Andalusiens fortryllende landsbyer

Costa del Sol, Spanien | Publiceret 27-11-2016

Lad golfkøllerne få en fridag og begiv dig istedet væk fra kysten og op i bjergene på en eventyrlig rejse gennem Andalusiens hvide landsbyer.

De verdensberømte byer, pueblo blancos, ligger i det andalusiske bagland (Costa del Sol & Cadiz) på en 80 kilometer lang strækning mellem Malaga og Gibraltar, og de fleste som har været på en golfrejse til Costa del Sol har på et eller andet tidspunkt stødt på en af disse byer.

De hvide landsbyer stammer fra tidsperioden (år 711 til 1492), hvor Andalusien var under maurisk herredrømme.

De hvidkalkede kubistiske huse ligger på stejle skråninger, der på afstand ligner små hvide pletter, som er drysset ud i landskabet.

At de kaldes for ’de hvide landsbyer’ skyldes bl.a., at klyngerne af skinnende, hvide huse blænder ens syn, når den sydspanske sol skinner på de smukke bjerglandsbyer.

Det er et fascinerende syn, der næsten virker magisk i solnedgangens skær.

Oftest nås byerne kun ved at køre ad små, snørklede landeveje, der snor sig op gennem det bjerglandskabet. Turen går gennem dalområder og små lunde, hvor lugten fra store gedeflokke blander sig med duften af fyrre- og nåletræer samt timian og rosmarin, der vokser op ad den golde jord.

Besøger man de hvide landsbyer i det tidlige forår mødes man undervejs af det ene smukke syn efter det andet, når man passerer de små lunde med blomsterende oliven- og appelsintræer.

Mange af byerne rummer en rummer en lang og dramatisk historie, og fortællingen er ofte kædet sammen med det skiftende tilhørshold til maurerne og de kristne.

Hvor Ronda, med sin dramatiske placering, den berømte tyrefægterarena og den karakteristiske stenbro, Puenta Nuevo er den mest berømte af de hvide landsbyer, så er byer som Zahara de la Sierra og Setenil de las Bodegas på hver deres måde spektakulære og et besøg værd.

Zahara de la Sierra, fordi beliggenheden ovenover en sø gør byen til noget helt unikt. Og sidstnævnte fordi de hvidkalkede huse er bygget ind i klipperne, så klippefremspringet på fantastisk vis udgør husenes tag.

Blandt de smukkeste hvide landsbyer regnes også Ubrique, Casares, Grazamela, Ronda, Gaucín og Jamena de la Frontera.

Alle artikler

Tidligere vinder på ECCO Tour vandt Aegean Airlines Pro-Am

Tidligere vinder på ECCO Tour vandt Aegean Airlines Pro-Am

Den 14. udgave af den græske Aegean Airlines Pro-Am fik en populær vinder, og turneringen havde som altid deltagelse af spillere fra en lang række lande, herunder en del svenskere...

Forrygende første sæson af Race to Thailand

Forrygende første sæson af Race to Thailand

Landsfinalen ved Race to Thailand bød på masser af glade deltagere og flot golfspil. Flere sponsorer bidrog til at gøre dagen til en særlig festlig oplevelse...

Græsk golfresort anlægger to nye baner

Græsk golfresort anlægger to nye baner

Costa Navarino Hills er navnet på Grækenlands nyeste og hidtil mest ambitiøse golfprojekt, der omfatter anlæggelsen af to nye signatur golfbaner, der ventes at stå klar i september 2021...

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Portugal markerer sig på den internationale golfscene, hvor flere af landets bedste golfbaner har opnået flotte placeringer på den seneste 2019-rangliste fra Golf World Magazine...

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

GolfersGlobe skal til november til Thailand med årets vindere af Race to Thailand. Nu får du chancen for at komme med på turen, hvor vi skal spille nogle af Thailands bedste golfbaner....

Tre sidste finalehold fundet

Tre sidste finalehold fundet

RACE TO THAILAND: Sidste spillerunde blev lørdag den 7. sept. afviklet i Falster Golf Klub med 52 glade golfere. Banen fik stor ros på en dag, hvor det blev 'close race' om sejren og de tre landsfinalepladser...