Blackcab Political Tour i Belfast

Det nordlige Irland, Irland | Publiceret 26-03-2015

Engang var bybilledet i Belfast præget af borgerkrigslignende tilstande med sikkerhedsvagter, razziaer, afspærringer og bombeeksplosioner. Det var dengang tilbage i 1970’erne, hvor det nok var de færreste golfturister, som drømte at tage til Nordirland, selvom området ellers lokkede med nogle giganter indenfor golfverdenen som eksempelvis Royal County Down og Royal Portrush Golf Club.

I dag er billeder vendt, og Belfast er en by i fremdrift. Shoppingcentre skyder op, og på havnefronten står det imponerende Titanic Museum som byens nye vartegn.

Det er dog stadig muligt, på afstand, at opleve de politiske spændinger, som engang var altødelæggende for byens renomme.

En række lokale taxiselskaber arrangerer nemlig guidede ture rundt i byen og en af de mest populære er The Blackcab Political Tour. Som turist skal man blot sætte sig godt til rette på bagsædet i en af de karakteristiske sorte taxier. Forude venter en fantastisk oplevelse, en oplevelse, som gør et stærkt indtryk på de fleste.

The Blackcab Political Tour tager passagerne med gennem byens arbejderkvarterer, som de fleste sikkert har set på film, men som det vel nok er de færreste, der forestillede sig eksisterede i en så rendyrket form i 2015.

Chaufførerne er venlige og yderst informative. På turen køres der gennem den nordlige og vestlige del af byen, som i årtier var skueplads for politiske uroligheder mellem katolikker og protestanter.

I dag adskiller en 6 km. langstrakt mur den protestantiske Shankill Road og den katolske Falls Road, og muren vidner om, at stridighederne mellem beboerne i de to arbejderkvarterer fortsat ligger og ulmer under overfladen.

Fredslinjen, som muren også bliver kaldt, har pigtråd på toppen og er malet med politiske budskaber. Den er blevet kaldt for verdens største open air galleri. Turister, politikere og prominente gæster skriver i dag fredsbudskaber på muren med håbet om en mere fredelig fremtid.

Der findes en række taxiselskaber som tilbyder forskellige guidede ture gennem Belfast. To af de mest kendte er The Belfast Blackcab Tours og Paddy Campbell's Famous Black Cab Tours.

Besøg også Visit Belfast. Her kan du læse meget mere om, hvad man kan opleve i den berømte by.   

 

Alle artikler

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Cypern’s fire mest kendte golfbaner, Aphrodite Hills PGA National, Eléa, Minthis og Secret Valley åbner nu igen op for besøgende. Åbningen vil ske gradvis i flere faser...

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Har man prøvet at spille PGA Catalunya eller måske Golf de Pals, og længes man tilbage, så er der godt nyt. Spanien er så småt ved at åbne op igen, og turisterne er mere end velkomne...

Singha Beer fortsætter sponsorat

Singha Beer fortsætter sponsorat

RACE TO THAILAND: Mange deltagere havde sidste år fornøjelsen af at vinde en kasse med Thailands bedste øl, da de deltog i RTT. Og nu er der godt nyt, for Singha Beer har valgt at fortsætte deres sponsorat i 2020...

Costa del Sol genåbner golfbaner

Costa del Sol genåbner golfbaner

Uge 21 bliver en mærkedag i nyere spansk turismehistorie, for fra mandag den 18. maj begynder flere af Costa del Sols mange golfbaner at genåbne. Læs her om et par af de baner, som nu kan spilles...

Video: Mallorca er klar til at genåbne

Video: Mallorca er klar til at genåbne

De spanske golfbaner begynder nu igen at åbne op, og et af de steder, hvor man glæder sig til igen at tage imod turisterne er på Mallorca. Klik her og se, hvordan øens golfbaner gør reklame for sig selv...

Undgå stress på golfrejsen

Undgå stress på golfrejsen

SPONSOROMTALE: Bagagehåndteringsfirma, VALiZO, servicerer rejsende, som vil undgå stress på ferien og derfor gerne vil have afhentet kuffert og golfbag på hjemmeadressen...