Carnoustie: Her spiser du godt

Nordøstlige Skotland, Skotland | Publiceret 13-09-2016

Skotland er efterhånden ved at komme med på det gastronomiske verdenskort. Alene i Edinburgh findes der en håndfuld Michelin restauranter, og den slags tendenser har det med at sprede sig som ringe i vandet.

Kommer man uden for storbyerne er der stadig steder, hvor menuen står på haggis og husmandskost, men der er så sandelig også steder, som byder på uovertrufne spiseoplevelser i landlige omgivelser.

’This is seafood country’, lyder det fra de lokale, når man kommer til Carnoustie. Området nord for Dundee byder på en række små charmerende kystbyer og der findes både fiskerestauranter og lokale pubber, hvor man kan gå ind fra gaden og få sig et godt måltid mad. 

GolfersGlobe har besøgt Carnoustie-området og bringer her en miniguide til, hvor der spises godt.

Gordon's Restaurant with Rooms

Gordon's Restaurant with Rooms er et lille boutique etablissement med nogle få værelser og en aldeles fremragende restaurant.

Gordon's Restaurant with Rooms ligger i den lille landsby Inverkeilor og ikke langt fra den smukke bugt, Lunan Bay.

Den prisvindende restaurant hører til i kategorien ‘Skotland bedste restauranter’, og Gordon's Restaurant with Rooms har bl.a. fået priser og udmærkelser som 3 AA rosettes og er kåret som vinder af AA Restaurant of the Year 2012 og Scottish Restaurant of the Year 2012. 

Restauranten er et sted smækfyldt med atmosfære og godt håndværk og et sted, hvor de raffinerede smagsoplevelser står i kø.

Det lille familiedrevne sted er anbefalet i Michelin guiden, og modsat af hvad man måske skulle tro, så er prisen for en middag til at betale. Eksempelvis kan man få en 8-retters tasting menu til 60 pund.

Web: www.gordonrestaurant.co.uk

Glenesk Hotel

Restauranten på Glenesk Hotel er åben både for gæster og alle som kommer udefra. Stedet leverer overbevisende. gastronomi. Enkelt og uprætentiøst.

I det hele taget er Glenesk Hotel et sted, der går all in. Foruden en fremragende restaurant (deres steak kan varmt anbefales), så findes der i det tilstødende lokale en usædvanlig bar med mere end 1000 flasker spiritus, som gæsterne frit kan vælge mellem. Ønsker man det kan der bestilles Whisky- eller ginsmagning i baren før middagen.

Web: www.gleneskhotel.com

The Ship Inn

I den gamle fiskerby Broughty Ferry ligger det charmerende The Ship Inn. Stedet er en hyggelig blanding af pub og restaurant. Bliv ikke forskrækket, hvis I går ind i underetagen direkte fra gaden. Pub’en er som regel fyldt med lokale. Restauranten, The Waterfront Restaurant, på 1. sal, byder på typiske lokale retter. Intet prætentiøst, men et godt køkken og en venlig betjening.

Der er som regel altid fyldt med mennesker, og stemningen inviterer til en hyggelig aften. The Ship Inn og tilhørende restaurant ligger direkte ud til River Tay, hvorfor man fra restauranten har et fantastisk kig ud til skibene, der kommer sejlene inde fra Dundee.  

Web: www.theshipinn-broughtyferry.co.uk/
 

The Old Brewhouse i Arbroath er en lille familiedreven restaurant/pub.

Der er ikke noget specielt fancy over stedet, men vil man spise lokalt og måske prøve den kendte egnsret Arbroath Smokie (Kuller), så er stedet et besøg værd. Er vejret til det kan man sidde udenfor og nyde udsigten ud over den gamle fiskerihavn, Arbroath Harbour. 

Web: www.oldbrewhousearbroath.co.uk

Alle artikler

Tidligere vinder på ECCO Tour vandt Aegean Airlines Pro-Am

Tidligere vinder på ECCO Tour vandt Aegean Airlines Pro-Am

Den 14. udgave af den græske Aegean Airlines Pro-Am fik en populær vinder, og turneringen havde som altid deltagelse af spillere fra en lang række lande, herunder en del svenskere...

Forrygende første sæson af Race to Thailand

Forrygende første sæson af Race to Thailand

Landsfinalen ved Race to Thailand bød på masser af glade deltagere og flot golfspil. Flere sponsorer bidrog til at gøre dagen til en særlig festlig oplevelse...

Græsk golfresort anlægger to nye baner

Græsk golfresort anlægger to nye baner

Costa Navarino Hills er navnet på Grækenlands nyeste og hidtil mest ambitiøse golfprojekt, der omfatter anlæggelsen af to nye signatur golfbaner, der ventes at stå klar i september 2021...

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Portugal markerer sig på den internationale golfscene, hvor flere af landets bedste golfbaner har opnået flotte placeringer på den seneste 2019-rangliste fra Golf World Magazine...

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

GolfersGlobe skal til november til Thailand med årets vindere af Race to Thailand. Nu får du chancen for at komme med på turen, hvor vi skal spille nogle af Thailands bedste golfbaner....

Tre sidste finalehold fundet

Tre sidste finalehold fundet

RACE TO THAILAND: Sidste spillerunde blev lørdag den 7. sept. afviklet i Falster Golf Klub med 52 glade golfere. Banen fik stor ros på en dag, hvor det blev 'close race' om sejren og de tre landsfinalepladser...