Blackcab Political Tour i Belfast

Det nordlige Irland, Irland | Publiceret 26-03-2015

Engang var bybilledet i Belfast præget af borgerkrigslignende tilstande med sikkerhedsvagter, razziaer, afspærringer og bombeeksplosioner. Det var dengang tilbage i 1970’erne, hvor det nok var de færreste golfturister, som drømte at tage til Nordirland, selvom området ellers lokkede med nogle giganter indenfor golfverdenen som eksempelvis Royal County Down og Royal Portrush Golf Club.

I dag er billeder vendt, og Belfast er en by i fremdrift. Shoppingcentre skyder op, og på havnefronten står det imponerende Titanic Museum som byens nye vartegn.

Det er dog stadig muligt, på afstand, at opleve de politiske spændinger, som engang var altødelæggende for byens renomme.

En række lokale taxiselskaber arrangerer nemlig guidede ture rundt i byen og en af de mest populære er The Blackcab Political Tour. Som turist skal man blot sætte sig godt til rette på bagsædet i en af de karakteristiske sorte taxier. Forude venter en fantastisk oplevelse, en oplevelse, som gør et stærkt indtryk på de fleste.

The Blackcab Political Tour tager passagerne med gennem byens arbejderkvarterer, som de fleste sikkert har set på film, men som det vel nok er de færreste, der forestillede sig eksisterede i en så rendyrket form i 2015.

Chaufførerne er venlige og yderst informative. På turen køres der gennem den nordlige og vestlige del af byen, som i årtier var skueplads for politiske uroligheder mellem katolikker og protestanter.

I dag adskiller en 6 km. langstrakt mur den protestantiske Shankill Road og den katolske Falls Road, og muren vidner om, at stridighederne mellem beboerne i de to arbejderkvarterer fortsat ligger og ulmer under overfladen.

Fredslinjen, som muren også bliver kaldt, har pigtråd på toppen og er malet med politiske budskaber. Den er blevet kaldt for verdens største open air galleri. Turister, politikere og prominente gæster skriver i dag fredsbudskaber på muren med håbet om en mere fredelig fremtid.

Der findes en række taxiselskaber som tilbyder forskellige guidede ture gennem Belfast. To af de mest kendte er The Belfast Blackcab Tours og Paddy Campbell's Famous Black Cab Tours.

Besøg også Visit Belfast. Her kan du læse meget mere om, hvad man kan opleve i den berømte by.   

 

Alle artikler

Gæstespillere løb med alle finalepladserne

Gæstespillere løb med alle finalepladserne

Hele 39 gæstespillere havde fundet vej til Sct. Knuds, da der blev spillet Race to Thailand. I det 52 mand store felt måtte hjemmebanespillerne se alle finalepladserne blive besat af spillere udefra...

Er golf i Sydkorea på vej mod at blive en folkesport?

Er golf i Sydkorea på vej mod at blive en folkesport?

Udviklingen af golfbaner i Sydkorea har historisk set gennemgået tre faser. I nyere tid er anlæggelsen af offentlige golfbaner blevet det som investorerne satser på...

Ny fotoserie får britisk linksbane til at stråle

Ny fotoserie får britisk linksbane til at stråle

Billedserie: Prince’s Golf Club i Kent-området viser al sin pragt. Klubben er godt igang med et større renoveringsarbejde, som vil være færdigt før The Open i 2020 skal spilles på nabobanen, Royal St. George’s...

Rekordstort felt deltog i Race to Thailand

Rekordstort felt deltog i Race to Thailand

96 spillere stillede til start, da Ledreborg Palace Golf Club lagde bane til en afdeling af Race to Thailand - presented by GolfersGlobe...

Lumine Beach Club genåbner beach club

Lumine Beach Club genåbner beach club

Costa Daurada kystens førende golfresort genåbner beach club efter en renovering på 700.000 kr.

Sommerstemning i Simons Golf Club

Sommerstemning i Simons Golf Club

RACE TO THAILAND: Humøret var højt, da der fredag den 5. juli blev spillet en runde af Race to Thailand i Simons Golf Club. Sponsorer deltog med tasting og var dermed med til at skabe perfekte rammer...