Den komplette guide til South West of England

Sydvest, England | Publiseret 08-06-2017

Når man kører fra Bristol og ned gennem Sommerset, North Devon og ned mod Cornwall, så kører man gennem det område af England som under en fællesbetegnelse kaldes for South West of England.

Det er som om, at man jo længere man kommer mod syd, jo nærmere kommer man verdens ende. Og det er positivt ment. For bortset fra i de hektiske sommermåneder, så er der god plads både på vejene, strandene og golfbanerne.

GolfersGlobe besøgte området i foråret 2017 på en tur, hvor vi spillede de 5 fremragende Atlantic Links golfbaner, men hvor vi også fik rig lejlighed til at køre omkring i et vidunderligt hjørne af England og suge til os af både stemning og kultur. Begge dele, viste det sig, er der masser af på disse kanter.

Sådan kommer man til South West of England:
Både Norwegian (Gatwick) og SAS (Heathrow) flyver til London. Flyvetiden fra Danmark er på omkring 2 timer. Billetprisen afhænger af sæsonen og om, hvorvidt man skal have golfbag og mere end håndbagage med på golfrejsen. Fra London tager det 4 timer i bil at komme til Sommerset, der ligger i den nordlige ende af South West of England.

Her skal man bo:
South West of England byder på et utal af indkvarteringsmuligheder lige fra små hyggelige B&B til luksuriøse beachfront hoteller. Hvor man bor afhænger selvfølgelig af hvilke golfbaner man vil spille, men rækkefølgen fra nord til syd gør det oplagt at indkvartere sig de første nætter enten på The Royal & Fortescue Hotel eller Woolacombe Bay Hotel.

Førstnævnte hotel ligger i den lille men også livlige by, Barnstable. Woolacombe Bay Hotel er derimod et seaside hotel, som ligger ude ved kysten og som dermed i højere grad lægger op til en aftentur langs med havet.

Fra North Devon går turen sydpå til Cornwall. Her er valget oplagt. Indkvartering på et ægte britisk golfresort, Trevose Golf Hotel, der ligger i forbindelse med Trevose Golf Club. Resortet ligger direkte ud til golfbanen og byder på både lodges, værelser, klubhus med bar og restaurant, pool og tennisbaner.

Der findes tilmed gode træningsfaciliteter, og så er man kun få kilometer væk fra den hyggelige havneby, Padstow. I Padstow findes der både hoteller, barer, butikker og restauranter. Det er bl.a her, at den kendte britiske tv-kok Rick Stein driver flere restauranter og hoteller. Vil man bo i Padstow er The Metropole Hotel et godt bud. Hotellet er typisk britisk med masser af sjæl og charme.

Her skal man spille golf:
South West of England er et ukendt område for de fleste danskere, men ikke desto mindre er det en destination, hvor man finder nogle af Englands bedste linksbaner. Og med green fee priser på mellem 60-90 britiske pund er det en golfdestination, hvor man virkelig får noget for sine penge. Fem baner skiller sig ud og er samlet under fællesbetegnelsen, Atlantic Links. En af dem, Royal North Devon Golf Club (1864) er Englands ældste golfbane, men alle banerne er anlagt for mere end 100 år siden.

Burnham & Berrow i Somerset, Saunton Golf Club i North Devon og Trevose Golf Club og St Enodoc Golf Club i Cornwall er banerne, som skal spilles i dette hjørne af England. Banerne er af forskellig karakter, men alle sammen byder de på nogle fantastiske linksoplevelser, ofte med Atlanterhavet som en både flot og dramatisk baggrundskulisse. Saunton Golf Club bør fremhæves, fordi niveauet er så højt, at havde banen ligget i et område med bedre infrastruktur, så ville den efter manges mening havde været brugt som The Open bane.

                                                          

Klik på det store billede i toppen for at se en video-præsentation af Atlantic Links banerne.

                                         

Her skal man spise:
Hotellerne, som er nævnt ovenfor har alle restauranter, hvor man faktisk spiser ganske godt. Men vil man ‘ud i byen’, så har Jamie Oliver en restaurant, Fifteen Cornwal, beliggende i surferparadiset Watergate Bay. Der sker ikke ret meget her andet end at surferne flokkes på havet om at komme til at ride på den største bølge, så hvis man vil have lidt mere byliv, så skal man tage til Port Isaac. Det er stadig kun en lille engelsk kystby, men her finder man flere hyggelige restauranter blandt dem The Crab & Lobster.

I Padstow regerer Rick Stein med hans populære fiskerestaurant i udkanten af byen. Byen har dog en række gode spisemuligheder og på den modsatte side af havnen ligger Shipwrights Inn, hvor kokken serverer en fremragende gang moules frites.

Det skal man opleve:
Sommerset, North Devon og Cornwall udgør tilsammen en fantastisk golfdestination, hvor der mellem golfrunderne er masser af mulighed for at opleve områdets rige kultur. Med et herligt tempereret klima udgør det sydvestlige hjørne af England en attraktion destination de fleste måneder om året.

Golfbanerne, som GolfersGlobe anbefaler ligger alle på den vestlige kyststrækning, og det er også her, at man finder charmerende kystbyer som Port Isaac, Padstow og længst mod syd St.Ives.

Her kan man opleve ren sommeridyl, og i byerne findes der små gode restauranter og barer, hvor man med udsigt til havet kan få sig en pint sammen med de lokale.

Her kan man sidde i timevise og følge tidevandets rytme. Tag for eksempel den lille pub i Port Isaac, der er nærmeste nabo til seafood restauranten The Crab & Lobster. Her går man direkte gennem baren og ud på en lille balkon, der ligger hævet over havnen. Er man heldig at få plads er det nok et af de bedste steder i Cornwall, hvor man kan sidde og nyde udsigten til havet og få sig en kold pint.

 

På vejen fra Bristol eller London er det også værd at gøre et stop i byen, Bath, hvor man finder de berømte romerske bade. KLIK HER for at se video fra Bath.

Længere mod syd i Cornwall ligger The Eden Project, hvor man kan bl.a. kan træde ind i nogle kæmpemæssige kupler og opleve tusindvis af forskellige planter fra hele kloden. KLIK HER for at se video fra The Eden Project.

Det er også i Cornwall, at man finder verdens bedste gin. Det er det lille gin destilleri, South Western Distillery, som har fået deres gin, Tarquin’s Cornish Navy Seadog Gin, kåret som verdens bedste. Er man i området, så kan destilleriet kontaktes for at høre om det er muligt at komme på besøg. Vil man blot have fingre i den verdenskendte gin, så kan den købes i den lille liquor store tæt på havnen i Padstow samt hos en lille købmand, der ligger kun 300 meter fra Trevose Golf Club.

                                                 

Vil du på en golfferie, hvor du spiller nogle fantastiske golfbaner, bor på dejlige hoteller og virkelig får noget for pengene, så KLIK HER for at se hoteller og bestille et rejsetilbud til South West of England

Alle artikler

Sponsoreret Tag på golfferie fem steder i Europa

Tag på golfferie fem steder i Europa

MyHomes er fremtidens måde at eje feriebolig. Køb 5 boliger, del dem med 28 andre familier og få mulighed for hvert år at tage på golfferie i 4 forskellige lande...

Nye flyvninger gør Cypern attraktiv for golfere

Nye flyvninger gør Cypern attraktiv for golfere

VIDEO: Cypern lokker med 325 solskinsdage om året. Klimaet er med andre ord fantastisk, og så kan der spilles golf året rundt...

Galleri: Februars bedste golfbilleder

Galleri: Februars bedste golfbilleder

Denne måneds 10 udvalgte baner er en perlerække af fantastiske golfbaner, som for alvor kan sætte gang i rejsedrømmene. Læs mere om golf på Sicilien, Irland, Skotland, Dubai og Danmark...

Video: Livet som golfspiller på første klasse

Video: Livet som golfspiller på første klasse

Oman har tidligere haft besøg af den europæiske Challenge Tour, men nu har European Tour også fundet vej til ørkenstaten, hvor der spilles NBO Oman Open...

Ny video viser Finca Cortesin's klasse

Ny video viser Finca Cortesin's klasse

Finca Cortesin i Andalusien har brugt millioner af kroner på en enkelt detalje på banen. Se med her når spansk perfektionisme slår alt...

Sponsoreret Regel-app er den perfekte ferieunderholdning

Regel-app er den perfekte ferieunderholdning

Nu kan du blive bedre til golf – også når du ikke er på golfbanen. Læs her om den nye danske regel-app, som er den perfekte underholdning på golfferien...