Er Rusland en attraktiv golfdestination?

Moskva, Rusland | Publiceret 21-04-2019

Til trods for, at Rusland arealmæssigt er verdens største land, og befolkningstallet på godt 144 mio. bringer Rusland ind blandt de 10 mest befolkede lande, så udgør golfsporten kun en meget lille brik i det russiske sportsbillede.

Historisk set har golf ikke været noget, som blev spillet i Rusland og under kommunismen og den kolde krig (1945-1989) var golf så absolut ’no-go’.

Moscow Country Club

Moscow City Golf Club (1987) var den første golfbane (9 huller), der åbnede i Rusland, og den første 18-hullers golfbane, Moscow Country Club (Robert Trent Jones),blev anlagt nær Moskva så sent som i 1994. Herefter skulle der gå yderligere en årrække førend de næste golfbaner kom til.

                                                 

Se promotionvideo om golf i Rusland på linket øverst på siden

                 

Fra 2004 begyndte der dog at komme gang i golfbanebyggeriet fortrinsvis omkring Moskva og Sankt Petersborg.

Dengang var det fortrinsvis udlændinge, der opholdt sig i Rusland, som spillede golf. Siden er billedet efter sigende vendt, så flere og flere russere er begyndt at dyrke den ædle sport.

Skolkovo Golf Club

Pestovo Golf and Yacht Club blev anlagt i 2006, og et af de seneste projekter er Raevo Golf and Country Club, der åbnede i udkanten af Moskva i 2018. Banen er designet af Jack Nicklaus, der i øvrigt er en af de golfbanearkitekter, som har været mest aktive i de tidligere Sovjetunionen.

Således står Nicklaus også bag Skolkovo Golf Club (2014) og Tseleevo Golf and Polo Club fra 2008. En bane det i øvrigt tog fem år at bygge.

Pestovo Golf and Yacht Club

Med lange vintre og kolde somre er det ikke lige til at anlægge golfbaner i Rusland og samtidig er golfsæsonen kort. Typisk kan der spilles golf fra midten af maj måned til midt oktober, men golfbanearkitekterne håber på at kunne forlænge sæsonen i begge ender ved at bruge særlige græssorter under anlæggelsen af nye baner.

Men ting tager tid i et land stort set uden golftraditioner. Heldigvis har nogle af Ruslands rigeste mænd dog efterhånden fattet interesse for sporten, og en lang række nye projekter siges at være undervejs. I dag findes der i omegnen af 30 golfbaner og der menes højst at være et par tusinde registrerede golfspillere.

Noget tyder på, at golfrejsebranchen så småt er begyndt at få øjnene op for mulighederne i Rusland. Typisk er der fokus på storby- og kulturoplevelser i Moskva og golf på de omkringliggende golfbaner. Spørgsmålet er om den gryende golfturisme er det som der skal til for at der for alvor bliver sat skub i udviklingen af nye golfbaner i Rusland.   

                                                 

Se promotionvideo om golf i Rusland på linket øverst på siden

                 

Alle artikler

Rejseanbefaling: Weekend getaway til Mallorca

Rejseanbefaling: Weekend getaway til Mallorca

GolfersGlobe har besøgt Mallorca og giver 5-stjerner for en fantastisk rejseoplevelse. Læs her vores varme anbefalinger...

Race to Thailand fik en forrygende start

Race to Thailand fik en forrygende start

I strålende solskin stillede 48 glade golfspillere til start i sæsonpræmieren på Race to Thailand - presented by GolfersGlobe. 8 hold rejse hjem med flotte præmier...

Video: Tag med til Nordportugal

Video: Tag med til Nordportugal

I en ny rejsevideo sættes der fokus på det nordlige Portugal og seerne får et godt indblik i, hvad Porto og det nordlige Portugal kan tilbyde som golfdestination...

Ny Hole in One sponsor ved Race to Thailand

Ny Hole in One sponsor ved Race to Thailand

Holte Vinlager træder ind som sponsor ved Race to Thailand og sætter bl.a. en 12-liters magnum flaske på højkant til den første spiller, der laver Hole-in-One...

Er Rusland en attraktiv golfdestination?

Er Rusland en attraktiv golfdestination?

Rusland promoverer i ny video landet som en attraktiv golfdestination. Se med her og få svar på, hvad der venter golfturister, der rejser til det store land mod øst...

Costa Navarino åbner 2-stjernet Michelinrestaurant

Costa Navarino åbner 2-stjernet Michelinrestaurant

Der venter de besøgende nogle sublime spiseoplevelser, når det græske golfresort, Costa Navarino denne sommer åbner en 2-stjernet Michelinrestaurant...