Gran Canaria på den anden side

Gran Canaria, Spanien | Publiseret 05-10-2017

Hvert år besøges Gran Canaria af mere end 4 millioner turister. Et paradis i Atlanterhavet, hvor det er højsæsonen hele året, lyder det fra de lokale, som i samme åndedrag tilføjer, at intet kan sammenlignes med Gran Canaria.

Man er således stolt af sin ø og nævner i flæng de høje bjerge, de dybe vulkankrater, de små idylliske fiskebyer og et til tider goldt og klippefyldt landskab, som pludselig kan overraske og ’fremvise’ små frodige oaser.

Og så selvfølgelig den pulserende storby Las Palmas de Gran Canaria, som kan forføre og begejstre de fleste, der giver sig tid til at gå på opdagelse i den historiske stad, som var det sted, hvorfra Christoffer Columbus stak til søs og senere nåede til USA.

Solen skinner året rundt og de klimatiske forhold ændrer sig kun en smule hen over året. Derfor er Gran Canaria også et sted som altid lever og altid tiltrækker nye rejsende.

Når vinteren hærger i Europa strømmer solhungrende turister til Gran Canaria.

Det samme gør golfspillere, som ikke kan leve med, at golfkøllerne skal stå og samle støv i kælderen fra oktober til april. 

Gran Canaria lokker med kilometervis af brede sandstrande og mange turister kommer da heller ikke længere end til de populære turistområder i Maspalomas og Playa del Inglés, hvor der er masser af muligheder for at shoppe, feste og dase på de brede strande.

Er man taget til Gran Canaria på golfferie, så ligger de bedste baner mod syd, hvor Lopesan Meloneras, Anfi Tauro og de to Salobre baner kan få begejstringen frem hos de fleste golfspillere.

Men der findes en anden side af Gran Canaria, som står i skærende kontrast til masseturismens epicenter. Hører man til de eventyrlystne, så venter der nogle unikke ferieoplevelser, når man river et par dage ud af programmet for at køre rundt til ’yderområderne’ på Gran Canaria.

Én af de ting som er værd at opleve ligger faktisk ikke langt fra Maspalomas. The Dunes of Maspalomas er et både smukt og imponerende skue, og ’ørken-området’ virker så autentisk, at der er blevet indspillet flere film i The Dunes of Maspalomas, hvor filmscenerne så forestiller at finde sted i Sarahas ørken.

Kører man mod nordøst ad kystvejen GC-1 fra Mapalomas kommer man til den lille by Agüimes. Det er en af Gran Canarias ældste byer, og byen er et kærkomment pusterum, hvor det er bemærkelsesværdigt, hvilken ro, der hviler over det lille lokalsamfund.

Kører man helt op til den nordlige del af Gran Canaria kan man opleve en anden af øens ældste byer. Det ses på byens smukke arkitektur, at Gáldar engang var øens hovedby, en rolle som Las Palmas de Gran Canaria overtog, da den spanske kongekrone fik herredrømmet over øen. Gáldar er som en fredfyldt oase med smukke, gamle bygninger og hyggelige torvepladser.

I Las Palmas de Gran Canaria bor der godt og vel 400.000 indbyggere, og byen er et godt miks af nyt og gammelt. I den gamle del af byen ligger de stemningsfyldte smalle gader, og det er også her, at man finder den smukke katedral. Vil man bo nogle dage i Las Palmas, så er Hotel Madrid et godt bud.

Det er et af byens ældste hoteller og blandt andet her, at Franco har boet. Det siges, at det var på Hotel Madrid, at Franco lagde de sidste planer for det, som siden udløste Den Spanske Borgerkrig. Hotellet er langt fra luksuriøst, men et sted, der emmer af historie.

Tilbage på den sydlige del af øen finder man byen Mogán. Byen, med den lille marina og charmerende bystrand, kan ses fra 12. og 13. hul på Lopesan Meloneras golfbanen.

Når man kører rundt på Gran Canaria vil man kunne opleve det golde ørken landskab og kører man op i bjergene, så betages man af de enorme kløfter, hvor den opmærksomme iagttager vil kunne spotte gamle udtørrede flodmundinger, hvor der i dag vokser palmer.

Naturen er smuk alle vegne. Også hvis man er taget nordpå for at spille en runde golf i Spaniens ældste golfklub, The Royal Las Palmas Golf Club. Her kan man fra banens andet og tredje hul se det næsten 1 km brede Bandama krater, som er en gammel udslukt vulkan. Heroppe i højderne, kun et kvarters kørsel fra Las Palmas, er klimaet så tilpas tempereret, at de sydvendte bjergskråninger bruges som vinmarker.

På nordkysten af Gran Canaria finder man også en lang række naturlige poolområder. Et af de bedste steder er San Lorenzo pools ved Moya. Her kan man bade i det rolige havvand, som er beskyttet af de naturlige klippeformationer. Den største naturlige pool er 75 meter lang og 45 meter bred. Det er et populært sted både blandt turister og lokale, og der findes derfor i området flere hyggelige fiskerestauranter.

Stort set midt inde på øen ligger et berømt område, Tejeda. Det er her man finder den fascinerende Nublo-klippe, som anses for at være blandt verdens største klippesten (lavasøjle). Klippen, der er af vulkansk oprindelse, ligger i over 1.800 meters højde og er mere end 80 meter høj.

Ovenstående er kun en brøkdel af fortællingen om Gran Canaria på en anden side. Vil man opleve mere af øen, så er det bare om at få lejet en bil og komme ud i alle afkrogene, mens man stadig husker på, at det egentlige formål med rejsen var, at få spillet alle de flotte golfbaner, som der findes på Gran Canaria.

Alle artikler

Vind et golfophold for 2 personer

Vind et golfophold for 2 personer

Vind et golfophold bestående af 2 nætter for 2 personer, på Trevose Golf & Country Club samt 5 runder golf på 5 forskellige engelske linksbaner. Klik her for at læse, hvordan du vinder...

Ny video: Portmarnock Hotel & Golf Links

Ny video: Portmarnock Hotel & Golf Links

Portmarnock Hotel & Golf Links er det oplagte valg, hvis man vil bo godt og spille nogle af Irlands bedste linksbaner. Transporttiden fra Dublin begrænser sig tilmed til 20 minutter...

Derfor er Kent den perfekte golfdestination

Derfor er Kent den perfekte golfdestination

ENGLAND: Kun halvanden times kørsel øst for London finder man i Kent-området tre fremragende linksbaner indenfor 15 minutters kørsel. Samtidig byder området på masser af kultur og livsnyderoplevelser....

Gran Canaria på den anden side

Gran Canaria på den anden side

'Gran Canaria på den anden side' er en miniguide til nogle af de fantastiske steder, som man kan opleve på Gran Canaria, steder som oftest ligger langt væk fra mainstream turismen...

Fokus: Dom Pedro Victoria Golf Course

Fokus: Dom Pedro Victoria Golf Course

BILLEDGALLERI: Se eller gense Algarve-banen i Portugal, hvor Lucas Bjerregaard vandt sin første titel på Europatouren...

Kendte golfresorts kåret som verdens bedste

Kendte golfresorts kåret som verdens bedste

12 af verdens bedste golfresorts optræder på ny liste over unikke golfoplevelser. Seks af disse findes også på GolfersGlobe. Klik her for at se, hvilke resorts der er tale om...