3 ting, som du skal opleve på Jersey

Jersey, England | Publiceret 12-05-2016

På Jersey står oplevelserne i kø. Tre af de ting, som man bare skal opleve er Jersey War Tunnels, Elizabeth Castle ved St. Helier og øens berømte Corbiére fyrtårn.

Jersey War Tunnels er historien om godt 5.000 slavearbejdere fra Nordafrika og Europa, som den tyske besættelsesmagt under 2. verdenskrig satte til tvangsarbejde og befalede at der skulle grave og hakkes tunneller på kryds og tværs af Jersey.

Det tog næsten 3,5 år at bygge det mere end 1 km. lange tunnelsystem, og arbejdet var så fysisk hårdt at mange døde af underernæring og sygdomme.

Tunnellerne, der gik under navnet Höhlgangsanlage 8 (Ho8), var oprindeligt tænkt som kaserne og opbevaringssted for ammunition, men da D-Dag nærmede sig blev tunnellerne i stedet indrettet som felthospital.

De over 1 km lange tunneller fungerer i dag som museum og fortæller hele den spændende, men også uhyggelige krigshistorie.  

Har man fået nok at uhyggelige krigshistorier under jorden, så lad Elizabeth Castle være næste mål for din sightseeing.

Det imponerende slot, kan dateres tilbage til 1590’erne, ligger ud for Jerseys hovedstad St. Helier. Når det er højvande er slottet afskåret fra selve øen, men ved lavvande er det faktisk muligt at gå ud til slottet. De fleste vælger dog at tage med amfibiebussen, der sejler/kører fra Elizabeth Harbour.

Under 2. verdenskrig blev slottet, af den tyske besættelsesmagt. Udbygget med bl.a. kanonstillinger. En del af nutidens underholdning består af en underholdende artillerist, som får kanonen til at brage, så den kan høres over hele øen. Publikum bliver bedt om at hjælpe og det resultere i latterbrøl fra de ’heldige’ turister, som undslap artilleristens skarpe øje, da han skulle udvælge sine hjælpere.    

Når krudtrøgen har lagt sig tag så turen til den yderste sydvestspids af Jersey. Hvor man bl.a. også finder golfbanen, La Moye Golf Club, som regnes for den bedste golfbane på Jersey.

Her ligger også øens berømte Corbiére fyrtårn. Et råt forrevent klippelandskab og et brusende hav med undersøiske skær og farlige understrømme, skaber nogle dramatiske rammer.

Farvandet ud for kysten har gennem tiden kostet mange skibsforlis. Efter et skibsforlis i 1858 besluttede de lokale myndigheder at opføre et fyrtårn, Corbiére fyrtårnet, som stod færdigt i 1874. I klart vejr kan fyrtårnet ses på næsten 30 km afstand.

Alle artikler

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Cypern’s fire mest kendte golfbaner, Aphrodite Hills PGA National, Eléa, Minthis og Secret Valley åbner nu igen op for besøgende. Åbningen vil ske gradvis i flere faser...

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Har man prøvet at spille PGA Catalunya eller måske Golf de Pals, og længes man tilbage, så er der godt nyt. Spanien er så småt ved at åbne op igen, og turisterne er mere end velkomne...

Singha Beer fortsætter sponsorat

Singha Beer fortsætter sponsorat

RACE TO THAILAND: Mange deltagere havde sidste år fornøjelsen af at vinde en kasse med Thailands bedste øl, da de deltog i RTT. Og nu er der godt nyt, for Singha Beer har valgt at fortsætte deres sponsorat i 2020...

Costa del Sol genåbner golfbaner

Costa del Sol genåbner golfbaner

Uge 21 bliver en mærkedag i nyere spansk turismehistorie, for fra mandag den 18. maj begynder flere af Costa del Sols mange golfbaner at genåbne. Læs her om et par af de baner, som nu kan spilles...

Video: Mallorca er klar til at genåbne

Video: Mallorca er klar til at genåbne

De spanske golfbaner begynder nu igen at åbne op, og et af de steder, hvor man glæder sig til igen at tage imod turisterne er på Mallorca. Klik her og se, hvordan øens golfbaner gør reklame for sig selv...

Undgå stress på golfrejsen

Undgå stress på golfrejsen

SPONSOROMTALE: Bagagehåndteringsfirma, VALiZO, servicerer rejsende, som vil undgå stress på ferien og derfor gerne vil have afhentet kuffert og golfbag på hjemmeadressen...