Er Rusland en attraktiv golfdestination?

Moskva, Rusland | Publiceret 21-04-2019

Til trods for, at Rusland arealmæssigt er verdens største land, og befolkningstallet på godt 144 mio. bringer Rusland ind blandt de 10 mest befolkede lande, så udgør golfsporten kun en meget lille brik i det russiske sportsbillede.

Historisk set har golf ikke været noget, som blev spillet i Rusland og under kommunismen og den kolde krig (1945-1989) var golf så absolut ’no-go’.

Moscow Country Club

Moscow City Golf Club (1987) var den første golfbane (9 huller), der åbnede i Rusland, og den første 18-hullers golfbane, Moscow Country Club (Robert Trent Jones),blev anlagt nær Moskva så sent som i 1994. Herefter skulle der gå yderligere en årrække førend de næste golfbaner kom til.

                                                 

Se promotionvideo om golf i Rusland på linket øverst på siden

                 

Fra 2004 begyndte der dog at komme gang i golfbanebyggeriet fortrinsvis omkring Moskva og Sankt Petersborg.

Dengang var det fortrinsvis udlændinge, der opholdt sig i Rusland, som spillede golf. Siden er billedet efter sigende vendt, så flere og flere russere er begyndt at dyrke den ædle sport.

Skolkovo Golf Club

Pestovo Golf and Yacht Club blev anlagt i 2006, og et af de seneste projekter er Raevo Golf and Country Club, der åbnede i udkanten af Moskva i 2018. Banen er designet af Jack Nicklaus, der i øvrigt er en af de golfbanearkitekter, som har været mest aktive i de tidligere Sovjetunionen.

Således står Nicklaus også bag Skolkovo Golf Club (2014) og Tseleevo Golf and Polo Club fra 2008. En bane det i øvrigt tog fem år at bygge.

Pestovo Golf and Yacht Club

Med lange vintre og kolde somre er det ikke lige til at anlægge golfbaner i Rusland og samtidig er golfsæsonen kort. Typisk kan der spilles golf fra midten af maj måned til midt oktober, men golfbanearkitekterne håber på at kunne forlænge sæsonen i begge ender ved at bruge særlige græssorter under anlæggelsen af nye baner.

Men ting tager tid i et land stort set uden golftraditioner. Heldigvis har nogle af Ruslands rigeste mænd dog efterhånden fattet interesse for sporten, og en lang række nye projekter siges at være undervejs. I dag findes der i omegnen af 30 golfbaner og der menes højst at være et par tusinde registrerede golfspillere.

Noget tyder på, at golfrejsebranchen så småt er begyndt at få øjnene op for mulighederne i Rusland. Typisk er der fokus på storby- og kulturoplevelser i Moskva og golf på de omkringliggende golfbaner. Spørgsmålet er om den gryende golfturisme er det som der skal til for at der for alvor bliver sat skub i udviklingen af nye golfbaner i Rusland.   

                                                 

Se promotionvideo om golf i Rusland på linket øverst på siden

                 

Alle artikler

Gæstespillere løb med alle finalepladserne

Gæstespillere løb med alle finalepladserne

Hele 39 gæstespillere havde fundet vej til Sct. Knuds, da der blev spillet Race to Thailand. I det 52 mand store felt måtte hjemmebanespillerne se alle finalepladserne blive besat af spillere udefra...

Er golf i Sydkorea på vej mod at blive en folkesport?

Er golf i Sydkorea på vej mod at blive en folkesport?

Udviklingen af golfbaner i Sydkorea har historisk set gennemgået tre faser. I nyere tid er anlæggelsen af offentlige golfbaner blevet det som investorerne satser på...

Ny fotoserie får britisk linksbane til at stråle

Ny fotoserie får britisk linksbane til at stråle

Billedserie: Prince’s Golf Club i Kent-området viser al sin pragt. Klubben er godt igang med et større renoveringsarbejde, som vil være færdigt før The Open i 2020 skal spilles på nabobanen, Royal St. George’s...

Rekordstort felt deltog i Race to Thailand

Rekordstort felt deltog i Race to Thailand

96 spillere stillede til start, da Ledreborg Palace Golf Club lagde bane til en afdeling af Race to Thailand - presented by GolfersGlobe...

Lumine Beach Club genåbner beach club

Lumine Beach Club genåbner beach club

Costa Daurada kystens førende golfresort genåbner beach club efter en renovering på 700.000 kr.

Sommerstemning i Simons Golf Club

Sommerstemning i Simons Golf Club

RACE TO THAILAND: Humøret var højt, da der fredag den 5. juli blev spillet en runde af Race to Thailand i Simons Golf Club. Sponsorer deltog med tasting og var dermed med til at skabe perfekte rammer...