3 ting, som du skal opleve på Jersey

Jersey, England | Publiceret 12-05-2016

På Jersey står oplevelserne i kø. Tre af de ting, som man bare skal opleve er Jersey War Tunnels, Elizabeth Castle ved St. Helier og øens berømte Corbiére fyrtårn.

Jersey War Tunnels er historien om godt 5.000 slavearbejdere fra Nordafrika og Europa, som den tyske besættelsesmagt under 2. verdenskrig satte til tvangsarbejde og befalede at der skulle grave og hakkes tunneller på kryds og tværs af Jersey.

Det tog næsten 3,5 år at bygge det mere end 1 km. lange tunnelsystem, og arbejdet var så fysisk hårdt at mange døde af underernæring og sygdomme.

Tunnellerne, der gik under navnet Höhlgangsanlage 8 (Ho8), var oprindeligt tænkt som kaserne og opbevaringssted for ammunition, men da D-Dag nærmede sig blev tunnellerne i stedet indrettet som felthospital.

De over 1 km lange tunneller fungerer i dag som museum og fortæller hele den spændende, men også uhyggelige krigshistorie.  

Har man fået nok at uhyggelige krigshistorier under jorden, så lad Elizabeth Castle være næste mål for din sightseeing.

Det imponerende slot, kan dateres tilbage til 1590’erne, ligger ud for Jerseys hovedstad St. Helier. Når det er højvande er slottet afskåret fra selve øen, men ved lavvande er det faktisk muligt at gå ud til slottet. De fleste vælger dog at tage med amfibiebussen, der sejler/kører fra Elizabeth Harbour.

Under 2. verdenskrig blev slottet, af den tyske besættelsesmagt. Udbygget med bl.a. kanonstillinger. En del af nutidens underholdning består af en underholdende artillerist, som får kanonen til at brage, så den kan høres over hele øen. Publikum bliver bedt om at hjælpe og det resultere i latterbrøl fra de ’heldige’ turister, som undslap artilleristens skarpe øje, da han skulle udvælge sine hjælpere.    

Når krudtrøgen har lagt sig tag så turen til den yderste sydvestspids af Jersey. Hvor man bl.a. også finder golfbanen, La Moye Golf Club, som regnes for den bedste golfbane på Jersey.

Her ligger også øens berømte Corbiére fyrtårn. Et råt forrevent klippelandskab og et brusende hav med undersøiske skær og farlige understrømme, skaber nogle dramatiske rammer.

Farvandet ud for kysten har gennem tiden kostet mange skibsforlis. Efter et skibsforlis i 1858 besluttede de lokale myndigheder at opføre et fyrtårn, Corbiére fyrtårnet, som stod færdigt i 1874. I klart vejr kan fyrtårnet ses på næsten 30 km afstand.

Alle artikler

Tidligere vinder på ECCO Tour vandt Aegean Airlines Pro-Am

Tidligere vinder på ECCO Tour vandt Aegean Airlines Pro-Am

Den 14. udgave af den græske Aegean Airlines Pro-Am fik en populær vinder, og turneringen havde som altid deltagelse af spillere fra en lang række lande, herunder en del svenskere...

Forrygende første sæson af Race to Thailand

Forrygende første sæson af Race to Thailand

Landsfinalen ved Race to Thailand bød på masser af glade deltagere og flot golfspil. Flere sponsorer bidrog til at gøre dagen til en særlig festlig oplevelse...

Græsk golfresort anlægger to nye baner

Græsk golfresort anlægger to nye baner

Costa Navarino Hills er navnet på Grækenlands nyeste og hidtil mest ambitiøse golfprojekt, der omfatter anlæggelsen af to nye signatur golfbaner, der ventes at stå klar i september 2021...

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Portugal markerer sig på den internationale golfscene, hvor flere af landets bedste golfbaner har opnået flotte placeringer på den seneste 2019-rangliste fra Golf World Magazine...

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

GolfersGlobe skal til november til Thailand med årets vindere af Race to Thailand. Nu får du chancen for at komme med på turen, hvor vi skal spille nogle af Thailands bedste golfbaner....

Tre sidste finalehold fundet

Tre sidste finalehold fundet

RACE TO THAILAND: Sidste spillerunde blev lørdag den 7. sept. afviklet i Falster Golf Klub med 52 glade golfere. Banen fik stor ros på en dag, hvor det blev 'close race' om sejren og de tre landsfinalepladser...