4 grunde til at besøge Jerez de la Frontera

Costa de la Luz - Cadiz, Spanien | Publiceret 27-03-2016

Jerez de la Frontera, der ligger i Cadiz-regionen i det sydvestligste hjørne af Spanien, er kendt for sin berømte rideskole, gamle bykvarterer, brede boulevarder, flamenco og sherry.

Faktisk er Jerez de la Frontera Spaniens sherry-hovedstad, og man har ikke været i dette hjørne af Spanien uden at besøge en af områdets sherry-vingårde, hvor man i de mugduftende kældre med de ofte imponerende bue- og søjlegange bliver vist rundt og får demonstreret principperne for fremstilling af sherry og brandy. Omvisningerne afsluttes som oftest med en prøvesmagning af de forskellige varianter, der varierer lige fra den lyse gyldne, næsten grønne, til den mørke brune, næsten sorte sherry med den fyldige og nøddeagtige smag.

Til et glas af den tørre andalusiske sherry, der byder på en delikat aroma og en intens, blød smag, hører der et udvalg af spanske tapas. Et af de bedste steder at slå sig ned er på Plaza del Arenal og Calle Larga, hvor livet leves på de små tapasbarer.

Hjemsted for nogle af verdens bedste sherryproducenter
Jerez rummer mere end 200 sherry-bodegas (vinhuse), og de mest anerkendte sherry-producenter tæller navne som Valdespino, Williams and Humbert, González Byass og Sandeman.

El Maestro Sierra med rødder tilbage til 1830 er blandt de steder som kan anbefales. Her produceres der udelukkende kvalitetssherry. Arbejdet foregår manuelt, der lagres på store træfade og der tages hånd om kvaliteten.

Arbejdet må siges at have båret frugt for den amerikanske vinguru Robert Parker har tidligere givet samtlige at husets vine mere end 90 point, og El Maestro Sierra er ovenikøbet blevet kåret blandt verdens 100 bedste vinhuse.

Navnet ’Sherry’ er en engelsk variant af Jerez, som oprindelig er arabisk. Historien fortæller, at Jerez blev til ’Sherry’, fordi de engelske vinimportører for flere hundrede år tilbage ikke kunne udtale Jerez korrekt.

Den spanske rideskole
Jerez de la Frontera er også hjemsted for den verdensberømte Kongelige Andalusiske Rideskole, Real Escuela Andaluza del Arte Equestre.

Rideskolen er åben for offentligheden og to dage om ugen kan man på smukkeste vis opleve andalusisk dressurridning og se ‘hestene danse’, når de udfører den fascinerende haute école-dressur.

Byens smukke huse
Jerez rummer masser af historie. Tilbage i det 11. århundrede var byen besat af maurerne og i dag kan man se mange eksempler på datidens smukke arkitektoniske bygninger. En af disse er Alzácar paladset, hvor det originale tårn og dele af de arabiske bade fortsat kan ses.

De arabiske bade i Jerez kan dateres tilbage til den tidsperiode, hvor byen var under maurisk herredømme. I Hammam Andalusi Baños Arabes, på adressen Calle Salvador 6 kan man komme ind fra gaden og få sig et bad og en gang massage til priser, der starter ved 25 euro. 

Flamenco-kulturen i Jerez
Jerez er sammen med Sevilla fødestedet for den spanske flamenco. Alle bysbørn er opvokset med dansen og nogle af Spaniens mest autentiske flamenco shows kan derfor også opleves i Jerez.

Finder du frem til sigøjnerkvarteret Barrio Santiago, vil du uden tvivl kunne høre tonerne af flamencomusik, som strømmer ud fra kvarteret små huse. I februar og marts afholder Jerez en kæmpemæssig flamencofestival. Resten af året kan man bl.a. opleve de traditionsrige flamenco optrædener på Tablao del Bereber, hvor de fantastiske shows er fulde af farver, musik og dans.

Alle artikler

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Cypern’s fire mest kendte golfbaner, Aphrodite Hills PGA National, Eléa, Minthis og Secret Valley åbner nu igen op for besøgende. Åbningen vil ske gradvis i flere faser...

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Har man prøvet at spille PGA Catalunya eller måske Golf de Pals, og længes man tilbage, så er der godt nyt. Spanien er så småt ved at åbne op igen, og turisterne er mere end velkomne...

Singha Beer fortsætter sponsorat

Singha Beer fortsætter sponsorat

RACE TO THAILAND: Mange deltagere havde sidste år fornøjelsen af at vinde en kasse med Thailands bedste øl, da de deltog i RTT. Og nu er der godt nyt, for Singha Beer har valgt at fortsætte deres sponsorat i 2020...

Costa del Sol genåbner golfbaner

Costa del Sol genåbner golfbaner

Uge 21 bliver en mærkedag i nyere spansk turismehistorie, for fra mandag den 18. maj begynder flere af Costa del Sols mange golfbaner at genåbne. Læs her om et par af de baner, som nu kan spilles...

Video: Mallorca er klar til at genåbne

Video: Mallorca er klar til at genåbne

De spanske golfbaner begynder nu igen at åbne op, og et af de steder, hvor man glæder sig til igen at tage imod turisterne er på Mallorca. Klik her og se, hvordan øens golfbaner gør reklame for sig selv...

Undgå stress på golfrejsen

Undgå stress på golfrejsen

SPONSOROMTALE: Bagagehåndteringsfirma, VALiZO, servicerer rejsende, som vil undgå stress på ferien og derfor gerne vil have afhentet kuffert og golfbag på hjemmeadressen...