European Tour vil fremme golfsporten i Georgien

Af Søren Barnak | Publiceret 05-07-2018

En af de fascinerende ting ved golfsporten er at man som golfspiller kan komme vidt omkring, og golf er en sport, som man kan rejse rundt og dyrke i hele verden.

Er man eventyrlysten nok, så betyder det også, at man kan komme helt ud i nogle afkroge af det geografiske landkort, hvor man slet ikke forestillede sig at man ville kunne finde en golfbane.

Denne artikel handler om et af den slags steder..... og golfbaner.

Georgien er et land, der ligger i det som kaldes for Eurasien, som dækker over et areal, der både omfatter en del af Europa samt det vestlige Asien. Landet var tidligere nok mest kendt for sine borgerkrigslignende tilstande og eksterne stridigheder med nabolandet Rusland. Men det seneste årti er udviklingen vendt, og turisterne er så småt begyndt at finde vej hertil.

Tbilisi, der udgør nutidens georgiske hovedstad, er en moderne storby med en charmerende og historisk bymidte. Det er også her, for foden af Kaukasusbjergene, at man finder landets første og hidtil eneste 18-hullers golfbane ved Tbilisi Hills Golf Resort.

Resortet åbnede i 2018 og er allerede blevet udpeget til at være en del af det prestigefyldte selskab af golfresorts under European Tour, kaldet for European Tour Properties.

En sammenslutning, der i skrevne stund består af 28 eksklusive resorts, der tæller steder som Le Golf National (Frankrig), PGA Catalunya (Spanien), Black Mountain (Thailand), Maxx Royal Belek Golf Resort (Tyrkiet), Quinta Do Lago (Portugal), Verdura Resort (Italien) samt Jumeirah Golf Estates i Dubai.

Tbilisi Hills Golf Resort råder over en flot parkbane, der er designet af Tilander Golf Design, som bl.a. også har designet Estonian Golf & Country Club, der, som en sidebemærkning, også er en del af European Tour Properties netværket.

Tbilisi Hills Golf Resort har et spændende og udfordrende banedesign, der lever op til USGA standarder. Banen er betegnet, som en af de sværeste i Europa med smalle og kuperede fairways. Folkene bag kalder den for et sandt mesterværk. 

Europatouren’s vision er at udbrede ’the great game’ til så mange områder i verden som muligt, og ET kalder da også Georgien, Tbilisi og Tbilisi Hills Golf Resort for en ny og lovende golfdestination.

Som golfrejsende kan man ikke andet end tilslutte sig koret, der taler for vigtigheden af konstant at finde nye rejsemål/golfdestinationer. Derfor bliver det også i de kommende år spændende at følge udviklingen i dette hjørne af Europa, der foruden Georgien også tæller lande som Armenien og Aserbajdsjan. I sidstnævnte land var Colin Montgomerie i 2015 med til åbningen af Dreamland Golf Club og kaldte efterfølgende området for det 'nye Dubai'.

                                                   

Fakta: I 2018 er der i skrevne stund kun registeret godt 15 golfspillere i Georgien. Golfforbundet blev stiftet i 2014 og ud over 18-hullers banen i Tbilisi Hills Golf Resort findes der en 9-hullers bane ved Kachreti. Turismen er på vej frem og antallet af besøgende i hovedstaden Tbilisi steg i 2017 med 25 pct. 

                         

Alle artikler

1977: The Duel in the Sun

1977: The Duel in the Sun

Turnberry har lagt fairways til mange store mesterskaber. Den mest berømte match fandt sted i 1977, da Tom Watson besejrede Jack Nicklaus og vandt The Open Championship...

Quinta do Lago bedst for femte år i træk

Quinta do Lago bedst for femte år i træk

PORTUGAL: Quinta do Lago på den portugisiske Algarvekyst markerer sig igen blandt verdens førende golfresorts. Førerpositionen skyldes bl.a., at resortet har foretaget massive investeringer de senere år...

60-års jubilæum fejres med flot rejsevideo

60-års jubilæum fejres med flot rejsevideo

VIDEO: Det Thailandske Turistkontor (TAT) kan i år fejre 60 års jubilæum. Det fejres med en lang række markedsføringstiltag - bl.a. denne flotte rejsevideo. Klik her og se, hvad der venter 'på den ande side'...

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

RACE TO THAILAND: Der venter vinderne en oplevelse for livet, når kursen til november sættes mod Chiang Mai. Se her hvilke golfbaner, der skal spilles på turen til Thailand...

Vind luksuriøst ophold på 5-stjernet resort

Vind luksuriøst ophold på 5-stjernet resort

Tilmeld dig og din makker til Race to Thailand - presented by GolfersGlobe og deltag i lodtrækningen om et ophold for 2 personer på det 5-stjernede Santiburi Koh Samui resort i Thailand...

Her spilles Race to Thailand i 2020

Her spilles Race to Thailand i 2020

Turneringskalenderen for Race to Thailand 2020 er nu offentliggjort og tilmeldingen er åben. RTT spilles 12 steder rundt om i landet, og landsfinalen finder i år sted på Lübker Golf Resort...