Er Rusland en attraktiv golfdestination?

Moskva, Rusland | Publiceret 21-04-2019

Til trods for, at Rusland arealmæssigt er verdens største land, og befolkningstallet på godt 144 mio. bringer Rusland ind blandt de 10 mest befolkede lande, så udgør golfsporten kun en meget lille brik i det russiske sportsbillede.

Historisk set har golf ikke været noget, som blev spillet i Rusland og under kommunismen og den kolde krig (1945-1989) var golf så absolut ’no-go’.

Moscow Country Club

Moscow City Golf Club (1987) var den første golfbane (9 huller), der åbnede i Rusland, og den første 18-hullers golfbane, Moscow Country Club (Robert Trent Jones),blev anlagt nær Moskva så sent som i 1994. Herefter skulle der gå yderligere en årrække førend de næste golfbaner kom til.

                                                 

Se promotionvideo om golf i Rusland på linket øverst på siden

                 

Fra 2004 begyndte der dog at komme gang i golfbanebyggeriet fortrinsvis omkring Moskva og Sankt Petersborg.

Dengang var det fortrinsvis udlændinge, der opholdt sig i Rusland, som spillede golf. Siden er billedet efter sigende vendt, så flere og flere russere er begyndt at dyrke den ædle sport.

Skolkovo Golf Club

Pestovo Golf and Yacht Club blev anlagt i 2006, og et af de seneste projekter er Raevo Golf and Country Club, der åbnede i udkanten af Moskva i 2018. Banen er designet af Jack Nicklaus, der i øvrigt er en af de golfbanearkitekter, som har været mest aktive i de tidligere Sovjetunionen.

Således står Nicklaus også bag Skolkovo Golf Club (2014) og Tseleevo Golf and Polo Club fra 2008. En bane det i øvrigt tog fem år at bygge.

Pestovo Golf and Yacht Club

Med lange vintre og kolde somre er det ikke lige til at anlægge golfbaner i Rusland og samtidig er golfsæsonen kort. Typisk kan der spilles golf fra midten af maj måned til midt oktober, men golfbanearkitekterne håber på at kunne forlænge sæsonen i begge ender ved at bruge særlige græssorter under anlæggelsen af nye baner.

Men ting tager tid i et land stort set uden golftraditioner. Heldigvis har nogle af Ruslands rigeste mænd dog efterhånden fattet interesse for sporten, og en lang række nye projekter siges at være undervejs. I dag findes der i omegnen af 30 golfbaner og der menes højst at være et par tusinde registrerede golfspillere.

Noget tyder på, at golfrejsebranchen så småt er begyndt at få øjnene op for mulighederne i Rusland. Typisk er der fokus på storby- og kulturoplevelser i Moskva og golf på de omkringliggende golfbaner. Spørgsmålet er om den gryende golfturisme er det som der skal til for at der for alvor bliver sat skub i udviklingen af nye golfbaner i Rusland.   

                                                 

Se promotionvideo om golf i Rusland på linket øverst på siden

                 

Alle artikler

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Cypern’s fire mest kendte golfbaner, Aphrodite Hills PGA National, Eléa, Minthis og Secret Valley åbner nu igen op for besøgende. Åbningen vil ske gradvis i flere faser...

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Har man prøvet at spille PGA Catalunya eller måske Golf de Pals, og længes man tilbage, så er der godt nyt. Spanien er så småt ved at åbne op igen, og turisterne er mere end velkomne...

Singha Beer fortsætter sponsorat

Singha Beer fortsætter sponsorat

RACE TO THAILAND: Mange deltagere havde sidste år fornøjelsen af at vinde en kasse med Thailands bedste øl, da de deltog i RTT. Og nu er der godt nyt, for Singha Beer har valgt at fortsætte deres sponsorat i 2020...

Costa del Sol genåbner golfbaner

Costa del Sol genåbner golfbaner

Uge 21 bliver en mærkedag i nyere spansk turismehistorie, for fra mandag den 18. maj begynder flere af Costa del Sols mange golfbaner at genåbne. Læs her om et par af de baner, som nu kan spilles...

Video: Mallorca er klar til at genåbne

Video: Mallorca er klar til at genåbne

De spanske golfbaner begynder nu igen at åbne op, og et af de steder, hvor man glæder sig til igen at tage imod turisterne er på Mallorca. Klik her og se, hvordan øens golfbaner gør reklame for sig selv...

Undgå stress på golfrejsen

Undgå stress på golfrejsen

SPONSOROMTALE: Bagagehåndteringsfirma, VALiZO, servicerer rejsende, som vil undgå stress på ferien og derfor gerne vil have afhentet kuffert og golfbag på hjemmeadressen...