Fransk mesterværk ser dagens lys

Publiceret 04-12-2020

Den franske golfklub Les Bordes Golf Club regnes blandt Europas bedste, og klubbens Old Course har i mere end 30 år været fast inventar i toppen af ranglisterne over Europas bedste golfbaner.

Nu er yderligere 18 huller snart klar til spil. Arkitekten bag ’New Course’ er den verdenskendte amerikaner Gil Hanse, der er manden bag den olympiske golfbane, Rio Olympic Course, tilbage i 2016 og som også er i gang med at færdiggøre sit første banedesign i Thailand.

New Course i Les Bordes Golf Club er samtidig Hanse’s første golfbanedesign i Europa. Banen forventes at åbne for spil i maj 2021, men inden man glæder sig for tidligt, så hører det med til historien, at Les Bordes Golf Club er en meget eksklusiv privat golfklub, som kun er åben for klubbens medlemmer og deres gæster.

          

          

Medlemmer i Les Bordes Golf Club findes der omkring 140 af, og disse kommer fra klubber rundt om i hele verden

Til trods for klubben således er meget privat, så vælger vi alligevel at bringe omtale af den nye golfbane, velvidende at det formentligt ikke er mange, som får mulighed for at spille den.

Men det kunne jo være……., at man en dag – på en golfrejse – mødte en person, som introducerede sig selv og fortalte, at vedkommende var medlem i Les Bordes Golf Club i Frankrig. Hvis lykkens gudinde skulle tilsmile en læser på denne facon, så er man godt klar over, efter at have læst denne artikel, at det gælder om at slå til og få en aftale i stand om et besøg og en tee time på enten New Course eller Old Course.  

Les Bordes Golf Club ligger godt 160 km syd for Paris i den berømte Loiredal. Området er kendt for sine mange historiske slotte, middelalderbyer, vinmarker, uspoleret natur og anses for at være et af Frankrigs gastronomiske skattekamre.

Det er her at en af Europas mest opsigtsvækkende nye golfbaner er under anlæggelse.

Banen får et særligt heathland-design og bliver dermed også en klar modsætning til Les Bordes’ Old Course, hvor der er masser af vand i spil. Dermed får medlemmerne, og deres gæster, nu mulighed for at prøve kræfter med to vidt forskellige golfoplevelser.     

Gil Hanse har ved anlæggelsen af New Course hentet inspiration fra baner som The Berkshire, vest for London, Royal Cinque Ports, ud til den Engelske Kanal samt Ballybunion Golf Club, der ligger i det sydvestlige hjørne af Irland.

De tre baner repræsenterer noget af det yderligste indenfor heatland- og linksbaner, og New Course får, ifølge Hanse, et både finurligt og samtidig også dramatisk design.

Hullerne er nænsomt anlagt i den eksisterende natur med kun få højdeforskelle, og i layoutet indgår der store bunkers, waste areas og nogle fantastiske greenområder.  

 

 

Banen er den anlagt på sandet jordbund, som ud over at dræne godt også giver nogle helt specielle forhold på fairways.

Director of golf i Les Bordes Golf Club, Jack Laws, har tidligere arbejdet i Sunningdale Golf Club, der er en af Englands mest berømte heatland golfbaner, og han tøver ikke med at sammenligne New Course med Harry Colt’s klassiske mesterværk lidt udenfor London. 

                    

Les Bordes Golf Club råder også over den legendariske Old Course, der er designet af Robert von Hagge. Se billeder nedenfor.

          

          

          

Gil Hanse har i Les Bordes også anlagt en 10-hullers par 3-bane, the Wild Piglet, som af Golf.com allerede er blevet rated i top-25 blandt verdens bedste par 3-baner. Se billeder nedenfor.

          

Ønsker man at blive medlem af Les Bordes Golf Club kan man kontakte klubben på membership@lesbordes.com. Klubben har oplyst til GolfersGlobe, at man ikke i offentligheden ønsker at drøfte prisen på et medlemsskab.

Alle artikler

Sponsoreret Lübker: Finpuds golfsvinget op til sæsonstart

Lübker: Finpuds golfsvinget op til sæsonstart

Tag på et 3-dages golfskoleophold og bliv klar til den kommende golfsæson. Lübkers nytiltrådte PGA Pro, Morten Bartholin står for undervisning alle tre dage. Læs mere her…

Thailand åbner døren på klem for golfturister

Thailand åbner døren på klem for golfturister

Thailand åbner nu op for at golfspillere kan tilbringe den 14-dage lange karantæneperiode på et golfresort. Læs her om visareglerne og om hvordan du booker dit ophold...

Norwegian vinker farvel til langdistanceruter

Norwegian vinker farvel til langdistanceruter

Nu er det slut med at flyve til både Thailand og USA, hvis det foretrukne flyselskab er Norwegian. Det norske flyselskab vil istedet satse på de korte ruter i Norden og Europa...

Nyt klubhus er som et kunstværk

Nyt klubhus er som et kunstværk

PORTUGAL: Palmares på Algarvekysten har åbnet Portugals måske flotteste klubhus. Til den kommende sæson gør en michelinkok sin entre i køkkenet...

Finca Biniagual byder på oplevelser i særklasse

Finca Biniagual byder på oplevelser i særklasse

REJSEINSPIRATION: På Mallorca ligger en bodega, der med tysk akkuratesse og omhu fremstiller himmelske vine. GolfersGlobe var forbi sidst vi besøgte middelhavsøen...

Race to Thailand klar med turneringskalender

Race to Thailand klar med turneringskalender

Turneringskalenderen er klar og tilmeldingen er åben! I 2021 spilles der 14 steder rundt om i landet, og nye baner vil bl.a. være Helsingør, Korsør, Dronninglund, Holstebro og Silkeborg...