Brølet fra den asiatiske Tiger

Singapore, Singapore | Publiceret 01-04-2018

Singapores grandprix er kendt som et Formel 1 sportens mest dramatiske skuepladser, og siden det første race i begyndelsen af 1960’erne har der i slipstrømmen på de potente racerbiler fulgt en endeløs række af dødsfald, masser af dramatik og beskyldninger om snyd. 

Historien om det legendariske Singapore Grand Prix tog sin begyndelse i 1961, hvor unge mænd med dødsforagt og benzin i blodet stillede til start i the Orient Year Grand Prix. Til forskel for i dag havde motorcykler deres eget race, og japanske fartdjævle som Giichi Suzuki og Isamu Morishita var på deres potente Honda og Suzuki-racere nogle af datidens feterede stjerner. 

I midten af 1960’erne skiftede løbet navn, og i 1966 blev den lokale helt Lee Han Seng den første vinder af Singapore Grand Prix, da han i sin Lotus-Ford racer kom først over målstregen på Upper Thomson Road. 

Singapore's gadeløb
De første løbsår var forbundet med masser af dramatik, og flere passager på den 4,8 km lange løbsstrækning fik tildelt navne som the Snakes, the Devil’s Bend og the Murder Mile, hvor sidstnævnte refererede til en særlig farlig strækning, der i de første år kostede adskillige dødsfald. 

Singapore Grand Prix blev hurtigt en kæmpe succes. Tusindvis af tilskuerne strømmede til den uafhængige republik, og i 1972 blev der i lande på tværs af Asien og Europa for første gang nogensinde sendt en halv times film - endda i farver - fra Grand Prix’et.

Trods den massive succes blev sidste race kørt i 1973. I løbets korte historie havde syv personer mistet livet og tabet af menneskeliv, der havde ramt både kørere, tilskuere og officials, var angiveligt en af forklaringerne på, hvorfor den lokale regering valgte at sætte en stopper for det støjende og farlige gadeløb. 

Juvelen i Formel 1
Der skulle gå mere end 30 år førend Singapores Grand Prix - nu med telekommunikationsvirksomheden Singapore Telecommunications (SingTel), som hovedsponsor - igen blev en del af det verdensomspændende Formel 1 cirkus. 

FORMULA 1 SingTel Singapore Grand Prix i 2008 var det første aftenløb i Formel 1 historien. Det blev en bragende succes, og Singapores grandprix er i dag et af Formel 1 sæsonens absolutte højdepunkter. Den excentriske britiske milliardær Bernie Ecclestone, der ofte omtales som ejeren af Formel 1, har kaldt grandprix’et i Singapore for juvelen i hele Formula One showet. 

Intriger og snyd
I 2008 kunne 300.000 tilskuere i Singapore samt millioner af tv-seere følge dramaet på tætteste hold, da Nelson Piquet Jr. på mystisk vis forulykkede med sin Renault R28 racer og overlod podiepladsen til holdkammeraten Fernando Alonso. Episoden, der kunne have kostet Piquet Jr livet og forårsaget alvorlige ulykker for både tilskuere og officials, er siden blevet kaldt for det værste enkeltstående tilfælde af snyd i sportens historie. 

En kæmpe begivenhed
F1-kalenderen tæller i dag gadeløb i Monaco, Melbourne og Valencia, men Singapore Grand Prix  regnes altså for at være blandt sæsonens absolutte højdepunkter.

Brølet fra de mange fuldblodsracere, der drøner gennem Marina Bay Street Circuit i Singapore med tophastigheder på op mod 360 km/t, begejstrer hvert år flere hundrede tilskuere, som er kommet til byen i de fire dage, hvor Singapore omdannes til en kæmpe event med koncerter af verdensnavne og en endeløs række af VIP arrangementer.   

Foruden de mange fans, der er rejst til Singapore for at følge løbet live, så sendes tv-signalet fra Singapore Grand Prix Singapore til mere end 200 lande, hvor fans verden over kan følge kørere på de 61 omgange på Marina Bay Street Circuit.

                                        

I 2018 køres Singapore Grand Prix den 16. september. Vil du til Singapore for at se Formel 1 og spille et par fantastiske golfbaner, så findes der flere danske bureauer, som har specialiseret sig i at arrangere Formel 1 rejser.

                 

Alle artikler

Sponsoreret Flere vil have strøm på golfvognen

Flere vil have strøm på golfvognen

Danskerne køber golf elvogne, som aldrig før. Salget er eksploderet og forklaringen er ligetil, hvis man spørger Danmarks største forhandler...

Sponsoreret Ny sponsor står bag dansk opfindelse

Ny sponsor står bag dansk opfindelse

Lucca Golf er ny sponsor ved Race to Thailand - presented by GolfersGlobe. Det danske firma står bag opfindelsen, SWING TRAINER, som med success er blevet introduceret på det danske marked...

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

RACE TO THAILAND: Der venter vinderne en oplevelse for livet, når kursen til marts 2021 sættes mod Chiang Mai. Se her hvilke golfbaner, der skal spilles på turen til Thailand...

Thailand offentliggør plan for genåbning

Thailand offentliggør plan for genåbning

Thailand er klar med plan, der gennem tre faser hen over sommeren vil åbne landet for udenlandske turister...

Masser af glade golfere i Blåvandshuk

Masser af glade golfere i Blåvandshuk

RACE TO THAILAND - PRESENTED BY GOLFERSGLOBE: Stor tilslutning i Blåvandshuk, da årets udgave af RTT blev skudt igang...

TAP Air Portugal genåbner rute fra København

TAP Air Portugal genåbner rute fra København

Nu genåbner TAP Air Portugal ruten fra København til Lissabon og golfspillere kan derfor se frem til inden så længe at kunne komme på golfrejse i skønne Portugal...