fungerer i dag som hoteller.

Bo med stil
Det gælder også The Meldrum House, som godt nok ikke hører ind under kategorien borg eller slot, men som dog er en smuk gammel landejendom.

Det imponerende hotel udgør det perfekte udgangspunkt for en golfrejse til Skotland. Meldrum stammer fra gælisk og betyder ’højderyggen på bakken’, og The Meldrum House blev i sin tid (1200-tallet) opført på det højeste punkt i Aberdeenshire området i det nordøstlige Skotland.

Pragtfulde golfbaner
Lige uden for døren ligger golfbanen og fra The Meldrum House er der samtidig under 25 km til nogle af Skotlands øvrige bedste golfbaner.

Blandt dem hører naturligvis Royal Aberdeen Golf Club, der blev grundlagt i 1780 og dermed er verdens sjette ældste golfbane.

The Carnoustie Golf Club, hvis historie kan føres tilbage til 1842, og som i dag råder over hele 3 fremragende golfbaner, hører også til blandt cremen af cremen af skotske golfbaner og det samme gør Cruden Bay Golf Course og Trump International Golf Links om end sidstnævnte er en bane, som deler vandene.

Alle artikler

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Cypern’s fire mest kendte golfbaner, Aphrodite Hills PGA National, Eléa, Minthis og Secret Valley åbner nu igen op for besøgende. Åbningen vil ske gradvis i flere faser...

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Har man prøvet at spille PGA Catalunya eller måske Golf de Pals, og længes man tilbage, så er der godt nyt. Spanien er så småt ved at åbne op igen, og turisterne er mere end velkomne...

Singha Beer fortsætter sponsorat

Singha Beer fortsætter sponsorat

RACE TO THAILAND: Mange deltagere havde sidste år fornøjelsen af at vinde en kasse med Thailands bedste øl, da de deltog i RTT. Og nu er der godt nyt, for Singha Beer har valgt at fortsætte deres sponsorat i 2020...

Costa del Sol genåbner golfbaner

Costa del Sol genåbner golfbaner

Uge 21 bliver en mærkedag i nyere spansk turismehistorie, for fra mandag den 18. maj begynder flere af Costa del Sols mange golfbaner at genåbne. Læs her om et par af de baner, som nu kan spilles...

Video: Mallorca er klar til at genåbne

Video: Mallorca er klar til at genåbne

De spanske golfbaner begynder nu igen at åbne op, og et af de steder, hvor man glæder sig til igen at tage imod turisterne er på Mallorca. Klik her og se, hvordan øens golfbaner gør reklame for sig selv...

Undgå stress på golfrejsen

Undgå stress på golfrejsen

SPONSOROMTALE: Bagagehåndteringsfirma, VALiZO, servicerer rejsende, som vil undgå stress på ferien og derfor gerne vil have afhentet kuffert og golfbag på hjemmeadressen...