Den komplette guide til South West of England

Sydvest, England | Publiseret 08-06-2017

Når man kører fra Bristol og ned gennem Sommerset, North Devon og ned mod Cornwall, så kører man gennem det område af England som under en fællesbetegnelse kaldes for South West of England.

Det er som om, at man jo længere man kommer mod syd, jo nærmere kommer man verdens ende. Og det er positivt ment. For bortset fra i de hektiske sommermåneder, så er der god plads både på vejene, strandene og golfbanerne.

GolfersGlobe besøgte området i foråret 2017 på en tur, hvor vi spillede de 5 fremragende Atlantic Links golfbaner, men hvor vi også fik rig lejlighed til at køre omkring i et vidunderligt hjørne af England og suge til os af både stemning og kultur. Begge dele, viste det sig, er der masser af på disse kanter.

Sådan kommer man til South West of England:
Både Norwegian (Gatwick) og SAS (Heathrow) flyver til London. Flyvetiden fra Danmark er på omkring 2 timer. Billetprisen afhænger af sæsonen og om, hvorvidt man skal have golfbag og mere end håndbagage med på golfrejsen. Fra London tager det 4 timer i bil at komme til Sommerset, der ligger i den nordlige ende af South West of England.

Her skal man bo:
South West of England byder på et utal af indkvarteringsmuligheder lige fra små hyggelige B&B til luksuriøse beachfront hoteller. Hvor man bor afhænger selvfølgelig af hvilke golfbaner man vil spille, men rækkefølgen fra nord til syd gør det oplagt at indkvartere sig de første nætter enten på The Royal & Fortescue Hotel eller Woolacombe Bay Hotel.

Førstnævnte hotel ligger i den lille men også livlige by, Barnstable. Woolacombe Bay Hotel er derimod et seaside hotel, som ligger ude ved kysten og som dermed i højere grad lægger op til en aftentur langs med havet.

Fra North Devon går turen sydpå til Cornwall. Her er valget oplagt. Indkvartering på et ægte britisk golfresort, Trevose Golf Hotel, der ligger i forbindelse med Trevose Golf Club. Resortet ligger direkte ud til golfbanen og byder på både lodges, værelser, klubhus med bar og restaurant, pool og tennisbaner.

Der findes tilmed gode træningsfaciliteter, og så er man kun få kilometer væk fra den hyggelige havneby, Padstow. I Padstow findes der både hoteller, barer, butikker og restauranter. Det er bl.a her, at den kendte britiske tv-kok Rick Stein driver flere restauranter og hoteller. Vil man bo i Padstow er The Metropole Hotel et godt bud. Hotellet er typisk britisk med masser af sjæl og charme.

Her skal man spille golf:
South West of England er et ukendt område for de fleste danskere, men ikke desto mindre er det en destination, hvor man finder nogle af Englands bedste linksbaner. Og med green fee priser på mellem 60-90 britiske pund er det en golfdestination, hvor man virkelig får noget for sine penge. Fem baner skiller sig ud og er samlet under fællesbetegnelsen, Atlantic Links. En af dem, Royal North Devon Golf Club (1864) er Englands ældste golfbane, men alle banerne er anlagt for mere end 100 år siden.

Burnham & Berrow i Somerset, Saunton Golf Club i North Devon og Trevose Golf Club og St Enodoc Golf Club i Cornwall er banerne, som skal spilles i dette hjørne af England. Banerne er af forskellig karakter, men alle sammen byder de på nogle fantastiske linksoplevelser, ofte med Atlanterhavet som en både flot og dramatisk baggrundskulisse. Saunton Golf Club bør fremhæves, fordi niveauet er så højt, at havde banen ligget i et område med bedre infrastruktur, så ville den efter manges mening havde været brugt som The Open bane.

                                                          

Klik på det store billede i toppen for at se en video-præsentation af Atlantic Links banerne.

                                         

Her skal man spise:
Hotellerne, som er nævnt ovenfor har alle restauranter, hvor man faktisk spiser ganske godt. Men vil man ‘ud i byen’, så har Jamie Oliver en restaurant, Fifteen Cornwal, beliggende i surferparadiset Watergate Bay. Der sker ikke ret meget her andet end at surferne flokkes på havet om at komme til at ride på den største bølge, så hvis man vil have lidt mere byliv, så skal man tage til Port Isaac. Det er stadig kun en lille engelsk kystby, men her finder man flere hyggelige restauranter blandt dem The Crab & Lobster.

I Padstow regerer Rick Stein med hans populære fiskerestaurant i udkanten af byen. Byen har dog en række gode spisemuligheder og på den modsatte side af havnen ligger Shipwrights Inn, hvor kokken serverer en fremragende gang moules frites.

Det skal man opleve:
Sommerset, North Devon og Cornwall udgør tilsammen en fantastisk golfdestination, hvor der mellem golfrunderne er masser af mulighed for at opleve områdets rige kultur. Med et herligt tempereret klima udgør det sydvestlige hjørne af England en attraktion destination de fleste måneder om året.

Golfbanerne, som GolfersGlobe anbefaler ligger alle på den vestlige kyststrækning, og det er også her, at man finder charmerende kystbyer som Port Isaac, Padstow og længst mod syd St.Ives.

Her kan man opleve ren sommeridyl, og i byerne findes der små gode restauranter og barer, hvor man med udsigt til havet kan få sig en pint sammen med de lokale.

Her kan man sidde i timevise og følge tidevandets rytme. Tag for eksempel den lille pub i Port Isaac, der er nærmeste nabo til seafood restauranten The Crab & Lobster. Her går man direkte gennem baren og ud på en lille balkon, der ligger hævet over havnen. Er man heldig at få plads er det nok et af de bedste steder i Cornwall, hvor man kan sidde og nyde udsigten til havet og få sig en kold pint.

 

På vejen fra Bristol eller London er det også værd at gøre et stop i byen, Bath, hvor man finder de berømte romerske bade. KLIK HER for at se video fra Bath.

Længere mod syd i Cornwall ligger The Eden Project, hvor man kan bl.a. kan træde ind i nogle kæmpemæssige kupler og opleve tusindvis af forskellige planter fra hele kloden. KLIK HER for at se video fra The Eden Project.

Det er også i Cornwall, at man finder verdens bedste gin. Det er det lille gin destilleri, South Western Distillery, som har fået deres gin, Tarquin’s Cornish Navy Seadog Gin, kåret som verdens bedste. Er man i området, så kan destilleriet kontaktes for at høre om det er muligt at komme på besøg. Vil man blot have fingre i den verdenskendte gin, så kan den købes i den lille liquor store tæt på havnen i Padstow samt hos en lille købmand, der ligger kun 300 meter fra Trevose Golf Club.

                                                 

Vil du på en golfferie, hvor du spiller nogle fantastiske golfbaner, bor på dejlige hoteller og virkelig får noget for pengene, så KLIK HER for at se hoteller og bestille et rejsetilbud til South West of England

Alle artikler

Sydfransk golfresort tiltrækker skandinavere

Sydfransk golfresort tiltrækker skandinavere

Royal Mougins Golf & Resort ligger i et naturskønt område mellem havet og bjergene ikke langt fra Cannes. Resortet er det perfekte udgangspunkt for en golfferie i det sydfranske...

Ferieunderholdning: Ny podcast serie fra Europatouren

Ferieunderholdning: Ny podcast serie fra Europatouren

Europatouren står bag podcastserien ’Life on Tour’, hvor golffans kan få et indblik i de professionelle golfspilleres liv. Læs her, hvordan du kan følge serien…

Vind et golfophold for 2 personer

Vind et golfophold for 2 personer

Vind et golfophold for 2 personer på Lodges at Prince's i Sandwich og spil både Prince's, Royal Cinque Ports Golf Club og Royal St George's. En drømmeophold for alle fans af linksgolf...

Algarveresort oplever massiv interesse

Algarveresort oplever massiv interesse

På bare 12 måneder har 55 forskellige nationaliteter booket sig ind på Onyria Palmares Beach House Hotel. Nu vil resortet være blandt Europas bedste...

Sponsoreret Guide: 6 bærebags til golfferien

Guide: 6 bærebags til golfferien

Vi guider dig til den helt rigtige bærebags til golfferien og fortæller samtidig historien om, hvem der udviklede de allerførste bærebags, som vi kender dem i dag...

Film: Denne golfbane slår alt

Film: Denne golfbane slår alt

Old Head Golf Links har verdens måske mest dramatiske beliggenhed. I filmen her kan du se, hvorfor verdensstjernerne er fulde af lovord overfor denne fantastiske golfbane...