Golf i Skotlands oversete hjørne

På billedet ses Trump International Golf Links | Publiceret 07-09-2015

Når talen falder på Skotland, så tænker de fleste nok St Andrews. Og St Andrews området er da bestemt også en lækkerbisken hvad angår golf.

Hvad de fleste derimod overser er, at der lidt længere mod nord, oppe ved Aberdeen i Aberdeenshire området findes nogle lige så fantastiske golfbaner.

I det nordøstlige hjørne af Skotland findes der faktisk mere end 70 golfbaner, som spænder lige fra historiske linksbaner til skønne indlandsparkbaner.

Området er som sagt en anelse overset, fordi mange golfere enten søger mod St Andrews eller området sydøst for Edinburgh, også kendt som East Lothian området.

En drømmedestination
Men Aberdeen-området har faktisk nogle fantastiske tilbud til golfspillere, og baner som Carnoustie, Royal Aberdeen,Cruden Bay og Trump International Golf Links bør stå øverst på listen over golfbaner, som man skal spille på en golfrejse til Skotland.

Det nordøstlige hjørne har sågar sin egen Scottish Golf Trails, som bl.a. omfatter flere af ovennævnte baner samt Murcar Golf Club og Newburgh on Ythan Golf Club.

Og foruden al golfen, så er Aberdeenshire også det område i hele Storbritannien, hvor der, hvis man måler på areal, findes flest gamle borge og slotte. En lang række af de prægtige bygninger fungerer i dag som hoteller.

Bo med stil
Det gælder også The Meldrum House, som godt nok ikke hører ind under kategorien borg eller slot, men som dog er en smuk gammel landejendom.

Det imponerende hotel udgør det perfekte udgangspunkt for en golfrejse til Skotland. Meldrum stammer fra gælisk og betyder ’højderyggen på bakken’, og The Meldrum House blev i sin tid (1200-tallet) opført på det højeste punkt i Aberdeenshire området i det nordøstlige Skotland.

Pragtfulde golfbaner
Lige uden for døren ligger golfbanen og fra The Meldrum House er der samtidig under 25 km til nogle af Skotlands øvrige bedste golfbaner.

Blandt dem hører naturligvis Royal Aberdeen Golf Club, der blev grundlagt i 1780 og dermed er verdens sjette ældste golfbane.

The Carnoustie Golf Club, hvis historie kan føres tilbage til 1842, og som i dag råder over hele 3 fremragende golfbaner, hører også til blandt cremen af cremen af skotske golfbaner og det samme gør Cruden Bay Golf Course og Trump International Golf Links om end sidstnævnte er en bane, som deler vandene.

Alle artikler

Tidligere vinder på ECCO Tour vandt Aegean Airlines Pro-Am

Tidligere vinder på ECCO Tour vandt Aegean Airlines Pro-Am

Den 14. udgave af den græske Aegean Airlines Pro-Am fik en populær vinder, og turneringen havde som altid deltagelse af spillere fra en lang række lande, herunder en del svenskere...

Forrygende første sæson af Race to Thailand

Forrygende første sæson af Race to Thailand

Landsfinalen ved Race to Thailand bød på masser af glade deltagere og flot golfspil. Flere sponsorer bidrog til at gøre dagen til en særlig festlig oplevelse...

Græsk golfresort anlægger to nye baner

Græsk golfresort anlægger to nye baner

Costa Navarino Hills er navnet på Grækenlands nyeste og hidtil mest ambitiøse golfprojekt, der omfatter anlæggelsen af to nye signatur golfbaner, der ventes at stå klar i september 2021...

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Portugal markerer sig på den internationale golfscene, hvor flere af landets bedste golfbaner har opnået flotte placeringer på den seneste 2019-rangliste fra Golf World Magazine...

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

GolfersGlobe skal til november til Thailand med årets vindere af Race to Thailand. Nu får du chancen for at komme med på turen, hvor vi skal spille nogle af Thailands bedste golfbaner....

Tre sidste finalehold fundet

Tre sidste finalehold fundet

RACE TO THAILAND: Sidste spillerunde blev lørdag den 7. sept. afviklet i Falster Golf Klub med 52 glade golfere. Banen fik stor ros på en dag, hvor det blev 'close race' om sejren og de tre landsfinalepladser...