Fokus: Middelalderbyen Peratallada

Costa Brava, Spanien | Publiceret 30-10-2016

Golfrejser til Nordspanien, nærmere bestemt Costa Brava, står i høj kurs hos mange danske golfspillere. Forklaringen er enkel. For ud over at tælle nogle af Spaniens bedste og mest interessante golfbaner, som PGA Catalunya, Peralada Golf, Golf Platja de Pals samt Emporda Golf, så er Costa Brava regionen kendt for at være et af Spaniens fremmeste områder, når det gælder højsvungen gastronomi af den slags, som kaster (Michelin)stjerner af sig.

Det var her at en af Spaniens gennem tiden mest omtalte restauranter engang lå (El Bulli), og det er her i Girona, at man i dag finder en af verdens bedste restauranter, El Celler de Can Roca. Det er altså et faktum, at Costa Brava er et skattekammer, når det gælder gode restauranter og spørger man sig for på det lokale hotel, så hjælper de gerne med henvisninger til restauranter, der er anbefalet i Michelinguiden, og hvor man spiser en 3-retters menu for godt 40 euro.

Men Costa Brava byder på meget andet end Michelin-restauranter. Kyststrækningen nord for Barcelona nævnes gang på gang blandt Europas smukkeste og kultur er der også masser af. I Figueres ligger eksempelvis det berømte , som helt sikkert er værd at køre efter, og foruden en lang række smukke kystbyer, så finder man også middelalderbyer, der rummer en lang og spændende historie og som er så idylliske at man nemt kan bruge timer på at vandre rundt i den smalle, brostenbelagte gader.

En af den slags byer er Peratallada. Den smukke middelalderby ligger i Baix Empordà, og bor man, under golfferien til Costa Brava, på DoubleTree by Hilton Hotel & Spa Emporda, så er det kun en køretur på 5 minutter førend man er fremme ved målet. Peratallada er et af Costa Brava regionens bedste eksempler på en velbevaret middelalderby med både bymure og en imponerende fæstning.

Byens navn stammer fra udtrykket ’pedra tallada’ som betyder ’udskåret af klippen’ eller ’Udhugget sten’, hvilket byens huse er et godt eksempel på. Der har levet mennesker på dette sted siden bronzealderen, men selve fæstningsborgen blev opført i det 14. århundrede. I dag er det som at bevæge sig rundt i en middelalderkulisse, når man spadserer gennem de små, smalle gader på vejen mod toppen af byen. Rammerne er så autentiske, at byen, gennem tiden, er blevet benyttet til flere filmoptagelser.

Når man går gennem de smalle stræder kommer man forbi små markeder, hvor der bl.a. sælges oste, pølser. I husene har man indrettet både restauranter og små hoteller. Det kan anbefales at slå sig ned og bruge nogle timer på at nyde stemningen og spise en god frokost på enten Hostal La Riera, El Borinot eller Les Voltes på les Voltes no. 7.

Peratallada er et velbesøgt turistmål, men kommer man uden for højsæsonen kan man rent faktisk sidde og nyde stemningen i fulde drag og samtidig glæde sig over at spanierne, selv på de mindre kendte restauranter, forstår at servere et uovertruffent måltid mad.

Vil man for alvor opleve byens stemning, så findes der rig mulighed for at booke en overnatning på et af de små, stemningsfyldte hoteller. Her skal man ikke forvente 5-stjernet luksus, men derimod 1, 2 og 3-stjernet hoteller med masser af charme og sjæl og autentisk familiær stemning.

Alle artikler

Sponsoreret Flere vil have strøm på golfvognen

Flere vil have strøm på golfvognen

Danskerne køber golf elvogne, som aldrig før. Salget er eksploderet og forklaringen er ligetil, hvis man spørger Danmarks største forhandler...

Sponsoreret Ny sponsor står bag dansk opfindelse

Ny sponsor står bag dansk opfindelse

Lucca Golf er ny sponsor ved Race to Thailand - presented by GolfersGlobe. Det danske firma står bag opfindelsen, SWING TRAINER, som med success er blevet introduceret på det danske marked...

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

RACE TO THAILAND: Der venter vinderne en oplevelse for livet, når kursen til marts 2021 sættes mod Chiang Mai. Se her hvilke golfbaner, der skal spilles på turen til Thailand...

Thailand offentliggør plan for genåbning

Thailand offentliggør plan for genåbning

Thailand er klar med plan, der gennem tre faser hen over sommeren vil åbne landet for udenlandske turister...

Masser af glade golfere i Blåvandshuk

Masser af glade golfere i Blåvandshuk

RACE TO THAILAND - PRESENTED BY GOLFERSGLOBE: Stor tilslutning i Blåvandshuk, da årets udgave af RTT blev skudt igang...

TAP Air Portugal genåbner rute fra København

TAP Air Portugal genåbner rute fra København

Nu genåbner TAP Air Portugal ruten fra København til Lissabon og golfspillere kan derfor se frem til inden så længe at kunne komme på golfrejse i skønne Portugal...