Andalusiens fortryllende landsbyer

Costa del Sol, Spanien | Publiceret 27-11-2016

Lad golfkøllerne få en fridag og begiv dig istedet væk fra kysten og op i bjergene på en eventyrlig rejse gennem Andalusiens hvide landsbyer.

De verdensberømte byer, pueblo blancos, ligger i det andalusiske bagland (Costa del Sol & Cadiz) på en 80 kilometer lang strækning mellem Malaga og Gibraltar, og de fleste som har været på en golfrejse til Costa del Sol har på et eller andet tidspunkt stødt på en af disse byer.

De hvide landsbyer stammer fra tidsperioden (år 711 til 1492), hvor Andalusien var under maurisk herredrømme.

De hvidkalkede kubistiske huse ligger på stejle skråninger, der på afstand ligner små hvide pletter, som er drysset ud i landskabet.

At de kaldes for ’de hvide landsbyer’ skyldes bl.a., at klyngerne af skinnende, hvide huse blænder ens syn, når den sydspanske sol skinner på de smukke bjerglandsbyer.

Det er et fascinerende syn, der næsten virker magisk i solnedgangens skær.

Oftest nås byerne kun ved at køre ad små, snørklede landeveje, der snor sig op gennem det bjerglandskabet. Turen går gennem dalområder og små lunde, hvor lugten fra store gedeflokke blander sig med duften af fyrre- og nåletræer samt timian og rosmarin, der vokser op ad den golde jord.

Besøger man de hvide landsbyer i det tidlige forår mødes man undervejs af det ene smukke syn efter det andet, når man passerer de små lunde med blomsterende oliven- og appelsintræer.

Mange af byerne rummer en rummer en lang og dramatisk historie, og fortællingen er ofte kædet sammen med det skiftende tilhørshold til maurerne og de kristne.

Hvor Ronda, med sin dramatiske placering, den berømte tyrefægterarena og den karakteristiske stenbro, Puenta Nuevo er den mest berømte af de hvide landsbyer, så er byer som Zahara de la Sierra og Setenil de las Bodegas på hver deres måde spektakulære og et besøg værd.

Zahara de la Sierra, fordi beliggenheden ovenover en sø gør byen til noget helt unikt. Og sidstnævnte fordi de hvidkalkede huse er bygget ind i klipperne, så klippefremspringet på fantastisk vis udgør husenes tag.

Blandt de smukkeste hvide landsbyer regnes også Ubrique, Casares, Grazamela, Ronda, Gaucín og Jamena de la Frontera.

Alle artikler

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Cypern’s fire mest kendte golfbaner, Aphrodite Hills PGA National, Eléa, Minthis og Secret Valley åbner nu igen op for besøgende. Åbningen vil ske gradvis i flere faser...

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Har man prøvet at spille PGA Catalunya eller måske Golf de Pals, og længes man tilbage, så er der godt nyt. Spanien er så småt ved at åbne op igen, og turisterne er mere end velkomne...

Singha Beer fortsætter sponsorat

Singha Beer fortsætter sponsorat

RACE TO THAILAND: Mange deltagere havde sidste år fornøjelsen af at vinde en kasse med Thailands bedste øl, da de deltog i RTT. Og nu er der godt nyt, for Singha Beer har valgt at fortsætte deres sponsorat i 2020...

Costa del Sol genåbner golfbaner

Costa del Sol genåbner golfbaner

Uge 21 bliver en mærkedag i nyere spansk turismehistorie, for fra mandag den 18. maj begynder flere af Costa del Sols mange golfbaner at genåbne. Læs her om et par af de baner, som nu kan spilles...

Video: Mallorca er klar til at genåbne

Video: Mallorca er klar til at genåbne

De spanske golfbaner begynder nu igen at åbne op, og et af de steder, hvor man glæder sig til igen at tage imod turisterne er på Mallorca. Klik her og se, hvordan øens golfbaner gør reklame for sig selv...

Undgå stress på golfrejsen

Undgå stress på golfrejsen

SPONSOROMTALE: Bagagehåndteringsfirma, VALiZO, servicerer rejsende, som vil undgå stress på ferien og derfor gerne vil have afhentet kuffert og golfbag på hjemmeadressen...