Japanske hot springs er hot

Shizuoka-Præfekturet, Japan | Publiseret 08-04-2017

Er man taget på golfferie til Japan kan man næsten ikke undgå at stifte bekendtskab med et Onsen 温泉 eller hot spring, som det også kaldes. Fænomenet er nemlig udbredt i det meste af Japan og en yderst populær måde for japanerne at socialisere på.

Onsen er varme kilder og det geotermiske vand udspringer fra undergrunden (Vulkanernes magmakamre) nær områder med vulkansk aktivitet. Da Japan er et vulkansk aktivt land findes der hot springs i stort set hele Japan.

Årtusinde gammel tradition
Japanerne har gjort det i århundrede, og hot springs er en fælles badekultur, der bygger på ældgamle traditioner. Faktisk menes de ældste hot springs at være mere end 3.000 år gamle, og oprindeligt blev hot springs benyttet som udendørs offentlige badesteder (rotenburo), hvor de lokale mødtes og landsbyhistorierne blev fortalt.

I dag findes der så mange hot spring resorts i Japan at, hvis en person besluttede sig for at besøge én Onsen om ugen, ville det tage mere end 45 år at besøge dem alle.

Mange steder, som eksempelvis i byen Shuzenji i Shizuoka-præfekturet, findes der deciderede hot spring områder med små badehuse, hvor man mod betaling af en beskeden entre kan komme ind til et par timers afslapning og selvforkælelse.

Andre steder findes hot springs i forbindelse med Ryokan, der er små japanske guest houses (Japanese Inn) i klassisk, spartansk indretning. En overnatning på et Ryokan anses af mange for at være den ultimative måde at opleve et hot spring.

Socialisering på japansk manér
Især ældre japanere ynder at starte dagen med en tur i en hot spring. Japanerne mener ligefrem at en tur i de varme kilder har helbredende virkning (Onsen-terapi) både på krop og sjæl.

Samtidig er det også en måde at socialisere på. Det kaldes for hadaka no tsukiai (裸の付き合い), ’nøgen social samvær’, og japanerne anser det for en afslappende og naturlig måde at være sammen på. Det smukke ved det er sådan set, at når mennesket er nøgent, så forsvinder den sociale status, og man ser derfor både arbejderen og direktøren sidde i samme bad og snakke om stort og småt.

Vandets helbredende virkninger
Hot springs har traditionelt spillet en central rolle for den hjemlige turisme. For både hoteller og golfklubber er det et afgørende ’selling point’ at kunne kalde sig et Onsen, for hvis ikke kan det være svært at tiltrække gæster fra eksempelvis Tokyo, som tager på ferie og weekendophold på landet for at slappe af med venner og familie.

For at kunne blive betegnet som en hot spring skal vandet have en temperatur på minimum 25 ºC. Det er ikke ualmindeligt, vandet har en temperatur på 40-45 ºC og visse steder er vandet, så varmt at det må nedkøles inden brug.

Vandet indeholder oftest både sulfider og aluminium og føles silkeblødt. Pga. de mange mineraler anses vandet for have en helbredende virkning. Det siges at være effektivt mod bl.a. forhøjet blodtryk, åreforkalkning, muskelsmerter, gigt og sågar hudsygdomme, som psoriasis. Derfor ses det også, at mange japanere ikke skylder sig efter at have været i vandet, da det ville fjerne vandets gode egenskaber (mineraler) fra huden.

                                                         

På vores rejse til Japan besøgte vi bl.a. Aqua Ignis i Mie-præfekturet, som er et hot spring resort. Vi prøvede bl.a. at ligge udenfor i et hot spring og kigge op på stjernerne og fuldmånen, mens det 40-45 grader varme vand trængte helt ind i knoglerne. Aqua Ignis råder både over eget bageri, restauranter, indkvarteringsmuligheder på ægte japansk vis samt et kæmpemæssigt drivhus område, hvor der dyrkes de flotteste jordbær.

Nedenfor kan du se flere billeder fra Aqua Ignis.

                    

                   

                   

                   

 

Alle artikler

Vind et golfophold for 2 personer

Vind et golfophold for 2 personer

Vind et golfophold bestående af 2 nætter for 2 personer, på Trevose Golf & Country Club samt 5 runder golf på 5 forskellige engelske linksbaner. Klik her for at læse, hvordan du vinder...

Video afslører nye sider af islandsk golf

Video afslører nye sider af islandsk golf

De to svenske fotografer Eric Karlsson & Jacob Sjöman har besøgt Island og indfanget magien fra tre af østatens bedste golfbaner. Se den flotte video her...

Undgå stress på golfrejsen

Undgå stress på golfrejsen

Det danske bagagehåndteringsfirma, VALiZO, tilbyder nu at afhente kuffert og golfbag på hjemmeadressen, så flyrejsende kan starte golfferien uden stress...

Banen med det sorte vulkansand fylder 30 år

Banen med det sorte vulkansand fylder 30 år

VIDEO: Golf del Sur på Tenerife udmærker sig ved at have sort sand i bunkers og fremstår her 30 år efter åbningen, som et smukt og spændende golfanlæg. En must-play bane, hvis golfferien går til Tenerife...

Drømmegolf på en schweizisk alpetop

Drømmegolf på en schweizisk alpetop

I 2018 kan Schweiz's ældste golfklub, Engadine Golf Club, fejre 125 års jubilæum. GolfersGlobe blev begejstret ud over det sædvanlige, da vi besøgte klubbens 2 golfbaner...

Video: Eventyret venter i Chiang Mai

Video: Eventyret venter i Chiang Mai

Se her hvorfor du bør overveje at tage til Chiang Mai i Nordthailand på en golfferie. Ny video går bagom et af Thailands mest spændende rejsemål...