Berømt golfresort åbner 9-hullers bane

Publiceret 07-09-2020

Det siges at næsten en tredjedel af verdens (oprindelige) linksbaner ligger i ’The Republic of Ireland’.

Der er mange om buddet, når det gælder kåringen af Irlands bedste linksbaner, og selvom Ballyliffin Golf Club i Inishowen, County Donegal, ikke har 100 års historie bag sig, så er de to golfbaner, Glashedy Links og Old Links, alligevel at regne blandt Irlands bedste.

Ballyliffin Old Links

Har man én gang besøgt de to linksbaner ved Emerald Isle, så er det et af de steder, man drømmer sig tilbage til.

Og nu er der kommet endnu en god grund til at besøge Ballyliffin Golf Club, for klubben har nemlig tilføjet endnu 9 huller til det i forvejen imponerende golfanlæg.

9-hullers banen - en ægte linksbane i miniformat - har fået navnet Pollan Links. Hullerne varierer i længde fra 82 til 132 meter, og de 9 huller er enten et oplagt ’add on’ efter en 18-hullers runde på enten Glashedy Links eller Old Links eller en spændende udfordring for nybegyndere.

Arkitekten bag Pollan Links er den tidligere golfskribent Pat Ruddy, som også har sat stregerne til Glashedy Links, der åbnede i 1995 og som var vært for europatour turneringen Irish Open i 2018.  

Pat Ruddy har også være involveret i redesignet af Old Course i Ballyliffin Golf Club, som oprindeligt åbnede som en 9-hullers bane i 1970 og siden blev udvidet til 18 huller i 1973. I 2006 blev banen opgraderet af Sir Nick Faldo.

Pollan Links, der betegnes som den perfekte short game test, har alt hvad der skal til for at få en god golfoplevelse og skærpe spillet på den korte distance. Fra tee skal der både tages højde for greens, bunkers samt drilske run off områder.

GolfersGlobe har tidligere besøgt Ballyliffin Golf Club, der ligger i det nordvestlige Irland godt 4 timers kørsel fra Dublin. Dengang spillede vi Glashedy Links (1995), der er anlagt i det vilde og vindblæste klitlandskab.

Glashedy Links

Vores anmeldelse gik dengang på, at der er tale om topklasse golf på en fremragende, men også særdeles svær linksbane.

Ifølge de lokale er der med The Old Links og Glashedy Links 36 gode grunde til at komme til Ballyliffin. Med åbningen af Pollan Links er tallet steget til 45.  

I den nærliggende by er der liv og glade dage, og de små pubber fyldes hver weekend til bristepunktet, når der spilles op til musik og dans blandt de lokale. '19. hul oplevelsen' er helt sikkert noget af det man husker lige så tydeligt som spillet på de to fremragende linksbaner, og som de siger i Irland - 'You name it, Ireland has it'.

Alle artikler

Sir Nick Faldo designer en sand perle

Sir Nick Faldo designer en sand perle

19. hul får ny betydning ved nyåbnet golfhul i Vietnam. Se det fantastiske golfhul i artiklen her...

Rute til Lissabon genåbner

Rute til Lissabon genåbner

TAP Air Portugal har genåbnet ruten fra København til Lissabon med 5 ugentlige flyvninger i september. Fra oktober bliver der daglige flyvninger...

Matchtur: Tag med GolfersGlobe til Thailand

Matchtur: Tag med GolfersGlobe til Thailand

RACE TO THAILAND: Sammen med ClassicGolf arrangerer GolfersGlobe forårets (2021) mest spændende matchtur til Thailand. Vi besøger Chiang Mai og Hua Hin. Læs mere her...

Berømt golfresort åbner 9-hullers bane

Berømt golfresort åbner 9-hullers bane

IRLAND: Ballyliffin Golf Club åbner ny superlækker 9-hullers bane. Ideen er, at både øvede og uøvede spillere skal kunne få glæde af banen, og derfor er den anlagt som en ægte linksbane...

Rekordmange jagtede de sidste finalepladser

Rekordmange jagtede de sidste finalepladser

Race to Thailand - presented by GolfersGlobe: 2020-sæsonen fik en fantastisk afslutning på Falster med 76 deltagere, der boltrede sig på det flotte golfanlæg...

Ny motorvej skal bane vejen for mere turisme

Ny motorvej skal bane vejen for mere turisme

Thailand planlægger udviklingen af nyt turistområde med enormt potentiale. Ny motorvej skal banen vejen for flere turister...