Blackcab Political Tour i Belfast

Det nordlige Irland, Irland | Publiceret 26-03-2015

Engang var bybilledet i Belfast præget af borgerkrigslignende tilstande med sikkerhedsvagter, razziaer, afspærringer og bombeeksplosioner. Det var dengang tilbage i 1970’erne, hvor det nok var de færreste golfturister, som drømte at tage til Nordirland, selvom området ellers lokkede med nogle giganter indenfor golfverdenen som eksempelvis Royal County Down og Royal Portrush Golf Club.

I dag er billeder vendt, og Belfast er en by i fremdrift. Shoppingcentre skyder op, og på havnefronten står det imponerende Titanic Museum som byens nye vartegn.

Det er dog stadig muligt, på afstand, at opleve de politiske spændinger, som engang var altødelæggende for byens renomme.

En række lokale taxiselskaber arrangerer nemlig guidede ture rundt i byen og en af de mest populære er The Blackcab Political Tour. Som turist skal man blot sætte sig godt til rette på bagsædet i en af de karakteristiske sorte taxier. Forude venter en fantastisk oplevelse, en oplevelse, som gør et stærkt indtryk på de fleste.

The Blackcab Political Tour tager passagerne med gennem byens arbejderkvarterer, som de fleste sikkert har set på film, men som det vel nok er de færreste, der forestillede sig eksisterede i en så rendyrket form i 2015.

Chaufførerne er venlige og yderst informative. På turen køres der gennem den nordlige og vestlige del af byen, som i årtier var skueplads for politiske uroligheder mellem katolikker og protestanter.

I dag adskiller en 6 km. langstrakt mur den protestantiske Shankill Road og den katolske Falls Road, og muren vidner om, at stridighederne mellem beboerne i de to arbejderkvarterer fortsat ligger og ulmer under overfladen.

Fredslinjen, som muren også bliver kaldt, har pigtråd på toppen og er malet med politiske budskaber. Den er blevet kaldt for verdens største open air galleri. Turister, politikere og prominente gæster skriver i dag fredsbudskaber på muren med håbet om en mere fredelig fremtid.

Der findes en række taxiselskaber som tilbyder forskellige guidede ture gennem Belfast. To af de mest kendte er The Belfast Blackcab Tours og Paddy Campbell's Famous Black Cab Tours.

Besøg også Visit Belfast. Her kan du læse meget mere om, hvad man kan opleve i den berømte by.   

 

Alle artikler

Portugisiske golfbaner stråler i ny billedserie

Portugisiske golfbaner stråler i ny billedserie

Den svenske golffotograf, Peter Corden, kaster med en ny billedserie glans over de to portugisiske baner, West Cliffs Golf Links og Praia D’El Rey...

Tidligere vinder på ECCO Tour vandt Aegean Airlines Pro-Am

Tidligere vinder på ECCO Tour vandt Aegean Airlines Pro-Am

Den 14. udgave af den græske Aegean Airlines Pro-Am fik en populær vinder, og turneringen havde som altid deltagelse af spillere fra en lang række lande, herunder en del svenskere...

Forrygende første sæson af Race to Thailand

Forrygende første sæson af Race to Thailand

Landsfinalen ved Race to Thailand bød på masser af glade deltagere og flot golfspil. Flere sponsorer bidrog til at gøre dagen til en særlig festlig oplevelse...

Græsk golfresort anlægger to nye baner

Græsk golfresort anlægger to nye baner

Costa Navarino Hills er navnet på Grækenlands nyeste og hidtil mest ambitiøse golfprojekt, der omfatter anlæggelsen af to nye signatur golfbaner, der ventes at stå klar i september 2021...

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Portugal markerer sig på den internationale golfscene, hvor flere af landets bedste golfbaner har opnået flotte placeringer på den seneste 2019-rangliste fra Golf World Magazine...

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

GolfersGlobe skal til november til Thailand med årets vindere af Race to Thailand. Nu får du chancen for at komme med på turen, hvor vi skal spille nogle af Thailands bedste golfbaner....