Bangkok-guide for foodies

Bangkok, Thailand | Publiceret 09-08-2016

Bangkok er en af verdens mest populære storbyer og bl.a. kendt for at være eksponent for en fantastisk gourmetscene.

Listen over internationale restauranter er lang, og steder som Gaggan, J’aime, Bo.lan, Din Tai Fung, Blue Elephant, Sra Bua by Kiin Kiin på Siam Kempinski Hotel Bangkok, Nahm på Metropolitan Hotel og Sirocco på toppen af LeBua Hotel klinger velkendt i ørene på de fleste gourmet connoisseurs.

Alle disse steder repræsenterer det ypperligste indenfor Bangkoks internationale gourmetscene, og bringer byen op på siden af både Tokyo, Paris, London og New York, når det gælder fine dining.

Men under high end restauranterne med deres prisvindende (michelin) kokke findes en underskov af gode spisesteder, som oftest kun er kendt blandt de lokale thaier, men hvor man kan få sig et godt og ofte også billigt måltid mad af uovertruffen kvalitet.

Restauranterne hører til på både på gadekøkkenniveau og varianter deraf. Ofte steder, som er gemt væk i bittesmå lokaler og steder, som stort set aldrig ser skyggen af en turist. Nogle vil måske i realiteten ikke leve op til fællesbetegnelsen ’gadekøkken’, da det nærmere er små rum med gulv og fast tag. Men køkkenet er åbent og vender ud til gaden, så man både kan dufte og se, hvordan maden tilberedes.

GolfersGlobe har allieret sig med en thai med hang til små lokale spisesteder. Der er her tale om en ægte foodie med lokalkendskab i den enorme storby. Det har resulteret i en række insidertips, som nu bringes videre til dig.

Nedenfor får du serveret 4 restauranter, der bør stå på enhver foodies bucket list. De første 3 steder er low key spisesteder men med køkkener af høj kvalitet. Steder, hvor de lokale thaier kommer for at spise. Vi slutter vores lille guide af med en japansk restaurant, som prismæssigt gør, at det ikke er en hverdagskost. Den er dog taget med her, fordi den hører blandt Bangkoks bedste japanske restauranter og samtidig er et sted, hvor regningen er til at betale.

Rung Reung Pork Noodle, Sukhumvit Soi 26 har været kendt blandt thaier i mands minde. Vil man prøve kræfter med et af Bangkoks mange gadekøkkener, som tilmed serverer nogle af byens bedste nudler (og det siger ikke så lidt), så skal man frekventere denne lille familiedrevne restaurant, hvor der skal kigges langt efter et engelsksproget menukort.

Nudler er hovedingrediensen, der serveres i forskellige stærke eller mindre stærke variationer med fiskeboller eller svinekød. Hver portion koster 40-50 Bath og man skal regne med at bestille 2-3 små portioner for at blive rigtig mæt.

Serveringen foregår ved små metalborde og plasticstole og behøver vi skrive, at så bliver det faktisk ikke mere autentisk. Restauranten lukker sidst på eftermiddagen og er altså at betragte som en frokostrestaurant og en særdeles travl og velbesøgt en af slagsen.

Rung Reung ligger godt 150 meter nede af Sukhumvit Soi 26. Kommer man fra Sukhumvit Road vil Rung Reung ligge på højre side ad gaden lige efter Arize Hotel.  

Guay Jub Khun Daeng på Phra Athit Road er lidt som en restaurant, der blot er et hul i muren. Men tag ikke fejl. På Guay Jub Khun Daeng, der har vietnamesiske rødder, tilberedes portionerne enkeltvis efter dit ønske. Nudlerne koges og tilbehøret gøres klar. Retterne spises med pinde og koster 30-35 Bath stykket og man spiser sig nemt mæt for 100 Bath. Snød ikke dig selv for huset specialitet. Suppen kogt på svinekød og serveret med nudler. Den er i særklasse, og det samme nudlerne med spicy salat og pølser lavet af svinekød.    

Guay Jub Khun Daeng ligger i et travlt område med masser af lokale thaier. Stemningen på restauranten afspejler meget godt kvarteret. Den er hektisk og varm.

Guay Jub Khun Daeng ligger som sagt på 68 Phra Athit Road modsat side af molefronten. Der holdes åben fra 11:00 – 22:00 (Søndagslukket).

Vil man ud og spise autentisk thaimad serveret i øjenhøjde, så er Thip Samai en stensikker vinder.

Siden 1966 har Thip Samai opnået ry for at lave den mest fantastiske Pad Thai I forskellige varianter. Stedets signaturret omtales ofte som Bangkoks bedste, og lokale thaier strømmer dertil for at spise eller for at tage maden hjem hjem.

Pad Thai fås i forskellige variationer. En af de mest populære er med rejer, nudler, tofu, springløg og bønnespirer, der tilberedes i en wok og til sidst, efter at have været stegt i olie og fishsauce ‘wrappes’, som en crepe, ind i et tyndt svøb af æg.  

Thip Samai holder åbent til efter midnat. Vær indstillet på ventetid, hvis man kommer mellem 18.00-22.00. (Adresse: Thip Samai ligger på 313 Mahachai Road lige overfor Wat Thepthidaram).

Med Ten Sui bevæger vi os flere niveauer op. Den japanske restaurant er indrettet i en ældre bygning, og man får faktisk lidt fornemmelse af at befinde sig i Japan. Stilen og indretningen er ganske enkelt fantastisk, og Ten Sui er et sted smækfyldt med atmosfære og godt håndværk.

Maden er i særklasse, og Ten Sui er bl.a. kendt for sin fremragende sushi. Mange råvarer importeres fra Japan, og de fleste gæster er japanske turister eller japanere bosiddende i Bangkok.  

Ten Sui er en kaiseki restaurant. Det betyder, at menuer på restauranten sagtens kan bestå af helt op til 14 forskellige retter. Alle retter har fået den samme opmærksomhed fra kokkens side, og serveringerne er et udtryk for både klassisk og entreprenant kogekunst.

Ten Sui regnes blandt Bangkoks bedste japanske restauranter og ren prismæssigt er der dog også langt fra byens mere ydmyge gadekøkkener.

Kvaliteten af det man får er imidlertid helt i top, og menukortet bugner af lækre retter og små specialiteter. Alt sammen tilberedt på klassisk japansk vis. Vil man forkæle sig selv med en myriade af gastronomiske oplevelser og samtidig spise et sted, hvor der stort set ingen turister er, så er Ten Sui det helt rigtige sted at booke bord. Man skal være opmærksom på at det er muligt at sidde ude bagved i en lille japansk have. Stedet er ikke så stort og med den popularitet Ten Sui er udsat for, er det en god ide at bestille bord i forvejen. (Adresse: Sukhumvit Soi 16, Bangkok).

Alle artikler

Skotsk golfklub træffer historisk beslutning

Skotsk golfklub træffer historisk beslutning

En af verdens ældste golfklubber indfører udskænkning af alkohol på banen. Det sker for at imødekomme de mange amerikanske golfspillere, som hvert år kommer for at spille den berømte linksbane...

Ny rejsevideo: Thailand fascinerer og begejstrer

Ny rejsevideo: Thailand fascinerer og begejstrer

Hvert år rejser tusindvis af danskere til Thailand for at opleve Asiens ultimative feriedestination. Foruden fantastiske golfbaner byder Thailand også på en lang række unikke ferieoplevelser. Se med her...

Dansker afholder yogakurser på italiensk golfresort

Dansker afholder yogakurser på italiensk golfresort

Toscana: Det 5-stjernede golfresort, Argentario Golf Resort & Spa introducerer ’ Ladies Only ‘Golf & Yoga’ Retreat’. Yogaundervisningen forestås af danskeren Mariah Noelle...

Populært golfresort åbner nyt hotel

Populært golfresort åbner nyt hotel

PORTUGAL: Aroeira Golf åbnede ved udgangen af 2019 et nyt og moderne golfhotel. Med åbningen af det nye hotel rykker Aroeira Golf op blandt Portugals førende golfresorts...

Spaniens bedste par 3-bane ligger i Costa Brava

Spaniens bedste par 3-bane ligger i Costa Brava

Gualta Pitch & Putt, der i 2019 kunne fejre 20 års jubilæum, er kåret som Spaniens bedste par 3-bane. 18-hullers banen egner sig perfekt til en hurtig golfrunde på ferien til Costa Brava...

Oman-bane overstråler de fleste konkurrenter

Oman-bane overstråler de fleste konkurrenter

Al Mouj Golf i Oman er kåret som Mellemøstens næstbedste golfbane, kun overgået af The Majlis i Emirates Golf Club i Dubai...