• Huntingdale Golf Club

  • Kingston Heath Golf Club

  • The Metropolitan Golf Club

  • Victoria Golf Club

Australiens Sandbelt golfbaner

Victoria, Australien | Publiceret 23-02-2016

Har du nogensinde hørt om ’The Sandbelt courses’? Spørger man berejste golfspillere, der har indsigt i, hvor i verden man finder de bedste golfbaner, så lyser de op ved tanken om dette prægtige område sydøst for Melbourne.

Så mange fremragende golfbaner samlet på et så lille område og med en beliggenhed blot 15-20 kilometer fra Melbourne. Det virker næsten som et fatamorgana, men ikke desto mindre er det tilfældet i det berømte ’Melbourne Sandbelt’.

De australske Sandbelt golfbaner er nemlig en samling af baner, der regnes for at være blandt verdens bedste golfbaner, og the Sandbelt er et område, som efter manges mening bør være i top-3 på enhver golfspillers ønskeliste over steder, som skal besøges.

De berømte Sandbelt courses i delstaten Victoria, består bl.a. af Royal Melbourne Golf Club, Kingston Heath, The Metropolitan Golf Club, Victoria Golf Club, Yarra Yarra Golf Club, Commonwealth Golf Club, Huntingdale Golf Club samt Peninsula Country Golf Club. Baner som alle har et betragteligt antal år på bagen.

Under skotsk indflydelse
Sandbelt banernes fader menes at være skotten Alister MacKenzie, der sammen med Bobby Jones også har designet Augusta National.

I 1926 rejste MacKenzie til Melbourne for at redesigne Royal Melbourne Club, og da mesterskabsbanen (West Course) åbnede for spil i 1932 blev den hurtigt anset for at være den bedste golfbane syd for ækvator.  

Mens MacKenzie opholdt sig ’Down Under’ blev stregerne også sat til det, som senere blev til Royal Melbourne East Course.

MacKenzie beskrev det at være golfbanearkitekt, som en opgave, hvor man skulle stræbe efter at ændre så lidt som muligt på det oprindelige landskab.

Ifølge MacKenzie skulle golfbanearkitektens arbejde lægge sig så tæt op ad den eksisterende natur, så man nærmest ikke kunne se nogen forandring fra før til efter.

Denne filosofi blev den herskende ved anlæggelsen af golfbanerne i Melbourne Sandbelt, og MacKenzie’s arbejde kom således til at danne skole for andre golfbanearkitekter, der i de følgende år anlagde golfbaner på stribe i Sandbelt-området.

En ægte golf lækkerbisken
På trods af, at Australiens golfvugge findes på Tasmanien, hvor det første golfslag angiveligt skulle have fundet sted, og til trods for, at Australiens første golfklub blev dannet i New South Wales, så er Victoria det sted, som mange opfatter som arnestedet for australsk golfhistorie.

Det var her, at den første professionelle match og det første amatørmesterskab blev spillet. De mest eksklusive af klubberne i ‘The Sandbelt’ er private klubber, som kun tillader et begrænset antal green fee gæster, og selvom det bestemt ikke er nogen gratis fornøjelse at spille disse baner, så er det alle pengene værd.

Når man taler om de klassiske Sandbelt baner, så er det som kendetegner disse baner, at de alle har et ‘old school’ design, som holder hele vejen fra 1. tee til 19. hul.

Hvor mange af banerne over tid ændrede karakter, så er designet på mange af banerne, i nyere tid, blevet ført tilbage til noget, der minder om det oprindelige layout. Waste areas, stenhårde fairways, klassiske sandbelt bunkers og lynhurtige greens.

Link til de enkelte baner:

Royal Melbourne Golf Course (West og East Course) regnes for at være blandt Australiens i særklasse bedste golfbaner.

Kingston Heath Golf Club – rangeret som Australiens næstbedste golfbane.

Victoria Golf Club fra 1903 hører blandt verdens top-100 golfbaner.

The Metropolitan Golf Club er den næstældste golfklub i det berømte Sandbelt område og anses for at have nogle af de bedste fairways i Australien.

Yarra Yarra Golf Club fik sit navn, da klubben skiftede lokalitet og i 1898 kom til at ligge ved bredden af Melbournes Yarra River.

Commonwealth Golf Club byder på en perlerække af fremragende golfhuller.

The Peninsula Country Golf Club er med to 18-hullers baner et skønt golfanlæg, der ikke ligger langt fra Mornington halvøen.

Huntingdale Golf Club har de seneste 30 år opnået status som et af Australiens bedste golfanlæg.

Alle artikler

Sponsoreret Flere vil have strøm på golfvognen

Flere vil have strøm på golfvognen

Danskerne køber golf elvogne, som aldrig før. Salget er eksploderet og forklaringen er ligetil, hvis man spørger Danmarks største forhandler...

Sponsoreret Ny sponsor står bag dansk opfindelse

Ny sponsor står bag dansk opfindelse

Lucca Golf er ny sponsor ved Race to Thailand - presented by GolfersGlobe. Det danske firma står bag opfindelsen, SWING TRAINER, som med success er blevet introduceret på det danske marked...

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

RACE TO THAILAND: Der venter vinderne en oplevelse for livet, når kursen til marts 2021 sættes mod Chiang Mai. Se her hvilke golfbaner, der skal spilles på turen til Thailand...

Thailand offentliggør plan for genåbning

Thailand offentliggør plan for genåbning

Thailand er klar med plan, der gennem tre faser hen over sommeren vil åbne landet for udenlandske turister...

Masser af glade golfere i Blåvandshuk

Masser af glade golfere i Blåvandshuk

RACE TO THAILAND - PRESENTED BY GOLFERSGLOBE: Stor tilslutning i Blåvandshuk, da årets udgave af RTT blev skudt igang...

TAP Air Portugal genåbner rute fra København

TAP Air Portugal genåbner rute fra København

Nu genåbner TAP Air Portugal ruten fra København til Lissabon og golfspillere kan derfor se frem til inden så længe at kunne komme på golfrejse i skønne Portugal...