4 grunde til at besøge Jerez de la Frontera

Sevilla, Spanien | Publiceret 27-03-2016

Jerez de la Frontera, der ligger i Cadiz-regionen i det sydvestligste hjørne af Spanien, er kendt for sin berømte rideskole, gamle bykvarterer, brede boulevarder, flamenco og sherry.

Faktisk er Jerez de la Frontera Spaniens sherry-hovedstad, og man har ikke været i dette hjørne af Spanien uden at besøge en af områdets sherry-vingårde, hvor man i de mugduftende kældre med de ofte imponerende bue- og søjlegange bliver vist rundt og får demonstreret principperne for fremstilling af sherry og brandy. Omvisningerne afsluttes som oftest med en prøvesmagning af de forskellige varianter, der varierer lige fra den lyse gyldne, næsten grønne, til den mørke brune, næsten sorte sherry med den fyldige og nøddeagtige smag.

Til et glas af den tørre andalusiske sherry, der byder på en delikat aroma og en intens, blød smag, hører der et udvalg af spanske tapas. Et af de bedste steder at slå sig ned er på Plaza del Arenal og Calle Larga, hvor livet leves på de små tapasbarer.

Hjemsted for nogle af verdens bedste sherryproducenter
Jerez rummer mere end 200 sherry-bodegas (vinhuse), og de mest anerkendte sherry-producenter tæller navne som Valdespino, Williams and Humbert, González Byass og Sandeman.

El Maestro Sierra med rødder tilbage til 1830 er blandt de steder som kan anbefales. Her produceres der udelukkende kvalitetssherry. Arbejdet foregår manuelt, der lagres på store træfade og der tages hånd om kvaliteten.

Arbejdet må siges at have båret frugt for den amerikanske vinguru Robert Parker har tidligere givet samtlige at husets vine mere end 90 point, og El Maestro Sierra er ovenikøbet blevet kåret blandt verdens 100 bedste vinhuse.

Navnet ’Sherry’ er en engelsk variant af Jerez, som oprindelig er arabisk. Historien fortæller, at Jerez blev til ’Sherry’, fordi de engelske vinimportører for flere hundrede år tilbage ikke kunne udtale Jerez korrekt.

Den spanske rideskole
Jerez de la Frontera er også hjemsted for den verdensberømte Kongelige Andalusiske Rideskole, Real Escuela Andaluza del Arte Equestre.

Rideskolen er åben for offentligheden og to dage om ugen kan man på smukkeste vis opleve andalusisk dressurridning og se ‘hestene danse’, når de udfører den fascinerende haute école-dressur.

Byens smukke huse
Jerez rummer masser af historie. Tilbage i det 11. århundrede var byen besat af maurerne og i dag kan man se mange eksempler på datidens smukke arkitektoniske bygninger. En af disse er Alzácar paladset, hvor det originale tårn og dele af de arabiske bade fortsat kan ses.

De arabiske bade i Jerez kan dateres tilbage til den tidsperiode, hvor byen var under maurisk herredømme. I Hammam Andalusi Baños Arabes, på adressen Calle Salvador 6 kan man komme ind fra gaden og få sig et bad og en gang massage til priser, der starter ved 25 euro. 

Flamenco-kulturen i Jerez
Jerez er sammen med Sevilla fødestedet for den spanske flamenco. Alle bysbørn er opvokset med dansen og nogle af Spaniens mest autentiske flamenco shows kan derfor også opleves i Jerez.

Finder du frem til sigøjnerkvarteret Barrio Santiago, vil du uden tvivl kunne høre tonerne af flamencomusik, som strømmer ud fra kvarteret små huse. I februar og marts afholder Jerez en kæmpemæssig flamencofestival. Resten af året kan man bl.a. opleve de traditionsrige flamenco optrædener på Tablao del Bereber, hvor de fantastiske shows er fulde af farver, musik og dans.

Alle artikler

Tidligere vinder på ECCO Tour vandt Aegean Airlines Pro-Am

Tidligere vinder på ECCO Tour vandt Aegean Airlines Pro-Am

Den 14. udgave af den græske Aegean Airlines Pro-Am fik en populær vinder, og turneringen havde som altid deltagelse af spillere fra en lang række lande, herunder en del svenskere...

Forrygende første sæson af Race to Thailand

Forrygende første sæson af Race to Thailand

Landsfinalen ved Race to Thailand bød på masser af glade deltagere og flot golfspil. Flere sponsorer bidrog til at gøre dagen til en særlig festlig oplevelse...

Græsk golfresort anlægger to nye baner

Græsk golfresort anlægger to nye baner

Costa Navarino Hills er navnet på Grækenlands nyeste og hidtil mest ambitiøse golfprojekt, der omfatter anlæggelsen af to nye signatur golfbaner, der ventes at stå klar i september 2021...

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Portugal markerer sig på den internationale golfscene, hvor flere af landets bedste golfbaner har opnået flotte placeringer på den seneste 2019-rangliste fra Golf World Magazine...

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

GolfersGlobe skal til november til Thailand med årets vindere af Race to Thailand. Nu får du chancen for at komme med på turen, hvor vi skal spille nogle af Thailands bedste golfbaner....

Tre sidste finalehold fundet

Tre sidste finalehold fundet

RACE TO THAILAND: Sidste spillerunde blev lørdag den 7. sept. afviklet i Falster Golf Klub med 52 glade golfere. Banen fik stor ros på en dag, hvor det blev 'close race' om sejren og de tre landsfinalepladser...