Er Rusland en attraktiv golfdestination?

Moskva, Rusland | Publiceret 21-04-2019

Til trods for, at Rusland arealmæssigt er verdens største land, og befolkningstallet på godt 144 mio. bringer Rusland ind blandt de 10 mest befolkede lande, så udgør golfsporten kun en meget lille brik i det russiske sportsbillede.

Historisk set har golf ikke været noget, som blev spillet i Rusland og under kommunismen og den kolde krig (1945-1989) var golf så absolut ’no-go’.

Moscow Country Club

Moscow City Golf Club (1987) var den første golfbane (9 huller), der åbnede i Rusland, og den første 18-hullers golfbane, Moscow Country Club (Robert Trent Jones),blev anlagt nær Moskva så sent som i 1994. Herefter skulle der gå yderligere en årrække førend de næste golfbaner kom til.

                                                 

Se promotionvideo om golf i Rusland på linket øverst på siden

                 

Fra 2004 begyndte der dog at komme gang i golfbanebyggeriet fortrinsvis omkring Moskva og Sankt Petersborg.

Dengang var det fortrinsvis udlændinge, der opholdt sig i Rusland, som spillede golf. Siden er billedet efter sigende vendt, så flere og flere russere er begyndt at dyrke den ædle sport.

Skolkovo Golf Club

Pestovo Golf and Yacht Club blev anlagt i 2006, og et af de seneste projekter er Raevo Golf and Country Club, der åbnede i udkanten af Moskva i 2018. Banen er designet af Jack Nicklaus, der i øvrigt er en af de golfbanearkitekter, som har været mest aktive i de tidligere Sovjetunionen.

Således står Nicklaus også bag Skolkovo Golf Club (2014) og Tseleevo Golf and Polo Club fra 2008. En bane det i øvrigt tog fem år at bygge.

Pestovo Golf and Yacht Club

Med lange vintre og kolde somre er det ikke lige til at anlægge golfbaner i Rusland og samtidig er golfsæsonen kort. Typisk kan der spilles golf fra midten af maj måned til midt oktober, men golfbanearkitekterne håber på at kunne forlænge sæsonen i begge ender ved at bruge særlige græssorter under anlæggelsen af nye baner.

Men ting tager tid i et land stort set uden golftraditioner. Heldigvis har nogle af Ruslands rigeste mænd dog efterhånden fattet interesse for sporten, og en lang række nye projekter siges at være undervejs. I dag findes der i omegnen af 30 golfbaner og der menes højst at være et par tusinde registrerede golfspillere.

Noget tyder på, at golfrejsebranchen så småt er begyndt at få øjnene op for mulighederne i Rusland. Typisk er der fokus på storby- og kulturoplevelser i Moskva og golf på de omkringliggende golfbaner. Spørgsmålet er om den gryende golfturisme er det som der skal til for at der for alvor bliver sat skub i udviklingen af nye golfbaner i Rusland.   

                                                 

Se promotionvideo om golf i Rusland på linket øverst på siden

                 

Alle artikler

Portugisiske golfbaner stråler i ny billedserie

Portugisiske golfbaner stråler i ny billedserie

Den svenske golffotograf, Peter Corden, kaster med en ny billedserie glans over de to portugisiske baner, West Cliffs Golf Links og Praia D’El Rey...

Tidligere vinder på ECCO Tour vandt Aegean Airlines Pro-Am

Tidligere vinder på ECCO Tour vandt Aegean Airlines Pro-Am

Den 14. udgave af den græske Aegean Airlines Pro-Am fik en populær vinder, og turneringen havde som altid deltagelse af spillere fra en lang række lande, herunder en del svenskere...

Forrygende første sæson af Race to Thailand

Forrygende første sæson af Race to Thailand

Landsfinalen ved Race to Thailand bød på masser af glade deltagere og flot golfspil. Flere sponsorer bidrog til at gøre dagen til en særlig festlig oplevelse...

Græsk golfresort anlægger to nye baner

Græsk golfresort anlægger to nye baner

Costa Navarino Hills er navnet på Grækenlands nyeste og hidtil mest ambitiøse golfprojekt, der omfatter anlæggelsen af to nye signatur golfbaner, der ventes at stå klar i september 2021...

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Portugal markerer sig på den internationale golfscene, hvor flere af landets bedste golfbaner har opnået flotte placeringer på den seneste 2019-rangliste fra Golf World Magazine...

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

GolfersGlobe skal til november til Thailand med årets vindere af Race to Thailand. Nu får du chancen for at komme med på turen, hvor vi skal spille nogle af Thailands bedste golfbaner....