Fun facts om Dubai

Dubai, Forenede Arabiske Emirater | Publiceret 16-08-2018

Dubai er kendt som et rejsemål med noget for enhver smag. Mange rejser hertil for at spille golf, lade sig forføre af byens moderne og futuristiske arkitektur, slappe af i solen og varmen og samtidig nyde godt af de næsten uendelige mange gastronomiske muligheder, som byen har at byde på. 

Er du på vej til at bestille en golfrejse til Dubai, så får du her en række 'fun-facts' om ørkenmetropolens succes og storslåethed. Og har du ikke før været i Dubai, så har vi øverst på siden linket til en spændende video, der viser de bedste golfbaner i Dubai.

15 - Antal kunstgallerier i Alserkal Avenue
I industriområdet Al Quoz ligger Alserkal Avenue, der er regionens førende kunst- og kulturmidtpunkt. For de kulturelt interesserede er det noget at komme efter, for her findes der bl.a. 30 kreative værksteder og 15 moderne gallerier. Tilbage i 2007 grundlagde man dette område for at bakke op om regionens blomstrende og moderne kunstscene. Nutidens gallerier huser både nye fremadstormende, yngre kunstnere og de mere etablerede af slagsen. Ind imellem diverse udstillinger, byder Alserkal Avenue også på arrangementer som menings- og idéudvekslinger, auktioner og lokale festivaler, hvor kunst, mad og kreativitet er i højsædet.

78,6 - Antal kilometer kystlinje ved Palm Jumeirah
På Palm Jumeirah finder man nogle af Dubais mest eftertragtede ferieresorts som Atlantis The Palm, Jumeirah Zabeel Saray og One&Only The Palm Resort. På øen, der stod færdig i 2011, finder man samtidig en lang række forskellige gastronomiske oplevelser. Det gælder bl.a. på Nobu, der serverer autentiske japanske retter, eller på den kinesiske restaurant Maiden Shanghai. Er du på udkig efter en lækker middag i et afslappende strandmiljø, så skal du tage hen til Club Mista Vare, der huser syv restauranter på en 120 meter lang strand.

86 - Antal kilometer cykelsti i Al Qudra-ørkenen
Hører du til dem, der både kan lide at spille golf og cykle, ja så er Dubai bare den perfekte destination. I ørkenområdet Al Qudra findes der nemlig en 86 kilometer lang cykelsti, som er yderst populær både blandt øvede ryttere og nybegyndere. Undervejs på turen kan du nyde udsigten over ørkenlandskabets sanddyner og måske endda også være så heldig at få et glimt af vilde dyr som eksempelvis oryx-antiloperne, som lever i området. 

164 - Antal etager i Burj Khalifa
Burj Khalifa er med sine mere end 828 meter verdens højeste bygning. Den imponerende bygning slog dørene op i 2010, og på de 164 etager findes der både lejligheder, kontorer, to observations-platforme, et hotel samt verdens højest beliggende restaurant og bar. 

1833 - Dubais fødselsår
En historisk granskning tyder på, at Bur Dubai-området syd for Dubai Creek er den ældste del af Dubai. I dag findes der her en lang række historiske steder, museer og gamle bygninger. Området opstod i 1833, da 800 medlemmer af Bani Yas-stammen (forfædre til den kongelige Al Maktoum-familie) kom til byen anført af Hans Højhed Sheik Maktoum bin Butti AlFalasi, som havde erklæret sit folk uafhængigt fra Abu Dhabi. Denne migration menes at markere tilblivelsen af det moderne Dubai.

200+ - Antal forskellige nationaliteter, der bor i Dubai
Både dengang Dubai blot var en pulserende handelsby og i dag, hvor byen er et af verdens førende rejsemål, har Dubai budt velkommen til folk fra hele verden. Dubai er et smeltedigel af forskellige kulturer og nationaliteter. I dag bor der mere end 200 forskellige nationaliteter i Dubai, hvilket bl.a. afspejles i byens enorme kulinariske udbud.

2000+ - Antal restauranter i Dubai
Dubai's mange forskellige nationaliteter sætter sit tydelige præg på byens gastronomiske scene, der gennem årene har udviklet sig i alle tænkelige og utænkelige retninger. I Dubai findes der således restauranter for enhver smag og pengepung lige fra de glamourøse restauranter, der serverer pompøs haute cuisine, til skjulte, lokale perler - der har været de lokales favoritter i årtier.

88,2 millioner - Antal passagerer, der rejste gennem Dubais lufthavn i 2017
Dubai International Airport er blandt verdens travleste lufthavne. I 2017 rejste mere end 88 millioner passagerer gennem lufthavnen. Nye regler for transitvisum har gjort det endnu mere attraktivt at vælge Dubai som stop-over - eksempelvis til et kort ophold på 48 timer.

11 verdensklasse golfbaner
Det hele startede i 1988, hvor den første golfbane blev anlagt i Dubai. Det var The Emirates Golf Club, som blev emiratets første 18 hulllers (græs) mesterskabsbane. Banen kom til at hedde Majlis og senere i 1996 udvidede Emirates GC med endnu en superbane, Faldo Course.

I dag kan golfspillere altså vælge mellem mere end 10 golfbaner, der bl.a. omfatter Dubai Creek Golf & Yacht Club, The Els Club og Trump International Golf Club.

Alle artikler

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Cypern’s fire mest kendte golfbaner, Aphrodite Hills PGA National, Eléa, Minthis og Secret Valley åbner nu igen op for besøgende. Åbningen vil ske gradvis i flere faser...

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Har man prøvet at spille PGA Catalunya eller måske Golf de Pals, og længes man tilbage, så er der godt nyt. Spanien er så småt ved at åbne op igen, og turisterne er mere end velkomne...

Singha Beer fortsætter sponsorat

Singha Beer fortsætter sponsorat

RACE TO THAILAND: Mange deltagere havde sidste år fornøjelsen af at vinde en kasse med Thailands bedste øl, da de deltog i RTT. Og nu er der godt nyt, for Singha Beer har valgt at fortsætte deres sponsorat i 2020...

Costa del Sol genåbner golfbaner

Costa del Sol genåbner golfbaner

Uge 21 bliver en mærkedag i nyere spansk turismehistorie, for fra mandag den 18. maj begynder flere af Costa del Sols mange golfbaner at genåbne. Læs her om et par af de baner, som nu kan spilles...

Video: Mallorca er klar til at genåbne

Video: Mallorca er klar til at genåbne

De spanske golfbaner begynder nu igen at åbne op, og et af de steder, hvor man glæder sig til igen at tage imod turisterne er på Mallorca. Klik her og se, hvordan øens golfbaner gør reklame for sig selv...

Undgå stress på golfrejsen

Undgå stress på golfrejsen

SPONSOROMTALE: Bagagehåndteringsfirma, VALiZO, servicerer rejsende, som vil undgå stress på ferien og derfor gerne vil have afhentet kuffert og golfbag på hjemmeadressen...